فصل اقتصاد – نخستین همایش شورای هماهنگی روابط عمومی دستگاههای اجرایی کشور در دولت چهاردهم، روز گذشته با تاکید بر لزوم وفاق و توجه عملیاتی به راهبردهای دولت برگزار شد. محمدرضا عارف در سخنانی به موضوع ناترازیها پرداخت و تصریح کرد که کل کشور در حوزه آب با بحران روبهرو است. عارف همچنین خواستار کاهش تصدیگری دولتی و افزایش اختیارات استانها شد.
فاطمه مهاجرانی نیز در این همایش با بیان اینکه مردم تحت فشار هستند، خواستار افزایش امید در جامعه شد. الیاس حضرتی هم در سخنانی بزرگترین چالش کشور را ناامیدی و بیاعتمادی مردم توصیف کرد و بر لزوم اعتمادآفرینی و امیدآفرینی در جامعه تاکید کرد.
افزایش اختیارات استانها
معاون اول رئیسجمهوری به عنوان نخستین سخنران این همایش بر توجه عملیاتی به راهبردهای دولت تاکید کرد و گفت: هر تصمیم اقتصادی میگیرید یک پیوست برای عدالت اجتماعی و معیشت جامعه هم باید داشته باشد. هر تصمیمی میگیرید تاثیر اقتصادی دارد. تصمیماتتان نباید تورمزا باشد. به گزارش «ایسنا»، وی از کاهش تورم طی چند ماه گذشته خبر داد و گفت: رشد تورم به صورت تدریجی طی چند ماه گذشته کاهش یافته است. ما به هیچوجه با تصمیمات تورمزا موافق نیستیم و اجازه انجام این تصمیمات را نمیدهیم. عارف خواستار کاهش تصدیگری دولتی و افزایش اختیارات استانها شد و تاکید کرد: هیچ الزامی نیست که همه استانها با یک نسخه و شیوه استان را اداره کنند، بلکه متناسب با شرایط هر استان باید تصمیمگیری شود. تمرکز تصمیمگیری در استانها باید با همکاری و مشارکت شوراهای شهر و روستا انجام شود. متاسفانه شوراها بیش از 10 درصد از وظایفشان را به دلیل تمرکز در دستگاههای اجرایی انجام ندادهاند. ما بر اساس اصل 44 تصمیم به واگذاری تصمیمات به استانها داریم. عارف در بخش دیگری از سخنانش با تاکید بر اینکه هیچ راهی جز انتقال تهران نیست و نگاه دیگری هم میگوید همین شهر، جای مناسبی برای پایتخت است، گفت: روزی باید برای این مساله تصمیمگیری شود، اما این اقدام با رضایت مردم باید انجام شود نه با یک بخشنامه دولتی.
ناترازی به آب رسید
معاون اول رئیسجمهور در ادامه با تاکید بر اینکه ناترازی گاز و برق را داریم و اکنون نوبت آب است، گفت: کل کشور در حوزه آب با بحران روبهرو است. منابع زیرزمینی و سفرههای زیرزمینی مشکل دارند و حتما مشکلات را حل میکنیم و مشکل آب به همراه آلودگی هوا و شرایط محیطزیست هم حل میشود. وی افزود: گامهایی برای رفع ناترازی گاز و برق برداشته شده است و قطعا برای رفع ناترازی آب هم گامهای خوبی بر خواهیم داشت، شک نکنید.
لزوم افزایش سرمایه اجتماعی
فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت نیز در این نشست با بیان اینکه مردم تحت فشار هستند، گفت: امروز به اندازه کافی فضای اقتصادی، فضای اجتماعی، فضای ناآرامیهایی که وجود دارد برای مردم نگرانکننده است و فضایی که ما به جهت ناترازیهای انرژی با آن مواجه هستیم نگرانیهایی ایجاد کرده است، واقعیت این است مردم تحت فشار هستند، پس هر چقدر بتوانیم خبر خوب تولید کنیم – البته نه خبر دروغ – و این خبر خوب را به گوش مردم برسانیم، درست عمل کردهایم. وی افزود: اسم این دولت، دولت وفاق است پس باید همه با هم به سمت افزایش سرمایه اجتماعی حرکت کنیم. این دولت اگر بتواند سرمایه اجتماعی را افزایش بدهد یقینا از عهده چالشهای بیرونی بر خواهد آمد.
بزرگترین چالش،ناامیدی و بیاعتمادی است
الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت به عنوان یکی دیگر از سخنرانان این نشست گفت: امروز ناامیدی و بیاعتمادی، بزرگترین چالش و مشکلی است که به آن دچار شدیم و تدبیر رهبری انقلاب و مردم این بود راهحلی پیدا کنند و قدمی را در جهت حل این چالش بردارند. وی افزود: جامعه ایران با مشکلات زیادی مواجه شده، برخی این مشکلات را 100 مشکل، یا 8 ابربحران خلاصه کردهاند، اما امروز ناامیدی و بیاعتمادی، بزرگترین چالش و مشکلی است که به آن دچار شدهایم. به گزارش «ایسنا»، حضرتی با اشاره به اینکه در حال حاضر بزرگترین پروژه جمهوری اسلامی ایران و ماموریت روابط عمومیهای دستگاه اجرایی ایجاد اعتماد و انسجام اجتماعی است، گفت: در زمانهای که جریانات خارج از کشور به دنبال تزریق یاس و ناامیدی به مردم هستند و برخی دوستان رقیب نیز در این پازل طراحی شده بازی میکنند، ما باید اعتمادآفرینی و امیدآفرینی کنیم. متاسفانه ضریب دادن به موضوع کذب استعفای آقای پزشکیان یکی از این موارد بود که از خارج آغاز شد و برخی در داخل نیز به آن دامن زدند. به گزارش «ایسنا»، وی گفت: مشکلات یکشبه ایجاد نشده است، این دولت چهار ماه است که فعالیت خود را آغاز کرده است و برخی در تلاشند تا مشکلات را بر گردن رئیسجمهور و دولت بیندازند، البته شانسی که آوردهاند این است که آقای پزشکیان، آقای عارف و دیگران در این دولت نجیب و شریف هستند و قصد ندارند که سوابق مدعیان را عیان کنند، البته به مرور آشکار میشود که این دولت در چه شرایطی کشور را تحویل گرفت.
source