به گزارش اقتصادنیوز به نقل از بهداشت نیوز، صابر بابازاده در جلسه هماهنگی اجرای این طرح که با حضور کارشناسان مسوول سلامت دهان و دندان مراکز بهداشت 5 گانه شهر مشهد و شبکه های بهداشت و درمان شهرستان های تابعه برگزار شد، افزود:«وارنیش فلوراید تراپی» استفاده موضعی از فلوراید بر روی دندانها به منظور محافظت آنها از پوسیدگی است به طوری که فلوراید مانع از دست رفتن مواد معدنی سطح دندان میشود و اگر شروع پوسیدگی در نقاطی از مینای دندان وجود داشته باشد، درمان با فلوراید می تواند باعث تقویت دندانها شده و از تخریب مینای دندان پیشگیری کند.
وی اظهار کرد: اجرای دو مرحله ای، طرح وارنیش فلوراید تراپی در مدارس برای دانشآموزان پایه های اول، دوم و سوم ابتدایی تا پایان سال تحصیلی توسط مراقبان سلامت پایگاههای سلامت وخانه های بهداشت تحت پوشش به صورت رایگان انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: دانشآموزان باید مسواک و خمیردندان همراه داشته باشند و قبل از وارنیش فلوراید تراپی مسواک بزنند و و توصیه میشود برای این که وارنیش زمان بیشتری روی دندانها باقی بماند، دانش آموزان پس از وارنیش فلوراید تا یکساعت غذا نخورند و تا ۲۴ ساعت از مسواک و نخ دندان استفاده نکنند.
دکتر بابازاده ادامه داد: دانشآموزانی که مشکل پوسیدگی دندان داشته باشند، پس از وارنیش از سوی مراقبان سلامت و بهورزان به مراکز مشخص شده ارجاع داده میشوند و با استفاده ازتعرفه گروه هدف از خدمات دندانپزشکی دانشگاه بهرهمند میشوند.
وی با اشاره به اهمیت دندانهای شیری برای پیشگیری از مشکلات دندانهای دایمی و حفظ زیبایی گفت: «فلوراید» ماده ای است که به جایگزینی مجدد مواد معدنی در مینای دندان کمک می کند و در نتیجه مینای دندان در برابر پوسیدگی مقاوم تر می شود. وارنیش در حقیقت همان فلوراید غلیظ شده است که به وسیله برس های یک بار مصرف روی دندان های کودک مالیده می شود.
source