به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ حمزه حورسی افزود: ارزش کل مجوزهای صادرشده طرح های سرمایه گذاری نیز در نه ماه سال جاری بالغ بر ۲۳۵ میلیارد ریال بوده که از رشد ۱۰۵ درصدی نسبت به سال قبل حکایت دارد.

وی تعداد طرح های عقد قرارداد شده در نه ماه سال جاری ۶۱ فقره عنوان کرد و افزود: این میزان در مدت زمان مشابه سال قبل ۱۷ فقره بوده که می توان از رشد ۲۵۹ درصدی در سال جاری خبرداد.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو ارزش تولیدات صنعتی و کشاورزی منطقه در سال جاری را بالغ بر ۶۵۵ میلیارد ریال عنوان کرد و گفت: این میزان در سال قبل بالغ بر ۲۰۲ میلیارد ریال بوده که رشد ۲۲۴ درصدی داشته است. حورسی از صادرات ۱۴۴ میلیون یورویی منطقه آزاد ماکو به خارج از کشور در سال جاری خبر داد و بیان داشت: این میزان در مدت زمان مشابه سال قبل ۱۳۶ میلیون یورو بوده است.

وی ارزش صادرات سرزمین اصلی از مسیر منطقه در ۹ ماه سال جاری را نیز سه هزار و ۶۵۷ میلیون یور برشمرد و اظهار داشت: در مدت زمان مشابه سال قبل ارزش صادرات سرزمین اصلی یک هزار و ۲۶۵ میلیون یورو بود که امسال ۱۸۹ درصد رشد داشته ایم.

این مسئول از رشد بی از ۱۰۰ درصدی ارزش مجوزهای صادر شده خبرداد و گفت: در آینده و با اجرای طرح هایی که مجوز آنها صادر شده، میزان سرمایه گذاری تحقق افزایش چشمگیری خواهد داشت.

حورسی در تشریح طرح هایی که قرارداد آنها منعقد شده و به مرحله اجرا رسیده است نیز گفت: این طرح ها در سال جاری حدود ۴ برابر شده که آغاز عملیات اجرایی طرح های مذکور در ظاهر منطقه نیز تاثیر گذار خواهد بود.

وی با بیان اینکه تسریع در فرآیند سرمایه گذاری باعث افزایش تعداد و حجم پروژه های در حال اجرا و در نهایت افزایش اشتغال، ارزش سرمایه گذاری تحقق یافته و همچنین افزایش تعداد بنگاه های اقتصادی فعال در منطقه می گردد اضافه کرد:‌ افزایش بیش از دو برابری طرح های مشارکتی در حال اجرا نیز نشان از اصلاح رویکردهای درآمدی سازمان از فروش منابع به مولدسازی منابع می باشد که در تاریخ فعالیت سازمان منطقه بی سابقه است.

حورسی ادامه داد: افزایش حدود ۲ برابری شرکت دانش بنیان نشان از ظرفیت منطقه در توسعه اقتصاد دانش بنیان بوده که در همین راستا و با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری طرح احداث شهرک اقتصاد دانش بنیان آغاز شده  است.

معاون اقتصادی و سرمایه گذاری سازمان منطقه آزاد ماکو با اشاره به اینکه افزایش صادرات منطقه به همراه افزایش واردات ماشین آلات و مواد اولیه واحدهای تولیدی، فلسفه وجودی مناطق آزاد را در منطقه آزاد ماکو به رخ می کشد تصریح کرد: این بگونه است که ضمن ارز آوری به صرفه جویی ارزی و همچنین ایجاد ارزش افزوده در منطقه منتج می شود و از طرفی جذب کامل و افزایش سهمیه کالای همراه مسافر نیز رونق تجاری منطقه و استقبال گردشگران علیرغم فاصله زیاد این منطقه از مراکز جمعیتی را نشان می دهد.

انتهای پیام/

source

توسط ecokhabari.ir