به گزارش اکوایران، دلار آمریکا روز سه شنبه در مقابل یورو تضعیف شد؛ با اینحال ارز ایالاتمتحده همچنان نزدیک به بالاترین سطح خود در ۲ سال گذشته قرار دارد. درحالی که دادههای تورمی ضعیفتر از انتظارات بهدنبال گزارش اشتغال قوی هفته گذشته، پیشبینی حرکتهای بعدی فدرال رزرو درباره نرخ بهره را دشوار کرده است.
بر اساس گزارشی از رویترز، تازهترین دادهها نشان میدهد که قیمتهای تولیدکننده آمریکا رشد اندکی را ثبت کرده است. این در حالی است که سرمایهگذاران انتظارات خود از کاهش نرخ بهره فدرال رزرو را کاهش دادهاند و تعرفههای بالقوه ایالاتمتحده نیز در کانون توجه قرار دارد.
اسکناس سبز در پایان جلسه معاملاتی گذشته با کاهش مواجه شد؛ درحالی که معاملهگران محتاطانه در انتظار انتشار گزارش تورم مصرفکننده آمریکا در روز چهارشنبه بودند. سرمایهگذاران دادههای اقتصادی را از نزدیک دنبال میکنند تا اثر آن بر سیاستهای فدرال رزرو در قبال نرخ بهره را بررسی کنند.
به گفته هلن گیون، مدیر بازرگانی شرکت خدمات مالی و ارزی مونکس یواسای، این امکان وجود دارد که معاملهگران پیش از انتشار دادههای تورم مصرف کننده درحال پوشش سمت دیگر بازار باشند؛ بنابراین شاهد برخی نوسانات هستیم که دلار را تحت فشار قرار داده است؛ اما داستان تعرفهها محرک اصلی حرکت قیمتهاست.
معامله گران اولین کاهش نرخ بهره را در ماه سپتامبر قیمتگذاری میکنند، ولی کمتر از ۰.۵ واحد درصد که فدرال رزرو در ماه گذشته پیشبینی کرده بود. باتوجه به اینکه دونالد ترامپ، هفته آینده کار خود را آغاز میکند، تمرکز بر سیاستهای اوست که سرمایهگذاران انتظار دارند رشد را تقویت کرده و بر قیمتها فشار وارد کند. تهدیدهای تعرفهای به همراه کاهشهای کمتر نرخ بهره، بازدهی اوراق قرضه را افزایش داده و از دلار آمریکا حمایت کرده است.
با این حال، روز سهشنبه پس از گزارشی از بلومبرگ که نشان میداد، آمریکا ممکن است رویکرد حساب شدهای را در پیش گیرد، بازار مجددا روی اینکه تعرفههای ایالات متحده ممکن است به تدریج افزایش یابد، تمرکز کرد. انتظار میرود اسکات بسنت، گزینه دونالد ترامپ برای وزارت خزانهداری کنترل دقیقی بر کسری بودجه داشته باشد و از تعرفهها بهعنوان ابزار مذاکره استفاده کند که تاثیر تورمی انتظاری سیاست اقتصادی آمریکا را کاهش میدهد.
شاخص دلار آمریکا که ارزش دلار را در مقابل ۶ ارز دیگر اندازهگیری میکند، با ۰.۱۴ درصد کاهش به ۱۰۹.۲۵ رسید؛ اندکی پایینتر از رکورد ۲۶ ماهه ۱۱۰.۱۷ که روز دوشنبه به آن رسیده بود. شاخص دلار در اکتبر ۲۰۲۲ به ۱۱۴.۷۸ رسیده بود که بالاترین سطح آن از سال ۲۰۲۲ بوده است.
source