عسکری نسب با اشاره به این‌که با توجه به تجهیزات موجود در بندر چابهار مشکلی در این زمینه نداریم، اظهار کرد:‌ در زمان حاضر برای تخلیه بار هر کشتی از ۴ جرثقیل استفاده می‌شود که این کار باعث افزایش سرعت عمل شده است.

وی با بیان این‌که در بندر چابهار قطعی برق نداریم، افزود: بر اساس برنامه‌ریزی صورت گرفته با سرمایه‌گذاری بخش خصوصی نیروگاه ۲۵ مگاواتی با پیشرفت ۶۰ درصدی در بندر چابهار در حال ساخت است.

۶۰ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومان در بندر چابهار تعریف شده که سهم بخش خصوصی از این سرمایه‌گذاری حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان است

وی با یادآوری این‌که این نیروگاه ظرفیت شیرین‌سازی ۵۰۰۰ مترمکعب آب را نیز دارد، ادامه داد: ۶۰ پروژه سرمایه‌گذاری به ارزش ۱۵ هزار میلیارد تومان در بندر چابهار تعریف شده که سهم بخش خصوصی از این سرمایه‌گذاری حدود ۸۰۰۰ میلیارد تومان است. مابقی نیز از منابع مالی سازمان بنادر و دریانوردی تامین می‌شود.

مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان از فاز ۲ سیلوی ۱۰ هزار تنی به‌عنوان یکی از پروژه‌های بزرگ اداره کل دریانوردی سیستان یاد کرد و درباره آن گفت: این پروژه در مرحله شمع‌کوبی قرار دارد که در حال انتخاب پیمانکار آن هستیم.

بر اساس قرارداد ۳۷۰ میلیون دلاری ۱۰ ساله، هندی‌ها باید ۱۱۰ تجهیز را برای بندر چابهار تامین کنند

عسکری نصب در ادامه به قرارداد هندی‌ها در بندر چابهار اشاره کرد و با بیان این‌که آمریکایی‌ها برای کمک به افغانستان این بندر را تحریم‌ها مستثنی کردند، اضافه کرد: بر اساس قرارداد ۳۷۰ میلیون دلاری ۱۰ ساله، هندی‌ها باید ۱۱۰ تجهیز را برای بندر چابهار تامین کنند. تا امروز ۶ تجهیز (جرثقیل) به ارزش ۲۰ میلیون دلار توسط هندی‌ها برای بندر تامین شده است.

وی با بیان این‌که در واردات بندر چابهار سهم ایران و هند به ترتیب ۷۰ و ۳۰ درصد است، اظهار کرد: در صادرات سهم ما ۶۰ و سهم طرف هندی ۴۰ درصد و در ترانزیت سهم هر دو کشور برابر است.

وی همچنین با اشاره به این‌که در بندر چابهار واردات بنزین نداریم‌، گفت: طی امسال حدود ۵۷۰ هزار تن کالای اساسی از جمله جو، گندم و برنج وارد بندر چابهار شده است.

source

توسط ecokhabari.ir