کاهش دمای داخل بینی به اندازه ۵ درجه سانتیگراد، تقریباً ۵۰ درصد از ویروس‌ها و سلول‌هایی که از ما در برابر ویروس‌ها محافظت می‌کنند را از بین می‌برد. فصل زمستان هم به نوبه خود سبب تشدید برخی از بیماری‌های تنفسی شدید مانند آسم، بیماری‌های مزمن ریوی و دیگر مشکلات تنفسی می‌شود.

به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛فرا رسیدن فصل زمستان، سرفه، عطسه، آبریزش بینی و مشکلات بویایی را با خود به همراه دارد. سرماخوردگی و سایر بیماری‌ تنفسی جزو بیماری‌های رایج این فصل هستند ولی باید توجه داشت که هوای سرد و خشک ممکن است واکنش‌های ایمنی را تضعیف کند. برخی از بیماری‌های رایج و شدید تنفسی در زمستان به شرح زیر است:

۱. آنفلوآنزا

اگر علائم سرماخوردگی را به همراه تب، سردرد، خستگی، بدن‌درد، حالت تهوع یا استفراغ دارید، به احتمال زیاد به عفونت آنفلوانزا مبتلا شده‌اید. برای مدیریت این بیماری، علاوه بر مراجعه فوری به پزشک، لازم است برای بهبود عملکرد سیستم ایمنی خود، از مکمل‌های ویتامین C استفاده کنید و نوشیدنی‌های گرم بنوشید. در طول بیماری، استحمام و ماندن در معرض بخار حمام را فراموش نکنید؛ این مورد به باز کردن راه‌های هوایی و سهولت در تنفس کمک می‌کند.

۲. برونشیولیت

برونشیولیت یک عفونت ویروسی است که موجب تنگ‌شدن مجاری تنفسی در ریه‌ها می‌شود و نفس‌کشیدن را دشوار می‌کند. این بیماری بیشتر در کودکان زیر دو سال و در زمستان و اوایل بهار مشاهده می‌شود. علائم برونشیولیت شبیه به سرماخوردگی است با این تفاوت که در برونشیولیت، سرفه‌های شدیدتر همراه با خس‌خس و گاهی مشکلات تنفسی دیده می‌شود.

۳. برونشیت

برونشیت

برونشیت، به عنوان یک عفونت ریوی، در هر سنی ممکن است افراد را درگیر خود کند. این بیماری هنگامی رخ می‌دهد که جریان هوایی ریه‌ها [که برونشی نام دارند]، ملتهب و با مخاط اضافی پر شده و منجر به سرفه شوند. این حالت ممکن است به دلیل بودن در معرض دود، مواد تحریک‌کننده شیمیایی یا باکتری‌ها ایجاد شود.

۴. ذات الریه (سینه‌پهلو)

عفونت یک یا هر دو ریه که ناشی از باکتری‌ها، ویروس‌ها یا قارچ‌ها باشد، باعث ذات‌الریه می‌شود. در این شرایط ریه‌ها از چرک و مایع پر می‌شوند، تنفس را دشوار و اکسیژن‌رسانی را محدود می‌کنند. نوزادان و کودکان، افراد سالخورده (بیش از ۶۵ سال) و افراد مبتلا به بیماری زمینه‌ای یا کسانی که سیستم ایمنی ضعیفی دارند، در برابر این بیماری آسیب‌پذیرترند.

source

توسط ecokhabari.ir