بهروز محبی نجمآبادی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس:
بهروز محبی نجمآبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار «رسالت» به تشریح اثرات جلوگیری از بنگاهداری بانکها پرداخت و با تأکید بر لزوم سوق دادن بانکها به سمت بنگاهسازی بیان کرد: بهطور کل فلسفه وجودی بانکها این است که در حوزه مالی فعالیت بدارند و بتوانند اقتصاد کشور را از مسیر حمایت و رونق تولید تقویت کنند. بهبیاندیگر بانکها میبایست مسائل پولی و مالی کشور را با مدیریت بانک مرکزی ساماندهی کنند.
وی بابیان اینکه متأسفانه از سالیان گذشته تا به امروز همواره شاهد ساختمانهای سر به فلک برافراشته بانکها هستیم، افزود: حضرت آیتالله خامنهای به اقدام خلاف یک بانک در بنگاهداری اشاره داشتند و فرمودند که یک وقتی در تهران از جایی عبور میکردم، دیواری طولانی بود که هرچی میرفتیم ادامه داشت! پرسیدم این تشکیلات عظیم برای کیست؟ گفتند مال فلان بانک است. رهبر معظم انقلاب در این راستا همچنین فرمودند که جلوی بنگاهداری بانکها را بگیرید. بانک برای بنگاهداری نیست.محبی با اشاره به قانون مصوب مجلس یازدهم برای جلوگیری از بنگاهداری بانکها تصریح کرد: بر مبنای تأکیدات مقام معظم رهبری، مجلس یازدهم در جریان قانون بانک مرکزی تأکید و مصوب کرد تا بنگاهداری از حوزه بانکها حذف گردد. به طورحتم اینکه بانکها به عنوان یک مؤسسه و بخش مالی، شرکت تأسیس کنند و از محل اعتبارات بانک به شرکت وام اختصاص دهند، صحیح نیست و خلاف قانون است. در چنین شرایطی بخش خصوصی چطور میتواند ایفای نقش کند و رقیب شرکتی شود که با یک عقبه مالی قدرتمند در میدان است و یکهتازی میکند؟
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی همچنین خاطرنشان کرد: بنگاهداری بانکها امری نادرست و نامتعارف است و به طورحتم نتیجهای جز اختلاف طبقاتی گسترده و ضریب جینی بالا به همراه نخواهد داشت.
او با اشاره به سوق دادن بانکها به سمت بنگاهسازی متذکر شد: بانکها باید ابزاری برای دفاع از بخش خصوصی باشند و بانکهای دولتی نیز میبایست همواره درصدد کسب رضایت مردم باشند.
وی در پایان این گفتوگو ضمن بیان اینکه امیدواریم بانکها پشتیبان خدمات و تولید باشند، همچنین ادامه داد: قانون مبارزه با بنگاهداری بانکها بر اساس مصوبه مجلس یازدهم میبایست به قوت عملیاتی شود تا حضور حمایتی بانکها تقویت گردد و بنگاهداری از بین برود.
source