به گزارش بازار، فرزانه صادق در نشست «بررسی مسائل و مشکلات جنوب سیستان و بلوچستان» که با حضور رئیس جمهوری در چابهار برگزار شد اظهار کرد: اگر قرار است توسعه به جنوب سیستان و بلوچستان و سواحل مَکُران بیاید حتما به ساخت راه‌ها توجه شود تا شاهد روان سازی ترافیک، حل مشکلات تردد و رونق حمل و نقل باشیم و در نهایت ساخت راه‌های ۲ بانده در سیستان و بلوچستان توسعه سواحل این سواحل را شتاب می‌دهد.

وی گفت: زحمات زیادی در طول ۴۰ سال گذشته انجام شده اما مطالبات مردم خیلی زیاد است که به آنها توجه نشده و راه‌های روستایی حال و روز خوبی ندارند و تا هنوز مسیر راه مردم روستایی از بستر رودخانه بوده که باعث تاسف است چون با سیلاب‌های فصلی راه بسته می شود و مردم تا چندین روز ارتباط ندارند و این موضوعات باید ورود پیدا کنیم و مشکلات را حل کنیم.

وی بیان کرد: برای تکمیل پل حمیری و راه ۳۹ کیلومتری فنوج به تنگ سرحه لاشار و نیکشهر را قول داده‌ام که پل حمیری تا پایان سالجاری و راه فنوج تا پایان سال آینده تکمیل و به بهره‌برداری می‌رسند.

وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: راه فنوج به تنگ سرحه نه تنها مشکلات یک شهرستان را حل می‌کند بلکه اتصال ۲ استان هرمزگان و کرمان به سیستان و بلوچستان بوده که خیلی مهم است و این برای وزارت راه از اهمیت زیادی برخوردار بوده و مصمم به تکمیل آن هستیم.

امنیت لازمه توسعه و شکوفایی پایدار

وی به ساخت بزرگره و کریدور گواتر دشتیاری به شلمچه اشاره کرد و افزود: پیشرفت این شبکه بزرگراهی ۶۰۰ کیلومتر آن مربوط به مَکُران و ۳۰۰ کیلومتر آن در جنوب سیستان و بلوچستان قرار دارد که هم اکنون فقط ۱۰۰ کیلومتر آن ۲ بانده شده و از راه فرعی به اصلی تبدیل شده است.

صادق گفت: پل لیپار در حال ساخت است و هم اکنون علاوه بر اینها ریل گذاری راه آهن چابهار – زاهدان در حال انجام بوده که در سفر اول از زاهدان به خاش تمام شده که در مدت کوتاه از چابهار به زاهدان ۲۹ کیلومتر انجام شده است.

وی بیان کرد: کریدور جاده زاهدان به چابهار به استانداری سیستان و بلوچستان تفویض اختیار شده و امیدواریم این کرویدور شرق به غرب و راه‌های ۲ بانده تکمیل و افتتاح شود.

وزیر راه و شهرسازی گفت: توسعه و شکوفایی بدون امنیت امکانپذیر نیست و هم اکنون با انتخاب استاندار بلوچ موجب شادمانی قشرهای مختلف مردم شده و امنیت ارقا پیدا کرده که جای خوشحالی است.

وی ادامه داد: مشکلات جنوب سیستان و بلوچستان با جمعیت یک و نیم میلیون نفر بسیار زیاد است که سرانه آموزشی به شدت پایین است و کلاس‌های درس و خوابگاه‌های شبانه روزی کمبود شدید دارند که نیازمند توجه جدی است.

صادق کم آبی را از مهمترین مشکلات مردم سیستان و بلوچستان عنوان کرد و افزود: مردم بیشتر بر ترمیم، مرمت و بهسازی و توجه ویژه به قنوات به عنوان منبع اصلی آب تاکید کردند.

وی عدم برقرسانی به برخی از روستاها را از دیگر مشکلات مهم عنوان کرد و گفت: سرانه بهداشت و درمان در جنوب سیستان و بلوچستان خیلی پایین است و اگر خانه بهداشت و درمانگاه و بیمارستانی وجود دارد از نظر نیروی انسانی و پزشک و کادر و درمان مشکل دارند و خیلی از مرکز نیروی انسانی ندارند.

وزیر راه و شهرسازی گفت: شهر، بندر و منطقه آزاد چابهار باید ارتباطات بیشتر شود و مورد توجه قرار گیرد و مشکلات پیش رو حل شود و نباید مردم برای قوانین بندر و منطقه آزاد معطل بمانند.

source

توسط ecokhabari.ir