مصر در واکنش به کاهش تولید داخلی، مشغول مذاکره با شرکت‌های آمریکایی و سایر شرکت‌های خارجی برای خرید بلندمدت گاز طبیعی مایع (ال‌ان‌جی) به جای اتکا به بازار نقدی پرهزینه‌تر است.

به گزارش ایسنا، یک منبع صنعتی به رویترز گفت: وزارت نفت مصر به دنبال قرارداد خرید سه یا چهار ساله برای اجتناب از شوک افزایش ناگهانی قیمت است. همچنین یک بند انعطاف پذیری را در این قراردادها می گنجاند زیرا دولت این کشور امیدوار است که شاید زودتر گاز پیدا کند یا به آن حجم گاز نیاز نداشته باشد.

دو سال پیش، مصر، اتحادیه اروپا و رژیم صهیونیستی، تفاهمنامه ای را برای تقویت صادرات گاز طبیعی به اروپا امضا کردند و از این تفاهمنامه، به عنوان اولین چارچوبی که به رژیم صهیونیستی اجازه می‌دهد مقادیر قابل ملاحظه ای گاز به اروپا صادر کند، تمجید کردند. مصر  در دو سال گذشته، به تامین کننده مهم ال‌ان‌جی برای اروپا تبدیل شده است. از سال ۲۰۲۲، این کشور، ۸۴ محموله ال‌ان‌جی به هلند، اسپانیا، انگلیس، کرواسی، یونان، ایتالیا، لهستان و فرانسه ارسال کرده است.

به گفته طارق الملا، وزیر نفت مصر، دو کارخانه مایع سازی گاز مصر، ظرفیت اضافی زیادی دارند و این کارخانه‌ها، در سطح کمتری از ظرفیت کامل کار می‌کنند. وی به رویترز گفت: متاسفانه، افزایش تقاضای داخلی و همچنین محدودیت‌های زیرساختی، توانایی مصر را برای افزایش سریع تولید محدود می‌کند.

بر اساس گزارش رویترز، مصر از یک سو، تلاش می‌کند گاز بیشتری برای بازار داخلی فراهم کند و از سوی دیگر، در تلاش برای افزایش صادرات و رفع کمبود ارز خارجی است. علاوه بر این، میزان گازی که مصر واقعا می‌تواند به اروپا عرضه کند، تا حد زیادی به این بستگی دارد که چه مقدار گاز رژیم صهیونیستی از طریق خط لوله، به کارخانه‌های مایع‌سازی مصر در سواحل مدیترانه قبل از ارسال به اروپا، منتقل می‌شود. در واقع، مقامات مصری اذعان کرده اند که هر گونه افزایش قابل توجه ظرفیت صادرات، به زمان نیاز دارد و کارخانه‌های موجود نیاز به تغییراتی دارند و در عین حال، ممکن است نیاز به ایجاد زنجیره های تولید جدید باشد.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir