به گزارش ایسنا، عبدالامیر یاقوتی گفت: ماموران شرکت برق به طور متوسط هر دو ماه یکبار به منازل مشترکان مراجعه کرده و کنتورها را قرائت میکنند. علاوه بر قبوضی که هر ۲ ماه یکبار صادر میشود، یک قبض برآوردی یا اصطلاحا سیستمی هم در این فاصله زمانی تهیه میشود. قبض سیستمی بر اساس الگوی مصرف در مدت مشابه و مشترکان مشابه صادر میشود و الگوریتم پیچیدهای دارد.
وی افزود: وقتی قبض سیستمی صادر میشود، چنانچه با قبض آخری که مامور قرائت کرده، همخوانی داشته باشد، تایید میشود و به صورت قبض اصلی باقی میماند و چنانچه مغایرتی داشته باشد، ابطال و نهایتا قبض جدید به صورت دوماهه صادر میشود. اگر قبض ابطال شده را مشترک پرداخت کرده باشد، مبلغ آن به صورت بستانکاری در حساب مشترک باقی میماند.
یاقوتی تصریح کرد: در حال حاضر، قبوض کاغذی سابق به صورت الکترونیکی صادر میشود و مشترکان میتوانند از طریق برنامه کاربردی برق من، این قبوض را مشاهده کنند. در این قبوض مشخص است که آیا مشترک به دلیل ابطال قبض برآوردی، بستانکار شده است یا خیر.
مدیرکل امور انرژی و مشتریان شرکت توانیر خاطرنشان کرد: دلیل صدور قبض برآوردی این است که مشترکان زودتر از روند برق مصرفی خود مطلع شوند و رفتار مصرفی خود را در صورت لزوم اصلاح کنند.
بهگفته وی الزامی برای پرداخت قبوضی که به صورت سیستمی صادر میشوند وجود ندارد و صدور آنها صرفا برای اطلاع مشترکان انجام میشود.
یاقوتی اظهار کرد: البته در مواردی هم شاهد هستیم که ماموران چندین نوبت به منزلی مراجعه کردند و به دلیل عدم حضور مشترک، موفق به قرائت کنتور نشدند. در این موارد هم قبض به صورت برآوردی صادر میشود.
انتهای پیام