مهراد عباد عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران در گفتگو با خبرنگار مهر ضمن انتقاد از عملکرد بانک‌ها در زمینه بنگاه‌داری اظهار کرد: در اصل هیچ وقت وظیفه بانک‌ها بنگاه‌داری نبوده اما در چند ده سال اخیر می‌بینیم بسیاری از بانک‌ها به بنگاه‌داری روی آوردند و کارخانه‌هایی را خریداری کردند و حتی در فعالیت‌های غیر مولد وارد شدند.

وی عنوان کرد: یکی از مشکلات اساسی ایجاد شده به واسطه ورود بانک‌ها به بنگاه‌داری این بوده است که رقبای بخش خصوصی بیشتر شده است. به صورت عادی دولت در کشور ما رقیب بخش خصوصی است اما در این سال‌ها بانک‌ها هم به این حوزه وارد شدند و در صنایع مختلف به صورت جدی سرمایه گذاری می‌کنند.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران افزود: همین باعث شده رقابت ناسالم و نابرابری با بخش خصوصی ایجاد شود و مسلماً بخش خصوصی که توان رقابت با این سرمایه هنگفت را ندارد و هر روز مشکلاتش بیشتر می‌شود.

عباد تصریح کرد: در این سال‌ها بانک‌ها به جای کمک به بخش خصوصی و شرکت‌های کوچک و متوسط سرمایه خود را صرف بنگاه‌داری کردند و خودشان کسب و کارها را مدیریت می‌کنند و همین موضوع منجر به دور شدن بانک از وظایف اصلی خود مانند اعطای تسهیلات و اعطای وام و کمک به بخش خصوصی غافل شوند.

وی بیان کرد: شرکت‌های بزرگ ما به واسطه ارتباط‌ها و رانت‌هایی که دارند امکان بهره‌مندی از تسهیلات بانک را دارند اما شرکت‌های کوچک امکان تأمین مالی از طریق بانک از آنها گرفته شده و تسهیلاتی به این شرکت‌ها داده نمی‌شود مگر در صورت وجود رابطه و ضابطه خوب.

عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران تاکید کرد: عملاً بانک‌ها بدون گرفتن ضمانت ملکی هیچ ضمانتی اعطا نمی‌کند و بیشتر منابع تسهیلاتی را به خودشان و کارمندانشان پرداخت می‌کنند و تأمین کننده سرمایه خودشان شدند.

عباد اضافه کرد: این فرآیند معضل بزرگی ایجاد کرده است و دقیقاً به دلیل اقدامات غیرتخصصی بنگاه‌های سوددهی هم ایجاد نکردند و مشکلات مالی زیادی دارند که ناترازی بانک‌ها را به همراه داشته و عملاً بسیاری از بانک‌های ما ورشکسته شدند.

وی در پایان بخشی از تورم‌های فزاینده موجود در سال‌های اخیر را محصول عملکرد بانک‌ها در حوزه بنگاه‌داری دانست و خاطرنشان کرد: متأسفانه سیستم بانکداری ما درگیر فساد است و با ناکارآمدی مشکلات اقتصادی بسیاری را ایجاد کرده است.

نوشته بنگاه‌داری بانک‌ها به تورم دامن زد؛ بانک رقیب بخش خصوصی شده است اولین بار در اقتصاد کلان. پدیدار شد.

source

توسط ecokhabari.ir