صیدنایا

اقتصاد ۲۴ – ده‌ها زندانی با تلاش مردم از زیرزمین‌های مخفی زندان صیدنایا رها می‌شوند. تصاویر و روایت‌های کسانی که مدت‌ها در این زندان اسیر بوده‌اند حالا در فضای مجازی دست به دست می‌شود. گفته می‌شود زندانیان طبقات همکف و بالاتر آزاد شده‌اند، اما همچنان خبری از آنهایی در زندان‌های مخفی نگه داری می‌شده‌اند نیست.

صیدنایا یکی از زندان‌هایی است که پس از تسلط نیرو‌های شورشی بر بخش‌های مختلف سوریه آزاد شد.

زندان صیدنایا در ۳۰ کیلومتری شمال پایتخت سوریه، دمشق، در منطقه ریف دمشق واقع شده است. این زندان در زمان حکومت اسد تحت نظارت وزیر دفاع سوریه و توسط پلیس نظامی سوریه اداره می‌شد. نخستین اقدام‌ها برای ساخت این زندان از سال ۱۹۷۸ آغاز شد. در آن زمان دولت سوریه زمین‌هایی را از مالکان محلی مصادره کرد و برای ساخت زندان به وزارت دفاع اختصاص داد. عملیات اجرایی ساخت زندان در سال ۱۹۸۱ آغاز شد و در سال ۱۹۸۶ به پایان رسید. اولین زندانیان در سال ۱۹۸۷ وارد این زندان شدند.

این زندان از دو ساختمان تشکیل شده است و بین ۱۰٬۰۰۰ تا ۲۰٬۰۰۰ زندانی را در خود جای می‌دهد. اداره زندان تحت نظارت وزیر دفاع سوریه و کنترل آن بر عهده پلیس نظامی است. معمولاً زندانیان پیش از انتقال به زندان صیدنایا، ماه‌ها یا حتی سال‌ها در سایر مراکز بازداشت نگهداری می‌شوند. این رویه تا بعد از بحران ۲۰۱۱ مرسوم نبود و از آن پس آغاز شد.

صیدنایا

بنا بر نوشته بی بی سی، مقام‌های استان دمشق گزارش داده‌اند که تلاش‌ها برای آزادسازی زندانیان ادامه دارد. برخی از این افراد به دلیل کمبود هوا و تهویه نامناسب «تقریبا در حال خفگی» هستند.

مقام‌های منطقه ریف دمشق در شبکه‌های اجتماعی از سربازان سابق و کارکنان زندان‌های حکومت بشار اسد درخواست کرده‌اند که کد‌های در‌های الکترونیکی زیرزمینی را در اختیار نیرو‌های مخالف قرار دهند.

آنها می‌گویند تاکنون نتوانسته‌اند این در‌ها را باز کنند تا «بیش از ۱۰۰ هزار زندانی را که تصاویرشان در مانیتور‌های مداربسته دیده می‌شود» آزاد کنند؛ که در فضای مجازی و شبکه‌های تلویزیونی از جمله الجزیره منتشر شده، تلاش‌ها برای دسترسی به بخش‌های زیرزمینی زندان را نشان می‌دهد.

تصاویر دیگری منتشر شده که زندانیان آزادشده را نشان می‌دهد و در یکی از آنها کودک خردسالی دیده می‌شود که همراه مادرش در زندان بوده است. این کودک در ویدیویی که «انجمن بازداشت‌شدگان و مفقودین زندان صیدنایا» مستقر در ترکیه منتشر کرده، در میان زنان آزادشده دیده می‌شود.

صیدنایا

ویدیویی که خبرگزاری فرانسه آن را تایید کرده، نشان می‌دهد که سوری‌ها شتابان برای یافتن بستگان خود که در صیدنایا زندانی بوده‌اند، تلاش می‌کنند.

روز شنبه گروه هیئت تحریر شام اعلام کرد که هم‌زمان با تصرف حمص بیش از ۳۵۰۰ نفر را از زندان نظامی این شهر آزاد کرده است.

این گروه در سال ۲۰۱۲ با نام جبهه نصرت تاسیس شد. در ابتدا متحد القاعده بود، اما بعدا از آن جدا شد. با وجود این همچنان آن را مرتبط با سازمان القاعده می‌دانند.

 

 

 

این گروه نام فعلی خود یعنی هیئت تحریر شام را در سال ۲۰۱۶ برگزید و بعد‌ها با دیگر گروه‌های شورشی ائتلاف کرد. هیئت تحریر شام یکی مهم‌ترین بخش نیرو‌های مخالف در حمله اخیر را تشکیل می‌داد.

ویدیویی که خبرگزاری رویترز منتشر کرده، شورشیانی را نشان می‌دهد که قفل‌های ورودی زندان صیدنایا را با شلیک گلوله می‌شکنند و با تیراندازی‌های بیشتر در‌های بسته منتهی به سلول‌ها را باز می‌کنند. مردانی که آزاد شده‌اند، به راهرو‌ها هجوم می‌آورند.

عمر الشغری، یکی از کسانی که از این زندان جان سالم به در برده، روز یکشنبه درباره آنچه در طول سه سال زندان در دوره نوجوانی پشت سر گذاشته بود، صحبت کرد.

او گفت: «من درد را می‌شناسم، تنهایی را می‌شناسم و ناامیدی را که با تمام وجودت احساس می‌کنی. چون دنیا تو را رها کرده تا رنج بکشی و هیچ کاری برایت انجام نمی‌دهد.» پایان جست‌و‌جو در زندان «صیدنایا» سوریه؛ هیچ سلول مخفی یافت نشد.

در همین راستا امروز گروه دفاع مدنی سوریه از پیدا نشدن سلول‌های مخفی ادعایی در زندان «صیدنایا» در نزدیکی دمشق و پایان روند جست‌و‌جو در این زندان خبر داد.

صیدنایا

گروه دفاع مدنی سوریه که با نام «کلاه‌سفیدها» شناخته می‌شود، اعلام کرد که جست‌و‌جو در زندان صیدنایا را متوقف کرده چرا که هیچ شواهدی مبنی بر وجود سلول‌های مخفی و زیرزمینی در آن پیدا نشده است.

طبق گزارش سایت شبکه روسیا الیوم، این گروه روز گذشته در شبکه اجتماعی ایکس خبر داده بود که پنج «تیم امداد تخصصی» را به این زندان اعزام کرده و اعضای این تیم‌ها از یک راهنما کمک می‌گیرند که با نقشه زندان آشنایی دارد.

در بیانیه جدید گروه دفاع مدنی سوریه آمده است: «ما به عملیات تجسسی در زندان صیدنایا خاتمه دادیم، چون هیچ شواهدی از وجود سلول‌های مخفی و زیرزمینی یافت نشد.»

این گروه همچنین اعلام کرد: توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی را به انتشار گسترده اطلاعات و شایعات گمراه‌کننده درباره زندان‌ها و بازداشت شدگان جلب می‌کنیم تا خانواده قربانیان دچار آسیب روحی نشوند.

در همین راستا، دوشنبه شب، مدیریت عملیات نظامی مخالفان مسلح سوریه اطلاعیه‌ای درباره «زندان‌های مخفی» در این کشور صادر کرد.

مدیریت عملیات نظامی مخالفان مسلح سوریه در بیانیه خود اعلام کرد: ما متعهد می‌شویم که امنیت هر کسی را که مکان زندان‌های مخفی را به ما اطلاع دهد، حفظ کنیم و برای آنها پاداش سخاوتمندانه در نظر می‌گیریم.

منبع: فرارو

source

توسط ecokhabari.ir