به گزارش آوای اقتصاد چشم‌ها می‌سوزد و نفس‌ها به‌سختی دم و بازدم می‌شود، وضعیت آلودگی هوا در تهران دوباره به وضعیت هشدار رسید، اما هنوز در این پایتخت دود گرفته راهکاری برای کاهش این حجم از آلودگی وجود ندارد و امید به وزش باد بسته‌اند اما هوا هم همراهی نمی‌کند و هر روزی که می‌گذرد با تنفس سموم این هوای ناپاک، شهروندان به مراکز درمانی سرازیر می‌شوند.

تأثیرات آلودگی هوا بر نیروی انسانی به‌عنوان یکی از ابعاد کمتر توجه‌شده این بحران به حساب می‌آید، موضوعی که محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت در یک همایش به نکته‌ای تکان‌دهنده درباره اثرات مالی آلودگی هوا بر کشور اشاره می‌کند و می‌گوید: «سالانه حدود ۵۰ هزار نفر در کشور به دلیل عوارض آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند، رقمی که نه‌تنها نگران‌کننده، بلکه هشداری جدی برای سلامت عمومی و اقتصاد کشور است. به‌عنوان مقایسه، کل بودجه پیش‌بینی‌شده برای بخش نفت در سال ۱۴۰۴، حدود ۱۱ میلیارد دلار است، در حالی که هزینه از دست دادن نیروی انسانی، حتی نیروهای غیرمتخصص، حداقل ۱۲ میلیارد دلار برآورد شده است.
این رقم در برخی مطالعات و تخمین‌ها تا ۲۰ میلیارد دلار نیز افزایش می‌یابد. یعنی، هزینه‌های تحمیلی از دست دادن نیروی انسانی، نه‌تنها از بودجه کلانی مثل بودجه نفت فراتر می‌رود، بلکه بار اقتصادی سنگینی بر دوش کشور می‌گذارد.»

رشد سرطان در ۲۰ سال آینده بیش از ۱۰۰ درصد است
تأثیرات آلودگی هوا در لحظه شاید نفس کشیدن را سخت کند یا چشمانتان را بسوزاند، اما در درازمدت اثرات بدتری را بر سلامت مردم می‌گذارد و ارتباط مستقیمی با انواع سرطان‌ها دارد، به‌طوری‌که دکتر علی قنبری‌مطلق، فوق‌تخصص خون و سرطان و رادیوتراپی در این باره به «ایران» می‌گوید: «تعداد موارد جدید سرطان در ایران سالانه حدود ۱۹۰ هزار نفر است.
متوسط بروز سرطان در ایران به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر در حال حاضر کمتر از متوسط جهانی است، اما درصد رشد تعداد موارد سرطان در ایران طی ۲۰ سال آینده، بیش از ۱۰۰ درصد خواهد بود، در حالی که متوسط جهانی آن حدود ۶۰ درصد است.
در ابتلا به سرطان عوامل مختلفی دخیل است که در رأس عوامل محیطی، آلودگی هوا و آب قرار دارند. به عنوان مثال میزان مصرف انرژی به ازای هر نفر در ایران، ۶۰ درصد و تولید گاز CO2 نیز ۷۰ درصد بیش از متوسط جهانی است.
میزان تولید ذرات معلق در هوای شهرهای با جمعیت بالای ۱۰۰ هزار نفر در ایران ۱۱۵ میکروگرم است، ولی متوسط جهانی ۶۰ میکروگرم است. حال اگر عوامل مختلف از شیوه زندگی ناسالم و آلودگی محیطی را کنار هم قرار دهیم، در می‌یابیم که میزان شیوع سرطان در کشور طی دو دهه آینده، بیش از آن ۱۱۵ درصدی خواهد بود که صرفاً بر اساس تغییرات سن جمعیت در ایران پیش‌بینی شده است.»

source

توسط ecokhabari.ir