به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی به نقل از مدیریت ارتباطات و اطلاع رسانی شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور، صبح امروز جلسه‌ای به منظور گسترش همکاری‌ها در توسعه خطوط ریلی و تسریع در عملیات اجرایی راه‌آهن خواف-هرات با حضور هیاتی از کشور افغانستان، هوشنگ بازوند، سرپرست شرکت ساخت و توسعه، عباس خطیبی معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها برگزار شد.

هوشنگ بازوند در این دیدار ضمن تاکید بر سابقه فرهنگی و تاریخ میان دو کشور اظهار داشت: این مسیر ریلی یکی از پیوندهای جدید میان دو ملت است که زمینه ساز توسعه برای دو کشور است. تمامی تلاش ما این است تا ضمن تسریع در موارد باقیمانده وظایف دولت جمهوری اسلامی ایران شرایط توسعه برای هر دو کشور از طریق این خط آهن و ایجاد یک کریدور شرقی-غربی برای اتصال به کشورهای شرق آسیا از طریق این دو کشور فراهم شود.

سرپرست شرکت ساخت و توسعه خواستار رفع موانع موجود برای تسریع در تکمیل عملیات باقیمانده در خاک کشور افغانستان و همکاری برای اتصال استان هرات به عنوان یکی از از قطب هاي مهم صنعتي و كشاورزي افغانستان به شبکه ریلی شد.

عباس خطیبی در این نشست ضمن اشاره به اهمیت این مسیر ریلی برای دو کشور بیان داشت: راه‌آهن خواف – هرات اولين مسير ريلي بين ایران و کشور افغانستان است که از خواف تا ایستگاه روزنک به بهره برداری رسیده است و انتظار ما این است که بتوانیم با استفاده از ظرفیت‌های ویژه این خط ریلی ترانزیت کالا و مسافر را میان دو کشور افزایش دهیم.

معاون ساخت و توسعه راه‌آهن، بنادر و فرودگاه‌ها استراتژی ایران در ساخت این مسیر را به عنوان بخشی از کریدور ریلی شرق به غرب دانست و گفت:‌ با توجه به اهداف ایران در توسعه خطوط ریلی به صورت کریدورهای شمال-جنوبی و شرق به غربی این خط آهن بخشی از یک کریدور در نظر گرفته شده است و بهره‌مندی از مزایای همه جانبه آن نیازمند تکمیل خطوط ریلی کشور افغانستان است.

وی ضمن تاکید بر توان و تخصص مهندسان ایرانی اظهار داشت: با توجه به تجربه ایران در ساخت 15 هزار کیلومتر مسیر ریلی و بیش از 2 هزار کیلومتر مسیر ریلی جدید در سال‌های اخیر، آمادگی لازم برای صدور خدمات فنی و مهندسی به کشور افغانستان وجود دارد و استفاده از این ظرفیت‌ها می‌تواند موجب استحکام حلقه‌های ارتباطی دو کشور در توسعه زیرساخت‌های حمل و نقل شود.

خطیبی همچنین ساخت راه‌آهن چابهار-زاهدان را یکی از خطوط ریلی مهم برای کشور افغانستان اعلام کرد و گفت:‌ بهره‌برداری از این مسیر ریلی موجب اتصال افغانستان به هند و کشورهای آسیای جنوبی از طریق ایران می‌شود و استفاده از ظرفیت‌های این مسیر ریلی و بندر چابهار برای تجار افغان بسیار با اهمیت است.

وی تاکید کرد: در صورتی که کشور افغانستان توسعه خطوط ریلی خود را در دستور کار قرار دهد می‌تواند با استفاده از ظرفیت‌های کریدور ریلی شرق ایران از اتصال قندهار به چابهار برای توسعه اقتصادی خود بهره‌مند شود.

در این دیدار طرف افغان نیز تکمیل راه‌آهن خواف-هرات را یکی از اصلی‌ترین اولویت‌های دولت افغانستان دانست و گفت: ما نیز به دنبال انجام تعهدات خود برای بهره‌برداری از این مسیر ریلی و بهره‌مندی از مزایای آن هستیم و هرگونه اقداماتی برای رفع موانع بر سر راه این پروژه را در راس کارهای خود قرار می دهیم.

وی اعلام کرد: توسعه شبکه ریلی افغانستان نیز با هدف اتصال به مرزهای ایران و ارتباط سایر شهرهای داخلی در دست اقدام است از جمله امتداد مسير ريلي از هرات به سمت مزارشريف افغانستان پيش‌بيني شده است كه پروژه‌‌اي بزرگ و سراسري محسوب مي‌شود و با حدود 800 كيلومتر طول براي دسترسي حدود 5 ميليون نفر از جمعيت كشور افغانستان به خدمات ترابري ريلي؛ حمل بار و مسافر داخلي افغانستان، ارتباط ريلي ايران با كشورهاي ازبكستان، تاجيكستان و نهايتاً چين اهميت دارد و باعث تقويت روابط اقتصادي، اجتماعي و فرهنگي بين كشورهاي منطقه و افزايش درآمدهاي ترانزيتي در افغانستان و ايران می‌شود.

انتهای پیام/

source

توسط ecokhabari.ir