صفحه اقتصاد –
این روند افزایش آلایندگی هوای مهاباد از روز شنبه شروع شده و شب گذشته به اوج خود به (PM۱۰) ۳۷۰ رسید که نشان از قرار گرفتن در شرایط خطرناک و سه برابر حدمجاز بود، هرچند این میزان آلاینده با ورود امواج ناپایدار که بامداد امروز وارد منطقه شد، تا حدودی بهبود پیدا کرد اما همچنان ناسالم است.
این افزایش آلاینده ها و کاهش کیفیت هوای مهاباد باعث بروز مشکلاتی هم برای شهروندان شده و در این مدت مقاطع تحصیلی ابتدایی هر سه روز تعطیل و کلاس های مدارس متوسطه هم یک روز دایر نشد و در ۲ روز دیگر هم با غیبت دانشآموزان همراه بود.
هر چند طبق اعلام رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد کیفیت هوای این شهرستان رو به بهبود است اما این بهبودی موقتی است و از فردا دوباره شرایط سکون هوا و وارونگی دما تشدید شده و شرایط به حالت غیراستاندارد بر می گردد.
تداوم این شرایط تا پایان هفته جاری می تواند برای بسیاری از افراد بویژه کودکان و بیماران قلبی مضر باشد و آسیب های زیادی به سلامت شهروندان وارد کند که بخشی از آن شاید قابل جبران نباشد.
در این خصوص مسوولان شهرستان مهاباد و دیگر شهرهای استان که با مشکل افزایش آلاینده های هوا روبرو هستند باید راهکارهای مناسب و کارشناسی از جمله تعطیلی واحدهای آلاینده و ممنوعیت تردد خودروهای سنگین و سبک آلاینده و بدون معاینه فنی در داخل شهر را در دستور کار قرار دهند و با راهکارهای مناسب از جمله دورکاری کارکنان ادارات و استفاده از بستر شاد برای آموزش، از تردد مردم در خیابان ها و معابر سطح شهرها بکاهند.
میزان آلودگی هوای مهاباد ۲ برابر حدمجاز است
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا ظهار کرد: با توجه به آمار ثبت شده در ایستگاه سنجش کیفیت هوای این شهرستان، میزان آلایندگی هوا به ۲۴۱ میکروگرم برمترمکعب رسیده است که این میزان ۲ برابر بیش از حد مجاز و میزان استاندارد است.
فاروق سلیمانی افزود: این آلودگی از چند روز گذشته آغاز شده و براساس داده های ایستگاه سنجش که هر ساعت میزان آلایندگی هوا را رصد می کند، امروز تا حدودی سیر نزولی داشته و از ۳۷۰ به ۲۴۱ رسیده است.
وی از شهروندان به ویژه زنان باردار، کودکان خردسال و بیماران آسمی و قلبی و عروقی خواست از ترددهای غیرضروری در بیرون از خانه به طور جد پرهیز کنند.
وی یاداور شد: شاخص کیفیت هوا (Air Quality Index = AQI) معیاری برای تعیین روزانه کیفیت هوا و میزان ارتباط آن با سطوح سلامتی افراد است که به ترتیب از صفر تا ۵۰ در شرایط پاک (سبز)، ۵۱ تا ۱۰۰ در شرایط سالم (زرد و حدمجاز استاندارد یا حد سلامت)، ۱۰۱ تا ۱۵۰ در شرایط ناسالم برای گروه حساس (نارنجی)، ۱۵۱ تا ۲۰۰ در شرایط ناسالم برای همه (قرمز)، ۲۰۱ تا ۳۰۰ در شرایط بسیار ناسالم (بنفش) و ۳۰۱ تا ۵۰۰ در شرایط خطرناک (ارغوانی) تعیین شدهاست.
شرایط سکون و وارونگی دمای هوا تا پایان هفته تداوم دارد
رییس اداره هواشناسی مهاباد گفت: با خروج امواج ناپایدار از منطقه افزایش آلایندههای جوی و کاهش دمای هوای آذربایجانغربی تا پایان هفته جاری تداوم دارد و این موضوع باعث افزایش غلظت آلاینده های جوی بویژه در شهرهای بزرگ و صنعتی استان خواهد شد.
اردلان محمدپور افزود: در این مدت مدیریت بهینه در استفاده و کاهش مصرف سوختهای فسیلی، کنترل فعالیتهای صنعتی آلاینده، کاهش تردد غیر ضرور و پرهیز از حرکات ورزشی در فضای باز به ویژه برای سالمندان، کودکان و افراد با سابقه بیماری های قلبی و تنفسی توصیه می شود.
وی در خصوص بارش های شب گذشته در جنوب استان نیز اظهار کرد: در این مدت بیشترین بارش در سردشت ۲۱ میلیمتر، تکاب ۱۶ میلیمتر، تخت سلیمان ۱۵.۴ میلیمتر، بوکان ۱۲ میلیمتر، شاهیندژ هفت میلیمتر و پیرانشهر یک میلیمتر گزارش شده است.
رییس اداره هواشناسی مهاباد گفت: در شبانه روز گذشته حداقل دمای هوا در چالدران منفی پنج درجه، سلماس و ارومیه منفی چهار درجه و اشنویه و نقده منفی سه درجه سانتیگراد ثبت شد.
وی اظهار کرد: در شبانه روز گذشته سردشت با دمای ۱۱ درجه سانتی گراد گرم ترین شهر استان بود و در این مدت دمای هوا در مهاباد بین صفر و هفت درجه سانتیگراد در نوسان بود.
ایستگاه هواشناسی مهاباد در سال ۱۳۳۵ به عنوان ایستگاه بارانسنجی راهاندازی شد و از سال ۱۳۶۴ به ایستگاه سینوپتیک (اصلی) ارتقا یافت و در طول شبانه روز (هر ساعت یک بار) تغییرات هواشناسی در آن اندازه گیری و ثبت میشود.
شهرستان مهاباد علاوه این ایستگاه هواشناسی سینوپتیک، دارای هفت ایستگاه باران سنجی است.
مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده است.
source