هشدار بانک جهانی درباره تأثیر جنگ بر اقتصاد فلسطین

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – بانک جهانی در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، هشدار داد که جنگ غزه همچنان تأثیری «فاجعه‌بار» بر اقتصاد فلسطین داشته و آن را در بحرانی «با مقیاسی بی‌سابقه» فرو برده است.

به گزارش فصل اقتصاد به نقل از نشنال نیوز، بانک جهانی در گزارشی که روز دوشنبه منتشر شد، هشدار داد که جنگ غزه همچنان تأثیری «فاجعه‌بار» بر اقتصاد فلسطین داشته و آن را در بحرانی «با مقیاسی بی‌سابقه» فرو برده است.
طبق این گزارش، تولید ناخالص داخلی واقعی فلسطین در سال جاری میلادی حدود 26 درصد کاهش خواهد یافت که این بیشترین میزان افت اقتصادی این منطقه طی دو دهه گذشته محسوب می‌شود.
بانک جهانی همچنین تصریح کرد که اقتصاد غزه در نیمه اول سال 2024 با کاهشی 86 درصدی روبه‌رو شده درحالی که اقتصاد کرانه باختری 23 درصد کوچک‌تر شده است. طبق این آمار، درآمد سرانه سالانه در غزه از 2328 دلار در سال 1994 به کمتر از 200 دلار رسیده است.
متحد سابق اسرائیل با قطع صادرات خود در کنار فلسطین ایستاد
ضرر روزانه 19 میلیون دلاری اسرائیل به بخش خصوصی فلسطین
این گزارش می‌افزاید: این جنگ وارد دومین سال خود شده و فلسطینی‌ها همچنان سطح بی‌سابقه‌ای از آسیب روحی، خشونت، دشواری اقتصادی و عدم اطمینان را متحمل می‌شوند.
بر اساس این گزارش، در این جنگ تاکنون بیش از 45 هزار نفر جان خود را از دست داده و بیش از 106 هزار نفر زخمی شده‌اند. این درگیری همچنین باعث آوارگی حدود 1.9 میلیون نفر یعنی 90 درصد از جمعیت غزه شده است.
به گفته بانک جهانی، فعالیت اقتصادی در غزه تقریباً متوقف شده است و سهم آن از کل اقتصاد فلسطین از 17 درصد به فقط 3.5 درصد کاهش یافته است، درحالی که غزه محل سکونت 40 درصد از جمعیت فلسطین است.
این گزارش تخمین می‌زند که 66 درصد از کسب‌وکارها در غزه کاملاً از بین رفته‌اند و 22 درصد نیز دچار آسیب جزئی شده‌اند.
اثر دومینوی جنگ بر بازار کار فاجعه‌بار بوده است. نرخ بیکاری در غزه اکنون به بیش از 80 درصد رسیده است، درحالی که در کرانه باختری نیز نرخ بیکاری به دلیل محدودیت دسترسی به بازار کار در سرزمین‌های اشغالی و اختلال در فعالیت‌های اقتصادی محلی به 35 درصد افزایش یافته است.
در نیمه اول سال جاری میلادی، نرخ بیکاری ترکیبی فلسطین به 51 درصد رسید که بالاترین میزان ثبت‌شده است.
قیمت مواد غذایی اساسی در اکتبر سال جاری نسبت به مدت مشابه سال قبل 448 درصد افزایش داشته و هزینه سوخت نیز به دلیل اختلال در زنجیره تأمین و تنگناهای لجستیکی 207 درصد بیشتر شده است.
بانک جهانی همچنین اعلام کرد که کمبود کالاهای ضروری هزاران خانواده را بیشتر درگیر فقر کرده و «دسترسی نامنظم به کالاها، محدودیت‌ها و غارت محموله‌های ورودی به غزه باعث افزایش سطح بی‌سابقه ناامنی غذایی شده است.»
انتهای پیام/







source

توسط ecokhabari.ir