واردات آیفون صدای اقتصاددان ها را درآورد

  بزرگنمايي:


فصل اقتصاد – به نظر می رسد همچنان پرونده تعیین تعرفه واردات گوشی های آیفون باز است به طوری که اخیرا یک مقام صنفی گفته هنوز تعرفه های این تلفن های همراه قطعی نشده این در حالی است که اقتصاددان ها هم از تعرفه های جدید انتقاد کرده اند.

به گزارش فصل اقتصاد، بتازگی فرشاد مومنی، اقتصاددان و استاد دانشگاه با انتقاد از آزادسازی واردات آیفون گفت: انگار رهنمودهای ریچارد نفیو را برای متلاشی کردن اقتصاد ایران در حال پیاده کردن هستند. منابع ارزی کشور صرف موارد مصرفی غیر مولد مانند آیفون و خودرو می شود.
وی همچنین افزود: همین است که می بینیم پول برای واردات آیفون های لوکس هست اما پول برای جایگزین کردن تجهیزات مستهلک پزشکی نیست. این در حالی است که این تجهیزات به جان مردم وصل است اما واردات آیفون به منافع مافیا وصل است.
یزدی زاده دیگر کارشناس اقتصادی نیز با اشاره به اتلاف منابع ارزی در شرایط تحریمی به منظور واردات آیفون گفت: وقتی تعرفه آیفون را می کنید 5 درصد و 30 درصد، یعنی مشکلات کشور را حل کردید؟ الان سالی به اندازه یک پالایشگاه خلیج فارس در شرایط جنگ و تحریم فقط تلفن همراه وارد کشور می کنیم. اینکار ها خنده دار است.
وی ادامه داد: مگر می شود دولت دغدغه کمبود ارز داشته باشد و شاهد چنین اقداماتی باشیم. تنها دلیل این موضوع بی صاحبی اقتصاد است. قدرت و سیاست و ثروت کنار هم شکل می گیرند و شما نمی توانید اختیار اقتصاد کشور را به دست صاحبان قدرت و ثروت بسپارید و انتظار داشته باشید نتیجه خوبی از آن بگیرید.
آزادسازی آیفون با عوارض 5درصد، دستاورد 100 روزه دولت؟
بی‌تدبیری در تعرفه آیفون‌های لاکچری/ عوارض 2برابری در 1404
ناهماهنگی های دولت در خصوص تعرفه آیفون تمامی ندارد
لازم به ذکر است یک مقام صنفی اخیرا اعلام کرده است، در حال حاضر تعرفه همه موبایل‌های بالای 600 دلار معادل 15 درصد است، اما برای آیفون هنوز تصمیم قطعی گرفته نشده است. ممکن است همین 15 درصد تصویب شود یا رقم بالاتری در نظر گرفته شود.
این در حالی است که تا کنون در خصوص تعرفه آیفون شاهد اخبار ضد و نقیض بسیاری بوده ایم. ابتدا تعرفه این تلفن های همراه 96 درصد اعلام شد سپس مسئولان سیاسی دولت موضع گیری های مختلفی کردند و در نهایت اعلام شد که تعرفه واردات تجاری این تلفن های همراه 15 درصد تعیین شده است.
نکته ای که در خصوص ممنوعیت واردات آیفون های جدید وجود دارد، حجم بالای ارز بری این کالا با توجه به مقیاس مصرفی آن در جامعه است. به بیانی ساده تر در شرایطی که کشور درگیر تحریم و جنگ اقتصادی همه جانبه است، به طوری که دولت در بودجه سال آتی 3 میلیارد دلار ارز ترجیحی کالای اساسی را کاهش می دهد، منابع ارزی کشور باید صرف واردات کالای مصرفی همچون آیفون شود.
انتهای پیام/







source

توسط ecokhabari.ir