مهر: محمد شریعتمداری در نشست خبری با بیان اینکه صنعت پتروشیمی باید با توسعه جهانی همراه شود گفت: اگر در دنیا رشد صنعتی اتفاق می‌افتد دلیل آن این است که به تحقیق توسعه علم فناوری و استارتاپ ها توجه دارند.

وی ادامه داد: صنعت پتروشیمی در کشور ما با محدودیت‌هایی مواجه است که اکنون این صنعت با محدودیت جدی خوراک مواجه است و در این رابطه تزاحم منافع بین توسعه این صنعت با تأمین نیازی گاز مردم وجود دارد که باید برای آن چاره اندیشی شود. البته هلدینگ می‌تواند در تأمین خوراک اولیه صنعت پتروشیمی راهگشا باشد به طوری که در این زمینه مذاکرات اولیه آغاز شده است.

وی همچنین خلأ مالی را چالش دیگر توسعه صنعت پتروشیمی برشمرد و خاطر نشان کرد: سرمایه گذاری و تأمین مالی این صنعت نیاز به ساز و کار و خلق ابزارهای نوین دارد که ما تلاش می‌کنیم با همکاری شرکت‌های داخلی و خارجی این موضوع را ساماندهی کنیم.

⌛ شریعتمداری اضافه کرد: یکی از اهداف پیش رو حرکت به سمت پتروشیمی سبز است✔ گروه صنایع پتروشیمی خلیج فارس برای رفع ناترازی گاز به کمک دولت می‌آید✔ سرمایه‌گذاری در حوزه تحقیق و توسعه هزینه تولید را کاهش می‌دهد.

به گفته وی در دنیا اگر رشدی اتفاق می‌افتد در اثر توجه ویژه بنگاه‌های بزرگ به حوزه تحقیق و فناوری است به همین دلیل باید به این حوزه توجه ویژه ای نشان داد.

شریعتمداری خاطر نشان کرد: شناسایی نیازهای آینده پتروشیمی بر اساس آینده پژوهی و اتصال به بازارهای جهانی باید از کارویژه‌های پتروفن در دوره‌های بعدی باشد. زیرا هرچه در زمینه تحقیق و توسعه فعالیت کنیم باعث کاهش هزینه‌های تولید و به ثمر نشستن خلاقیت شرکت‌های دانش بنیان خواهد شد.

وی تاکید کرد: با وجود دو و نیم برابر شدن سرمایه‌گذاری در امر تحقیق و توسعه در سه سال گذشته متأسفانه هنوز با استانداردهای جهانی فاصله داریم. یکی از اهدافی که در این دوره دنبال می‌کنیم حرکت به سمت پتروشیمی سبز و حفاظت از محیط زیست است و پتروفن باید در این دوره به سمت پتروشیمی سبز حرکت کند.

به گفته وی استفاده از هوش مصنوعی برای هلدینگ خلیج فارس بسیار مهم است که باید استفاده جدی از این فناوری در صنعت پتروشیمی صورت گیرد.

شریعتمداری در خاتمه یادآور شد: در زمینه تکمیل زنجیره ارزش ضمن شناسایی حلقه‌های مفقوده باید بخش خصوصی را به سرمایه‌گذاری در حوزه پتروشیمی تشویق کنیم.🌐

نوشته صنعت پتروشیمی با چالش جدی خوراک مواجه است اولین بار در اقتصاد کلان. پدیدار شد.

source

توسط ecokhabari.ir