مهم ترین مقاطع موردنیاز در سوله سازی

به گزارش بازار، اگر در صنایع عمرانی همچون ساختمان سازی و سوله سازی فعالیت داشته باشید و یا به هر نحو و طریقی، حیطه کاری شما به صنعت فولاد مرتبط باشد، از اهمیت وجود مقاطع فولادی مختلفی مانند پروفیل ها آگاه هستید. وجود پروفیل در یک سازه، در کنار تقویت استحکام، شاکله سازه را نیز تشکیل می دهد و حتی در مواردی ظاهر آن ساختمان را نیز بهبود می‌دهد.
این موضوع خود مزید بر علت گسترش استفاده از پروفیل ها به حساب می آید. مقاطع فولادی بسیاری در کنار یک دیگر در یک سوله نیاز است بکار گرفته شود، تا استحکام آن سازه تضمین گردد. در ادامه مهم ترین آن ها را بررسی خواهیم کرد.
مهم ترین مقاطع موردنیاز در ساخت سوله
از ابتدای ساخت یک سوله تا انتهای آن، از مقاطع فولادی مختلفی با هدف تقویت سقف و دیوار، ستون و یا حتی زیبایی یک سوله استفاده می شود که مهم ترین آن ها به شرح زیر است:
پروفیل فرانسوی
در ساخت قاب در و پنجره یک سوله گرفته تا سقف کاذب آن، پروفیل فرانسوی یک عضو مهم به شمار می‌آید. به همین خاطر قیمت پروفیل فرانسوی، یکی از عوامل مهم تعیین کننده هزینه ساخت نهایی یک سوله به حساب می آید.
این پروفیل با برخورداری از مقاومت قابل توجه، علاوه بر موارد ذکر شده در اجرای اتصالات دقیق و خاص همچون اتصال پنل دیواری یا سقفی به اسکلت فلزی و تقویت نقاط ضعیف تر مورد استفاده قرار می گیرد. به طور کلی کاربردهای پروفیل فرانسوی در سوله شامل موارد زیر می شود:

ساخت قاب در و پنجره های سوله صنعتی و تجاری
اجرای دیوارپوش
طراحی و ساخت انواع سقف کاذب

پرلین سی و پرلین زد
مقاطع فولادی مهم دیگری که در ساخت یک سوله کاربرد دارند، پرلین ها هستند. پرلین یا لاپه، میله‌ها یا تیرهایی افقی هستند که با هدف تقویت و تحمل وزن ناشی از سقف شیب دار استفاده می شوند و در یک سوله به عنوان تکیه گاه عمل می کنند و بار ناشی از سقف شیب دار را متحمل می شوند.
پرلین ها به طور کلی وظیفه انتقال بار ناشی از وزن سقف به ستون پشتیبان را دارند که در یک سوله ۲ نوع اصلی و مهم آن، پرلین زد و سی مورد استفاده قرار می گیرد.
پرلین زد
پرلین زد یا پروفیل های زد با برخورداری از مقاومت خمشی بالا، نصب آسان و امکان پوشش دهانه های بزرگ در بخش های مختلفی از یک سوله مورد استفاده قرار می گیرند.

تیرچه فرعی سقف- کاربرد در سقف سوله به عنوان تیرچه سقفی، انتقال بار سقف به تیر اصلی
قاب ثانویه- ساخت قاب ثانویه به منظور افزایش مقاومت در برابر نیروی جانبی باد و زلزله
دیوارپوش- مستحکم در برابر نیروی جانبی، ایجاد قاب بندی قوی و کمک کاهش هزینه ساخت

پرلین سی
پروفیل سی یا تیرچه‌ی سی ‌پرلین پرلین مهم دیگری است که در طراحی و اجرای یک سوله مورد استفاده قرار می گیرد. مهم‌ترین کاربرد آن، در ساخت سوله های نه‌چندان بزرگ بوده و در قسمت های مختفی همچون سقف یا پوشش سبک صنعتی یا نیمه صنعتی، ستون و دیوار سوله و دیوارهای غیرباربر بکار می روند.
کاربرد گسترده این پرلین در سوله به برخورداری از مزایایی همچون وزن پایین و دیواره نازک در عین استحکام بالا، ظرفیت باربری قابل توجه، قیمت مناسب، عدم شکستگی و مونتاژ آسان آن باز می گردد.
پروفیل آبرو
یکی از مهم ترین مقاطع مورد استفاده در سوله سازی، پروفیل های آبرو هستند. پروفیل های آبرو به جهت آن که در هدایت آب برف و باران نقش مهمی دارند، به عنوان ناودانی سوله نیز شناخته می شوند و عمر مفید آن را افزایش می دهند.
پروفیل آبرو به طور معمول در لبه سقف سوله نصب می شود و اجرای آن بدین صورت است که شیب آبرو کاملا به سمت پایین باشد. برای آن که بتوان این پروفیل را به سقف متصل نمود، از براکت و بست استفاده می شود. افزون بر آن اهمیت بسیاری دارد که اتصال میان قطعات پروفیل آبرو با هدف جلوگیری از نشت آب، به دقت آب‌بندی شود.
همچنین به جهت آن که پروفیل آبرو همواره در معرض رطوبت قرار دارد، لازم است به صورت گالوانیزه و ضدزنگ تولید گردد. به همین علت، قیمت پروفیل آبرو معمولا از دیگر مقاطع فولادی مورد استفاده در سوله بالاتر است. مهم ترین کاربردهای پروفیل آبرو در سوله عبارتند از:

جلوگیری از خوردگی و زنگ زدگی- جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی سوله با جلوگیری از تجمع آب بر سقف و هدایت آب باران
هدایت آب باران- جمع آوری و هدایت آب باران و برف از سقف به سمت پایین و تخلیه به سیستم جمع آوری آب باران یا کانال دفع آب
ممانعت از آسیب به محیط اطراف سوله- کمک به هدایت آب باران به سمت سیستم جمع آوری آب، جلوگیری از تجمع آب در اطراف سوله
محافظت از سوله- خودداری از ورود آب به درون سوله، جلوگیری از آسیب به اجزای سازه همچون پروفیل ها و بتن

نبشی فولادی
نبشی از جمله پروفیل های مقطع باز مورد استفاده در اتصالات و تقویت اجزای مختلف یک سوله به حساب می آید و به جهت برخورداری از مقاومت بالا در برابر نیروی کششی، خمشی و فشاری، در سوله نقش مهمی را ایفا می کند.
نصب و اتصال نبشی به دیگر اجزا معمولا به آسانی با کمک جوش یا پیچ انجام می گیرد و قیمت مناسب آن نسبت به دیگر پروفیل ها، سبب آن می شود که به گزینه ای ایده آل در سوله تبدیل گردد. مهم ترین کاربردهای نبشی در سوله شامل موارد زیر می شود:

اتصال تیر به ستون
اتصال ورق ها به هم دیگر
تقویت گوشه ها و اتصالات
ساخت انواع قاب های فلزی
اجرای خرپا، بادبند یا مهاربند

ورق فولادی
چه سوله خرپایی باشد، چه تیرورقی و چه یو بی ام، ورق فولادی از مهم ترین اجزای ساخت آن به شمار می آید. این مقاطع فولادی به عنوان پوشش دهنده سقف و دیوار، از اجزای مهم یک سوله به حساب می آیند و علاوه بر آن ظاههر سوله را نیز بهتر می کنند.
به گفته وب سایت شاهین فلز سپاهان، ورق سیاه، ورق گالوانیزه کرکره و ورق گالوانیزه رنگی جزو پرکاربردترین ورق های مورد استفاده در سوله هستند که در پوشش سقف و دیوار و گاه کف سوله بکار می روند. معمولا هنگامی که قصد داشته باشیم به سوله ظاهر زیبایی ببخشیم، از ورق‌های کرکره رنگی در سف سوله استفاده می کنیم. این ورق ها علاوه بر مزین کردن سوله به رنگ و لعاب زیبا، به علت مقاومت در برابر خوردگی، عمر مفید سازه را افزایش می دهند.
سخنی با شما
نمی توانیم قصد ساخت یک سوله مقاوم را داشته باشیم و اهمیت استفاده از مصالح و متریال اولیه باکیفیت را نادیده بگیریم. در این مطلب به معرفی مقاطع مهم مورد استفاده در یک سوله و کاربرد هر کدام از آن ها به تفکیک پرداختیم.
پروفیل فرانسوی، پروفیل زد، پروفیل آبرو، ورق فولادی، نبشی و پرلین سی، نه به عنوان تنها عضو مهم که جزو مهم ترین اجزای ساخت یک سوله به شمار می آیند و با قرارگیری در کنار یک دیگر، مقاومت سوله را در برابر انواع بار و فشارهای وارده بهبود می بخشند.

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]

source

توسط ecokhabari.ir