نایب‌رئیس اتاق تبریز: مدیرکل صمت استان برنامه بلندمدت داشته باشد

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – مسعود بنابیان؛ نائب رئیس اتاق بازرگانی تبریز در مراسم تودیع و معارفه مدیران کل صمت استان آذربایجان‌شرقی که با حضور مسئولان دولتی و فعالان بخش خصوصی برگزار شد، گفت: از مدیر کل صمت استان انتظار داریم، برنامه بلند مدت داشته باشد و دچار روزمرگی نشود.

دنیای اقتصاد-تبریز: مسعود بنابیان تصریح کرد: تعهدی که در دولت پزشکیان داریم این است که گلایه‌ها را کم کنیم و حامی دولت باشیم.
وی گفت: نمی‌شود زیاد به آمارها اتکا کرد، آمارها اعداد و ارقامی هستند که می‌توان کم و زیاد کرد.
بنابیان تاکید کرد: اکثر مشکلات صنعت و معدن و تجارت کشور ما در حوزه وزارت نیست، بلکه مربوط به خارج از وزارت از جمله گمرک، منابع طبیعی، بیمه تامین اجتماعی و …. است.
وی ادامه داد: مدیر کل صمت باید به عنوان متولی صنعت ورود کرده و از صنعتگران حمایت کند.
بنابیان عنوان کرد: در حال حاضر سرمایه‌گذاری‌ای که در حوزه صنعت انجام می‌شود، از نرخ استهلاک این بخش پایین‌تر است.
آذربایجان‌شرقی به قله فعالیت معدنی می‌رسد
معاون توسعه مدیریت منابع و امور استان‌های وزیر صنعت، معدن و تجارت از تصویب اوراق مرابحه ارزی چهار میلیارد دلاری در کمیسیون صنایع مجلس و تایید آن در کمیسیون تلفیق خبر داد.
یونس الستی، با اشاره به عقب ماندگی کشور در حوزه معدن گفت: وظیفه اصلی ما در وزارت صمت، باید توسعه معادن در کشور باشد؛ در همین راستا راه‌اندازی شرکت پروژه محور در حوزه معادن به‌ویژه مس در آذربایجان‌شرقی نهایی شده است.
وی با بیان اینکه پهنه معدنی بسیار خوبی در کشور داریم که از آذربایجان غربی تا جنوب غرب و شرق کشیده شده است، گفت: 7.5 درصد اکتشافات معدنی در کشور انجام شده و 20 میلیارد تن ذخایر معدنی داریم که باید مورد توجه بیشتر قرار گیرد.
وی تاکید کرد: اگر اکتشافات معدن به سرانجام برسد، آذربایجان شرقی که دارای ذخایر قابل توجه معدنی است، به قله فعالیت معدنی می‌رسد.
مهدی امینی؛ رئیس خانه صمت استان آذربایجان‌شرقی در این مراسم، راه‌حل مشکلات اقتصادی و بهبود شاخص‌های اقتصادی استان را حمایت از بخش خصوصی دانست و گفت: تا زمانی که اعتماد، سرمایه‌گذاری و اهمیت به بخش خصوصی توسط دولت نشود، شاهد حل مشکلات نخواهیم بود.
ظرفیت بی‌نظیر معادن استان آذربایجان‌شرقی
استاندار آذربایجان شرقی، در این مراسم به ارتقاء و اعتلای تبریز تاکید کرد و افزود: تبریز را به جایگاه شهر اولین‌ها برمی‌گردانیم که همواره در طول تاریخ در همه عرصه‌ها از جمله صنعت، معدن و تجارت پیشتاز بوده است.
بهرام سرمست، به همسایگی آذربایجان‌شرقی با سه کشور اشاره کرد و گفت: آذربایجان‌شرقی با توجه به موقعیت جغرافیایی و استراتژیک خاص خود همواره دروازه تجارت با اروپا و قفقاز محسوب می‌شود.
وی به توسعه دیپلماسی اقتصادی با کشورهای همسایه تاکید کرد و افزود: با موافقت آقای پزشکیان رییس جمهور محترم، استان آذربایجان‌شرقی و به تبع آن استان‌های مرزی در راستای افزایش مراودات مرزی با همسایگان اختیارات بیشتری خواهند داشت‌ و در این راستا با برنامه‌ریزی مناسب، برای صادرکنندگان و واردکنندگان مشوق‌هایی را در نظر گرفته‌ایم.
وی تجارت را از بخش صنعت و معدن مهم‌تر دانست و گفت: تجارت پیشران و محرک معدن و صنعت خواهد بود به دلیل اینکه پشت دروازه‌های بسته و بدون بازار هدف نمی‌توانیم صادرات و واردات داشته باشیم.
سرمست به لزوم بهره‌مندی از ظرفیت بی‌نظیر معادن استان تاکید کرد و افزود: آذربایجان شرقی علاوه بر مس، در طلا نیز دارای ذخایر گرانقدری است که ما در راستای بهره‌مندی از ظرفیت و پتانسیل معادن استان، علاوه بر استفاده، بهره‌برداری و تکمیل زنجیره ارزش افزوده معادن مس با محوریت مس سونگون، برای تاسیس شرکت ملی طلای ایران با محوریت آذربایجان نیز تلاش خواهیم کرد.
وی ادامه داد: ما به لحاظ پیشینه، جزو قطب‌های صنعتی کشور بشمار می‌رویم، صنایع مادر در این استان پیشینه و قدمت تاریخی دارند که امروزه با فرسودگی این صنایع از جمله تراکتورسازی، ماشین سازی و قطعه سازی بعنوان صنعت پایه مواجه هستیم.
وی به لزوم توسعه، بازسازی و نوسازی صنایع مادر استان تاکید کرد و افزود: ما در ارتباط با احداث کارخانه تولید خودرو باید از پلتفرم‌های خارجی استفاده کنیم و در راستای تکمیل زنجیره قطعات خودرو باید به مرحله نهایی برسیم و همچنین از صنایع بزرگ و مادر پتروشیمی، صنایع غذایی، نساجی، صنایع پایین دستی مس سونگون و شهرک‌های صنعتی حمایت لازم را داشته باشیم.
استاندار آذربایجان‌شرقی به استفاده از تکنولوژی‌های پیشرفته در راستای افزایش بهره‌وری در معادن و جلوگیری از خام‌فروشی مواد معدنی تاکید کرد و ادامه داد: تامین لجستیک، تامین زیرساخت‌های لازم و تامین انرژی واحدهای تولیدی از جمله برنامه‌های مهم استان است.
سرمست واقف بودن به شرایط تجاری، معدنی و صنعتی استان و تنوع تجربه را از ویژگی‌های بارز پرنیان دانست و گفت: او غیر از استان آذربایجان‌شرقی در استان‌های دیگر نیز مشغول خدمت بوده که برای من تنوع تجربه خدمت خیلی مهم است.
پاشنه ‌آشیل استان معدن است
صدیقی؛ نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تبریز دروازه اقتصادی کشور بوده، ولی وضع فعلی صنعت در شان تبریز و تبریزی ها نیست، افزود: یکی از مسائلی که باید توجه کرد، حل مشکلات و موانعی که صنعتگران و تولیدکنندگان با آن درگیر هستند.
وی با اشاره به مشکلات موجود در حوزه صنعت گفت: هم مجلس و هم دولت به این مسائل توجه ویژه ای دارند، و امیدواریم بتوانیم خواسته های به حق شما عزیزان را حل کنیم.
سرپرست سازمان صنعت، معدن تجارت آذربایجان شرقی گفت: پاشنه ‌آشیل استان معدن است.
وظیفه دولت تسهیل‌گری، رفع موانع و رسیدگی امور فعالان اقتصادی است
صابر پرنیان؛ مدیر کل جدید صمت استان در این مراسم، اقدامات دولت وفاق ملی آقای پزشکیان را در راستای ثبات و آرامش اقتصادی دانست و گفت: وظیفه دولت تسهیل‌گری، رفع موانع و رسیدگی امور فعالان اقتصادی است و دولت نباید تصدی‌گری داشته باشد.
وی با بیان اینکه میز کار من کف بازار و در کارخانه‌ها است، افزود: در کنار افزایش تولید، توسعه حمل و نقل، کشتیرانی و گمرگ باید مدنظر قرار گیرد.
وی از حسن اعتماد وزیر صمت، استاندار آذربایجان شرقی، تشکل‌های مختلف اقتصادی، اتاق اصناف، اتاق بازرگانی تبریز و خانه صمت ابراز قدردانی کرد و گفت: بنده پرشورتر، با برنامه و فعال‌تر پیگیر حل مشکلات اقتصادی بخش خصوصی خواهم بود.
عبدالحمید سرتیپی؛ سرپرست سابق اداره صمت استان نیز در این مراسم به بیان اقدامات و عملکرد خود پرداخت و گفت: در این شش ماه در عرصه‌های مختلف اقدامات متعددی انجام شد؛ از جمله افزایش شناسه‌دار کردن کالاهای صنعتی که در مدیریت قبلی این امر در وضعیت مناسبی قرار نداشت.
وی به پایه‌ریزی و ساختارسازی اداره صمت استان تاکید کرد و افزود: ما طبق آمارهای رسمی وزارت صمت در شاخص‌های مختلف اقتصادی در رتبه های پایین کشوری قرار گرفته‌ایم.







source

توسط ecokhabari.ir