به گزارش آوای اقتصاد; ۱۰ میلیون تراکنش به مبلغ ۳۵ همت
محمدرضا فرزین رئیس‌کل بانک مرکزی در این همایش گفت: در کشور ۲۱۸ کارگزار فعال در حوزه مبادله رمزارز وجود دارد که ماهانه ۱۰ میلیون تراکنش به مبلغ ۳۵ همت توسط آنها انجام می‌شود که این حجم بزرگ مبادلات می‌تواند ثبات مالی و پولی کشور را تحت‌تأثیر قرار دهد.
فرزین افزود: بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، به‌عنوان متولی مدیریت بازار پول و ارز، سیاستگذار و تنظیم‌گر نظام‌های پرداخت کشور و تنظیم‌گر در حوزه رمزپول‌ها و ناظر بر مبادله آنها، با هدف استفاده از ظرفیت‌ها و فرصت‌های نهفته در توسعه فناوری‌های نوین مالی، تقویت شفافیت در فعالیت‌های مرتبط با رمزپول و آگاهی‌بخشی به مردم در این حوزه، مقررات رمزپول‌ها را تهیه و برای تصویب بزودی به هیأت عالی بانک مرکزی می‌برد. همچنین با مقررات‌گذاری درست و اجرای سیاست‌های احتیاطی توسط بانک مرکزی می‌توانیم از ظرفیت‌های رمزارزها و رمزدارایی‌ها برای مدیریت تحریم‌ها نیز بهره ببریم.
فرزین بیان کرد: تحریم‌ها چالش‌هایی را برای ایران بویژه در حوزه اقتصادی و تعاملات بین‌الملل ایجاد کرده است و کشور را به سمت روش‌های جایگزین و دلارزدایی و استفاده از ارزهای محلی در مبادلات با کشورهای همسایه و همپیمان سوق داده است. از جمله اقدامات عملی در این راستا، عضویت ایران در اتحادیه پایاپای آسیایی ACU است.
رئیس‌‌کل بانک مرکزی با اشاره به فعال کردن دبیرخانه اتحادیه پایاپای آسیا برای استفاده از ظرفیت آن در تعامل با کشورهای عضو تصریح کرد: توسعه سامانه پیام‌رسان بین‌المللی اتحادیه پایاپای آسیا موسوم به ACUMER که از سوی تیم فنی ایران تمهید و ایجاد شده است، زیرساختی است که مطابق با آخرین استانداردهای سوئیفت امکان تبادل پیام‌های مالی میان اعضای اتحادیه را فراهم می‌کند. این سامانه به نحوی استاندارد تمهید شده است که امکان اتصال به سایر سامانه‌های پیام‌رسان مالی یا عضویت اعضای جدید را نیز داراست.

تمرکز بر گسترش ریال دیجیتال
رئیس هیأت عالی بانک مرکزی توسعه کاربردهای ریال دیجیتال و فراگیر کردن استفاده از آن با هدف پی‌ریزی و استقرار اقتصاد هوشمند در کشور را از دیگر برنامه‌های بانک مرکزی در این حوزه عنوان کرد و گفت: اگرچه در سال‌جاری، پروژه ریال دیجیتال پس از طی موفقیت‌آمیز دوره پیش‌آزمایشی، وارد مرحله جدید اجرای آزمایشی شد، اما در حال حاضر ارائه خدمات پرداخت مبتنی بر ریال دیجیتال در جزیره کیش به‌صورت عمومی فعال شده و توسعه این خدمت به‌صورت تدریجی و برنامه‌ریزی شده در کل کشور در دست اقدام است.

چند تدبیر راهبردی
اتخاذ تدابیر راهبردی برای مواردی نظیر «تقویت نوآوری و توسعه اکوسیستم‌های پولی و مالی با اولویت اکوسیستم بانکداری باز»، «بازمهندسی نظام نظارتی و تجهیز آن به ابزارهای هوشمند فناورانه» و «مقاوم‌سازی و ارتقای سطح امنیت زیرساخت‌های پولی و بانکی» از جمله مسائلی بود که سکاندار بازار پول به آن اشاره و تصریح کرد: در بانک مرکزی، مرکز هوش مصنوعی ایجاد شده است و برای توسعه نظارت هوشمند و ارتقای آن در بانک مرکزی به دنبال استفاده از ظرفیت‌های هوش مصنوعی هستیم.

source

توسط ecokhabari.ir