ایسنا در ادامه آورده است ، روزنامه عبری «اسرائیل هیوم» به نقل از دیوید بارنیا ، رئیس سرویس جاسوسی موساد نوشت: بازگرداندن اسرا یک ارزش عالی است.
بر اساس گزارش شبکه خبری الجزیره، رئیس سرویس جاسوسی موساد در ادامه تصریح کرد: بازگرداندن اسرا جزو وظایف من است و برای تحقق آن تمام تلاش خود را خواهم کرد.
ارتش و سرویسهای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی میدانند که بازگشت اسرا در شرایط کنونی تنها از طریق توافق حاصل میشود؛ همچنین از نظر نهاد امنیتی و نظامی تلآویو، بازگرداندن اسرا بخشی از محو نتایج شکست بزرگ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ و پرداخت جریمه سهم خود در آن است. بدیهی است که بسته نشدن این پرونده به معنای تغییر در قرارداد نانوشته ارتش، سربازان و خانواده سربازان برای تلاش به منظور بازگرداندن زنده یا مرده اسرا تحت هر شرایطی است.
با این حال، نهادهای نظامی و امنیتی رژیم صهیونیستی علیرغم موضع تاریخی خود در تصمیمگیریهای امنیتی، هنوز نتوانستهاند کابینه، به ویژه رئیس آن، بنیامین نتانیاهو را متقاعد کنند که به طور جدی به سمت توافق با جنبش حماس حرکت کند؛ این امر عمدتاً به دلیل ملاحظات سیاسی و تفاوت در برداشت دستگاه نظامی و نتانیاهو درباره اهداف و نتایج جنگ است.
از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر ۲۰۲۳، کابینه و بنیامین نتانیاهو بر اهمیت آزادی اسرای صهیونیست در نوار غزه تاکید کرده و مدعی شدهاند که کابینه تمام تلاش خود را برای بازگرداندن آنها در اسرع وقت انجام خواهد داد. با این وجود کابینه نتانیاهو از ابتدای جنگ تصمیم نگرفته است که بازگشت اسرا یکی از اهداف رسمی و اصلی جنگ باشد، بلکه گفته است که این موضوع جزو اولویتهای اول جنگ است. تغییر وضعیت این هدف و افزودن آن به اهداف جنگ با فشار افکار عمومی و آغاز فعالیت اعتراضی خانوادههای اسرا و ربوده شدگان و بسیج افکار عمومی برای حمایت از مطالبات آنان صورت گرفت.
طی ماههای گذشته قطر، مصر و آمریکا مذاکراتی را برای توافق آتشبس در غزه رهبری کردند اما نتیجهای نداشت.
جنبش حماس بارها موافقت خود را با آتشبس اعلام کرده اما «بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی با مطرح کردن درخواستهای جدید، در مسیر مذاکرات سنگاندازی میکند.
یکی از دلایل اخراج «یوآو گالانت» از وزارت جنگ رژیم صهیونیستی نیز اختلاف با نتانیاهو بر سر آتشبس بوده است، چراکه حتی گالانت معتقد بود نتانیاهو بهدنبال آتشبس و تبادل اسرا نیست.
source