به گزارش آوای اقتصاد، جواد محجوبی، مدیرعامل شرکت، در پنل تخصصی چالش‌های حکمرانی آب که در نشست اندیشکده‌های اقتصادی ایران برگزار شد، به وضعیت بحرانی منابع آب در استان اشاره کرد. وی اظهار داشت که در سال آبی ۱۴۰۲-۱۴۰۳، بیلان استان منفی ۳۶۰ میلیون مترمکعب است و کسری مخزن تجمعی استان بیش از ۹ میلیارد مترمکعب بوده، که این استان را از نظر وضعیت منابع آب، پنجمین استان کشور در شرایط وخیم قرار می‌دهد. همچنین منابع آب تجدیدپذیر کاهش یافته و شاهد فرونشست زمین در دشت‌های مختلف هستیم. این شرایط، لزوم ارائه راهکارهای کلیدی برای مقابله با چالش‌های بخش کشاورزی، به‌ویژه در شرایط تغییرات اقلیمی و بحران آب، را بیشتر از گذشته ضروری کرده است.

وی افزود که برای تطبیق میزان آب مندرج در پروانه‌های بهره‌برداری با وضعیت کشاورزی استان، همکاری میان نهادهای دولتی، محققان و کشاورزان امری ضروری است. همچنین آموزش و آگاهی‌بخشی به کشاورزان درباره مزایای این تغییرات و نحوه اجرای آن‌ها می‌تواند به پذیرش این الگوها کمک کند.

مدیرعامل شرکت همچنین به تحقیقات انجام‌شده در حوزه حکمرانی آب طی ۲۰ سال گذشته اشاره کرد و سه چالش عمده را مطرح کرد: تمرکز بیش از حد سیستم مدیریت منابع آب، نبود هماهنگی بین بخش‌ها، و عدم مشارکت مردمی و محلی.

وی ادامه داد که چالش‌ها و راهکارها در سه حوزه شرب، صنعت و کشاورزی بارها مطرح شده است و مدیریت تامین آب نیازمند اعتبار مالی زیاد است، در حالی که مدیریت مصرف آب نیاز به اجماع تمامی ذینفعان دارد.

در پایان، محجوبی تأکید کرد که حل چالش‌های حکمرانی آب تنها از طریق ایجاد اعتماد بین دولت و مردم و مشارکت فعال مردم ممکن است.

در انتهای نشست، اعضای پنل بیانیه‌ای صادر کردند که در آن بر اهمیت راه‌حل‌های اجتماعی برای بحران کم‌آبی تأکید شد. این بیانیه همچنین بر طراحی و ترویج “جعبه ابزار فناورانه، اقتصادی- اجتماعی و بوم‌شناسانه برای مدیریت یکپارچه منابع آب” تأکید داشت. این جعبه ابزار بر اساس درک مشترک از بحران کم‌آبی و مشارکت ذینفعان در فضای مجازی و فیزیکی در یزد ایجاد خواهد شد. در این راستا، فضای “اتاق شیشه‌ای حکمرانی آب” به‌عنوان یک فضای عمومی برای بحث و تبادل نظر، به منظور بهبود حکمرانی و مقابله با چالش‌های کم‌آبی برای توسعه پایدار یزد و ایران معرفی شد.

source

توسط ecokhabari.ir