به گزارش اکوایران، ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران در دویست و نود و نهمین جلسه صحن شورا در واکنش به ارائه لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ از سوی علیرضا زاکانی، شهردار تهران گفت: توقعمان این بود به همان اندازه که بودجه افزایش پیدا می کند فرصت رسیدگی هم فراهم شود. بودجه مهم ترین سندی است که ما تصویب میکنیم و هم منابع درآمدی و هم نحوه هزینه کرد یکسال اینده مدیریت شهری در این بودجه مشخص میکنیم. این سندی که ما تصویب میکنیم در آینده معیار و ملاک قضاوت ما خواهد بود. همان طور که شهردار تهران بودجه خود را در مقایسه با دوره چهارم و پنجم ارائه داد و حتما شهردار بعدی هم با این دوره مقایسه خواهد کرد.
او در ادامه ضمن بررسی بودجه سه سال اخیر دوره مدیریت شهری ششم گفت: سال ۱۴۰۰ بودجه ۴۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان بوده و بعد آقای زاکانی متمم ۱۱ هزار میلیاردی آوردند و آن را به ۳۷ هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان کاهش دادند. سال ۱۴۰۱ ، ۵۰ هزار و ۳۷۰ میلیارد تومان بوده که بدون متمم همان ۵۰ هزار میلیارد و ۳۷۰ میلیارد تومان تصویب شده که در مقایسه با ۱۴۰۰، ۳۴ درصد افزایش داشته است.سال ۱۴۰۲؛ بودجه مصوب ۷۵هزار و ۹۹۰ میلیارد تومان بوده که شهردار تهران ۲۸ هزار میلیارد تومان متمم آورده که شده ۱۰۴ هزار میلیارد تومان، البته عملکرد بیش از این بوده است. سال ۱۴۰۳بودجه ۱۵۰ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان بوده که با متممی که هفته گذشته تصویب کردیم، ۳۴ هزار و ۹۵۰ میلیارد تومان اضافه شد و شد ۱۸۰ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان. جمع آن ۳۸۸ هزار میلیارد تومان طی سه سال گذشته است که البته شهرداری تهران مدعی است که بیش از ۴۰۰ هزار میلیارد تومان در این دوران عملکرد داشته است.
امانی ادامه داد: با بودجه سال آینده که امروز ارائه شد که ۲۳۷ هزار میلیارد تومان است، ما در پایان سال آینده عملکردمان به ۶۰۰ هزار میلیارد تومان بالغ خواهد شد و متوسط هرسال ۱۲۰ هزار میلیارد تومان بودجه مصوب شورا برای شهرداری تهران است و یعنی رشدی ۵ برابری داشته ایم در حالی که اگر ما ابتدای سال ۹۰ را که بودجه شهرداری ۷ هزار و ۴۷۴ میلیارد تومان با سال ۹۵ مقایسه کنیم که بودجه به ۱۸ هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان، رشدی حدود ۲.۵ برابر داشتهایم، یعنی ۵۰ درصد کمتر از رشد فعلی.
این عضو کمیسیون برنامه و بودجه در نهایت ۴ پرسش مشخص مطرح کرده و گفت: این افزایش ۵ برابری براساس منابع بودجهریزی، ناشی از چیست؟ آیا ناشی از از افزایش عمومی سطح قیمتها است و یا تورم؟ کاهش ارزش پول ملی و یا ناشی از افزایش سطح فعالیتها و محصول کارکرد عملیاتی، فنی و تکنیکی ما است؟ این افزایش منابع و درآمد شهرداری تهران است که به چه میزان مربوط به حوزه شهرسازی و چه میزان مربوط به کالا و خدماتی است که شهرداری تهران تولید و عرضه میکند؟ محاسبه بودجه شهرداری تهران با قیمت پایه و نرخ ارز هست زیرا قیمتها باید از حالت اصلی به حالت ریلی تبدیل شود. کالاهای خدمات عمومی به شهروندان تهرانی ارائه میدهیم در مقایسه با سالهای گذشته آیا ۴ یا ۵ برابر شده است یا نه؟ جنس شناسی کنیم ببینیم چقدر زیرساخت تولید کردیم و آیامتناسب با این افزایش ها همین میزان زیرساخت هم تولید شده و نگهداشت کیفی شهر اتفاق افتاده است؟
مهدی چمران هم پس از استماع سخنان علیرضا زاکانی درباره عملکرد شهرداری تهران در دوره اخیر و تقدیم بودجه ۲۳۷ همتی شهرداری تهران برای سال آینده به شورای شهر اظهار کرد: برنامهریزی از بودجهریزی مهمتر است و امیدوارم آنچه که انتظار داریم عملیاتی شود.
مهدی اقراریان در ادامه در واکنش به سخنان شهردار تهران اظهار کرد: باتوجه به مصوبه مجلس، این دوره فعالیت شوراها تا دیماه سال آینده ادامه پیدا خواهد کرد. هرآنچه نمایندگان مردم در مجلس تصمیم بگیرند، حتما توسط شوراها پیگیری خواهد شد اما در این تمدید، ابهام در مساله بودجه سال ۱۴۰۵ وجود خواهد داشت که انتظار داشتیم به این موضوع توجه کنند. زمان بررسی بودجه در دی و بهمن ماه خواهد بود و امیدوارم تا فرصت باقیست تدبیری در این زمینه اندیشیده شود چرا که شوراها را دچار مشکل خواهد کرد.
وی با اشاره به برنامهریزی عملیاتی توسط شهرداری تهران گفت: اداره شهر تهران یک کار ترکیبی است که در مسیر نظارت و سیاستگذاری شورا قرار دارد اما مرکز مطالعات امروز تبدیل به مجموعهای شده که پژوهشهای آن گرهگشای شهر نیست. نسبت این بودجه با نظام مسائل اصلی شهر تهران باید ارتباط داشته باشد. توقع این است مجموعه مرکز مطالعات شهرداری گزارشات تکمیلی را در اختیار مردم قرار دهد تا نسبت بودجه با مسائل شهر مشخص شود.
عضو شورای شهر تهران همچنین اضافه کرد: باید این امکان فراهم میشد که نسبت مسائل شورا با نظام مسائل شهر تهران مورد توجه قرار بگیرد. این آخرین بودجهایست که شورای ششم بررسی خواهد کرد و امیدوارم این بودجه کمک کند مشکلات اصلی شهر تهران حلوفصل شود. ضرورت دارد شهرداری تهران به مسئله انتقال پایتخت توجه داشته باشد و امیدوارم این مسئله هم در بودجه لحاظ شده باشد.
محمد آخوندی نیز در ادامه عنوان کرد: در طول سه سال گذشته بمبارانهای خبری و اخبار دروغ موجب شد فعالیتهای شورا به اطلاع مردم نرسد. ما وظیفه داریم از عملکرد خودمان دفاع کنیم. بسیار از فعالیتهای این دوره ناشی از سیاستگذاری خوب شورای شهر است.
وی اضافه کرد: وقتی بودجه را تصویب میکنیم، ابتدا بحثهای درآمدی تصویب شود و نباید براساس پیشبینی و تخمینها بررسی شود. اینکه تا امروز هنوز یک لایجه عوارضی سال بعد را تصویب نکردیم خوب نیست. شهرسازی بخش عمدهای از درآمدهای ما را تشکیل میدهد اما اکنون وضعیت درآمدیاش مشخص نیست و نمیدانیم در سال آینده چگونه قرار است درآمدزایی کند. امیدواریم یک هفته آینده از سوی شهرداری ارائه شود و بتوانیم آن را به تصویب برسانیم.
آخوندی بیان کرد: برنامه دقیقی برای فرآیند بررسی بودجه در شورا پیشنهاد دادیم و باید تا پایان بهمن بودجه را به تصویب برسانیم. طبق برنامه روز ۴ اسفند را به عنوان روز نهایی تصویب بودجه مشخص کردیم. براساس برنامه ارائه شده اعضای شورا به ما کمک کنند تا برهمان اساس پیش برویم. زمانهایی تعیین شده که امیدواریم اعضای شورا نظراتشان را تا این تاریخ ارائه دهند.
همچنین آقامیری با بیان اینکه اختصاص بیش از ۵۰ درصد بودجه شهرداری به بخش حملونقل جای تشکر دارد، گفت: این کار پاسخ به خواستههای مردم است چرا که پس از آلودگی هوا مهمترین مشکل شهری، مساله حملونقل شهری است.
وی با انتقاد از تمدید شش ماهه شورای شهر گفت: شاید نگاهشان در به تعویق افتادن انتخابات بیشتر به سمت انتخابات میان دورهای مجلس بوده و به شوراها توجه نکردند. چطور در آن بازه زمانی میتوان بودجه را بررسی کرد؟ فرصت این کار وجود ندارد. شورای شهر بعدی تا شهردار را انتخاب کند و کمیسیونها را مشخص کند، سال تمام میشود. نباید شورای شهر تهران را با دیگر شوراها مشخص کرد، چرا که بودجه شهر تهران به اندازه چند وزارت خانه است. کلانشهرهای کشور در این مساله آسیب خواهند خورد و در خواست دارم مصوبه پس گرفته شود تا ویرایشی صورت بگیرد.
چمران نیز عنوان کرد: سال آینده با این مشکل مواجه میشویم اما چهار سال بعد چه میشود؟ اصل بحث ما این بود که انتخابات را دو سال به دو سال برگزار کنند تا انتخابات با هم برگزار شود. این تصمیم درست نیست و بایستی بررسی مجدد شود. عدم مشورت با شوراها این آسیبها را وارد میکند و اگر مشورت میشد شاید وضعیت فرق میکرد.
رییس شورای شهر تهران اضافه کرد: پروژههایی که ششماه به تاخیر افتاده باید امسال تمام شوند. انتظار داریم همه اتوبوسها هم زودتر برسند و ورود فقط ۱۷۰ اتوبوس به درد شهر نمیخورد.
همچنین مهدی چمران در پایان اعلام کرد به دلیل کمبود وقت در بررسی لایحه عوارض شهری روز شنبه و یکشنبه شورا تشکیل جلسه خواهد داد.
علیرضا زاکانی نیز پس از استماع نظرات اعضای شورای شهر تهران با بیان اینکه با توجه به تغییر زمان انتخابات شوراهای شهر باید لایحه بودجه سال آینده را بگونهای به شورا بیاوریم که شهرداریها به خصوص در کلانشهر دچار مشکل نشوند، افزود: ممکن است که سوال کنید که این پولها کجا هزینه میشود؟ باید بگویم در دولت احمدی نژاد ۳۹۷۰ اتوبوس تحویل شهرداری تهران شد و در دولت روحانی هیچ اتوبوسی به شهرداری ها داده نشد. در زمان آیت الله رئیسی ۲۷۱ اتوبوس تحویل شد و قرارداد اتوبوسهای جدید با پول شهرداری تهران است.
وی با بیان اینکه در این دوره طول مترو ۵۴ درصد رشد داشته که با این پولها ساخته شده است، گفت: در این دوره مدیریت شهری هم بازپرداخت بدهیها به گردن ما افتاد، بگونهای که در دوره پنجمشورا تعهدی به پرداخت بدهیها نداشتند و ما آرزو میکنیم آیندگان با سطح بالاتری از ما عمل کنند. موضوعات شهری را باید با هم مقایسه کرد.
وی در مورد چرایی تحویل دیرهنگام بودجه سال آینده با تاکید بر اینکه متمم بودجه سال جاری هفته گذشته تصویب شد گفت: امیدوارم سال آینده متمم را زودتر بیاوریم تا بتوانیم لایحه بودجه بعدی را نیز زودتر بیاوریم.
source