به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛ رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران که در بیستونهمین دوره کنفرانس تغییرات اقلیمی سازمان ملل متحد (کاپ29) حضور داشت، عنوان کرد که بخش خصوصی ایران با دست پُر در این رویداد مهم بینالمللی شرکت و با نمایندگان بخش خصوصی دیگر کشورها دیدار و مذاکره کرد.
به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی تهران، سعید تاجیک گفت: در یک هماهنگی کامل در بخش خصوصی، کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق بازرگانی تهران و کمیسیون استاندارد، محیطزیست، توسعه پایدار و آب اتاق بازرگانی ایران برای حضور موثر در کاپ29 آماده شدند و گزارشهایی مبنی بر کاهش انتشار کربن در صنایع مختلف برای ارائه در این کنفرانس آماده و ارائه کردند.
وی با اشاره به اینکه پاویونهای کشورهای مختلف در بخش جانبی این رویداد فعال بوده و در مورد مسائلی مانند مختصات و ویژگیهای بازار کربن در مناطق مختلف دنیا، قیمتگذاری کربن، استفاده از انرژیهای جایگزین مانند هیدروژن و بهرهگیری هرچه بیشتر از انرژیهای تجدیدپذیر به تعامل با دیگر کشورها میپردازند، ادامه داد: در اغلب پاویونهای ملی شاهد حضور فعال دولت و بخش خصوصی در کنار هم هستیم. بخش خصوصی ایران هم امسال دست خالی نیست و با تهیه و ارائه گزارشهای خوبی در مورد صنایع مختلف از جمله پتروشیمی، حملونقل و انرژیهای تجدیدپذیر حضور دارد و از اقدامات بخش خصوصی برای کاهش انتشار کربن میگوید اما توقع این بود که دولت همکاری بیشتر و فعالانهتری با بخش خصوصی داشته باشد.
رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران اشاره کرد که بعد از دوره قبل این کنفرانس (کاپ28) انتظار بود که حضور ایران در این دوره بسیار پررنگ و فعال باشد و پاویون ایران هم با حضور مشترک دولت و بخش خصوصی اداره شود اما این انتظار برآورده نشد.
سعید تاجیک توضیح داد: در این رویداد تعداد قابل توجهی از تشکلهای مردمنهاد و بخش خصوصی حضور دارند که در حوزههای مختلف مرتبط با موضوع این کنفرانس از جمله تامین مالی پروژههای کاهش انتشار کربن کار میکنند. جای افسوس است که در این رویداد دولت و بخش خصوصی ایران در کنار هم و دست در دست هم نیستند تا بتوان از فرصتهای موجود استفاده حداکثری برد.
وی ادامه داد: اگرچه در این دوره نسبت به دوره گذشته سطح حضور دولت ایران بالاتر رفت و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور در این رویداد حضور یافت اما برای ما غمانگیز بود که تمام کشورهای منطقه و همسایگان ما مانند قطر و عراق با پاویونهای فعال در این رویداد حضور داشتند اما غرفه کشور ما خالی بود.
تاجیک توضیح داد که ایران به عنوان ششمین کشور انتشاردهنده کربن دنیا باید سهم خودش را در کاهش انتشار برای حفظ محیط زیست ادا کند.
نقش ضدمحیطزیستی تحریم
رئیس کمیسیون انرژی و محیط زیست اتاق تهران افزود: ما اینجا یک حرف مهم دیگری هم با دنیا داشتیم که اگر اقتصاد ایران تحریم نمیشد، روند کاهش انتشار کربن شکل دیگری داشت و امروز کربن بسیار کمتری از صنایع ما منتشر میشد. اگر تحریمها لغو نشود، زیان آن حداقل از حوزه گرمایش زمین و محیط زیست فقط متوجه ایران نیست و تمام دنیا از این بابت زیان خواهد کرد. نمیتوان ایران را به شدت زیر فشار تحریم قرار داد و از ورود فناوریهای جدید به ایران جلوگیری کرد اما همزمان انتظار داشت که نقش بزرگی در کاهش انتشار کربن و برنامههای جهانی حفظ محیط زیست ایفا کند.
سعید تاجیک گفت: درخواست و مطالبه ما از دولت ایران هم این است که به معاهدات بینالمللی از جمله عهدنامه پاریس ملحق شود تا مسیر استفاده از تامین مالی بینالمللی در طرحهای زیست محیطی بهویژه کاهش انتشار کربن فراهم شود.
این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران ابراز امیدواری کرد که در دوره بعد این رویداد، دولت هم در کنار بخش خصوصی قرار گیرد و با همراهی و همکاری هم حضور پررنگتر و فعالتری از کشورمان را شاهد باشیم.
انتهای پیام/
source