به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛پاویون ملی ایران در نمایشگاه بینالمللی واردات چین 2024 (China Import Expo 2024) در شانگهای با حضور رئیس اتاق تهران، سفیر ایران در چین، رئیس سازمان توسعه تجارت ایران، مقامات معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری و مسوول برگزاری این رویداد در چین افتتاح شد.
در این رویداد پاویون ملی ایران به طور رسمی کار خود را در این نمایشگاه آغاز کرد تا با فعالان اقتصادی چین و بیش از 130 کشور دیگر که در این رویداد حضور دارند، با هدف توسعه روابط تجاری، ارتباط برقرار کند.
محمود نجفی عرب، رئیس اتاق تهران که در کنار محسن بختیار، سفیر ایران در چین، و محمدعلی دهقان دهنوی، رئیس سازمان توسعه تجارت در این مراسم حضور داشت، در سخنان خود اعلام کرد که اتاق تهران نیز به طور اختصاصی در این نمایشگاه حضور دارد و پاویون و بخش خصوصی را برپا کرده است که نمایندگان از تشکلهای حوزه صنعت غذا در آن حضور دارند.
به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، نجفی عرب در سخنان خود در این افتتاحیه گفت: این رویداد عظیم تجاری، فرصتی ارزنده برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای صادراتی جمهوری اسلامی ایران در حوزههای مختلف صنعتی و کشاورزی و تقویت روابط اقتصادی و تجاری میان دو کشور ایران و چین را فراهم میآورد.
وی افزود: ایران و چین، بهعنوان دو تمدن کهن با فرهنگی چند هزار ساله، از پیشینهای پربار و روابط دوستانه و پایدار برخوردار بودهاند. این پیوند عمیق در طول تاریخ همواره بدون مناقشه حفظ شده و حتی در دوران تحریمهای ناعادلانه نیز ادامه یافته است. امروز دو کشور، با توجه به روند سریع تغییرات جهانی و نیاز به تقویت همکاریهای چندجانبه، در جهت تحقق همکاریهای برد-برد در حوزههای سیاسی، اقتصادی و فرهنگی و پایبندی به چندجانبهگرایی همگام شدهاند. عضویت ایران در پیمانهای منطقهای مانند بریکس، سازمان همکاری شانگهای و امضای سند برنامه همکاری جامع 25 ساله بین دو کشور، گواه دیگری بر اراده دو کشور برای تعمیق روابط و توسعه همکاریهاست.
او تاکید کرد که اتاق بازرگانی تهران با انتخاب کشور چین بهعنوان یکی از شرکای کلیدی در زنجیره اهداف صادراتی، تلاش خود را بر توسعه مناسبات تجاری و ایجاد بسترهای مستحکمتر همکاری متمرکز و اهمیت حضور در رویدادهای مهم اقتصادی هر دو کشور را بهخوبی درک کرده است. نجفی عرب ادامه داد: به همین دلیل امسال اتاق تهران برای اولین بار در این نمایشگاه بهعنوان غرفهدار در سالن صنایع غذایی و کشاورزی شرکت کرده و گروهی از تشکلهای تخصصی از جمله اتحادیه تولید و تجارت آبزیان ایران، کانون انجمنهای صنایع غذایی، انجمن صنایع فرآوردههای لبنی، اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی و زعفران ایران و انجمن پسته ایران را برای معرفی ظرفیتها و توانمندیهای صادراتی ایران همراه خود آورده است.
رئیس اتاق تهران با اشاره به اینکه ایران و چین از بزرگترین شرکای تجاری یکدیگر در منطقه هستند، گفت: سال گذشته، حجم مبادلات تجاری دوجانبه ایران و چین، بدون احتساب صادرات نفت، به رقمی حدود 33 میلیارد دلار رسید. این همکاری از طریق توسعه تجارت در حوزههای متنوعی از جمله معدن، پتروشیمی، مواد غذایی، کشاورزی و فناوریهای نوین همچنان روندی رو به رشد دارد. این ارقام بیانگر ظرفیت بالای دو کشور برای گسترش همکاری است، اما روابط دو کشور میتواند بسیار فراتر از این توسعه یابد. ما باید با افزایش تبادلات هیاتها و توسعه پروژههای مشترک، از این ظرفیتها به شکل بهینه بهرهبرداری کنیم و مبادلات تجاری و صنعتی را در سطحی گستردهتر به انجام برسانیم.
محمود نجفی عرب با بیان اینکه شرکتهای چینی برجسته از بخشهای دولتی و خصوصی در پروژههای توسعهای نفت و گاز ایران حضور داشته و دارند، این مساله را بیانگر تمایل جدی چین به سرمایهگذاری در بخشهای مهم اقتصادی ایران دانست و گفت: ایجاد زمینههای جدید همکاری در حوزههای انرژیهای پاک، نانوفناوری، هوش مصنوعی، تولید مشترک خودروهای الکتریکی، توسعه زیرساختهای دیجیتال و گردشگری تخصصی، از جمله اولویتهایی است که میتوانند به توسعه روابط دوجانبه کمک شایانی کنند و ما به عنوان اتاق بازرگانی تهران آمادگی داریم که در این زمینهها همکاریها را به سطحی جدید ارتقا دهیم.
وی افزود: به عنوان بزرگترین تشکل بخش خصوصی ایران با در اختیار داشتن حدود 45 درصد از تولید ناخالص ملی کشور، آمادهایم تا میزبان هیاتهای مختلف اقتصادی و تجاری چین در تهران باشیم و از طرف دیگر نیز هیاتهای بیشتری از فعالان اقتصادی و صنعتی ایران را برای بازدید از چین اعزام کنیم. این تبادل هیاتها، به آشنایی هرچه بیشتر دو طرف با ظرفیتهای اقتصادی و صنعتی و به ایجاد پیوندهای محکمتر میان بخشهای خصوصی دو کشور کمک خواهد کرد.
رئیس اتاق تهران افزود: پیشنهاد میکنیم که در راستای تقویت این پیوندها، مناطق اقتصادی مشترک در قالب کنسرسیومهای چندجانبه را ایجاد کنیم تا با ارائه مشوقهای مالیاتی و گمرکی، زمینه سرمایهگذاریهای جدید و افزایش سطح همکاریهای دوجانبه فراهم شود.
محمود نجفی عرب با اشاره به اهمیت بسیار بالای نمایشگاه واردات چین ابراز امیدواری کرد که حضور اتاق تهران و بخش خصوصی در این نمایشگاه آغازگر دورهای جدید از همکاریهای پایدار میان فعالان اقتصادی دو کشور و زمینهساز رشد چشمگیر روابط تجاری و صنعتی میان ایران و چین باشد.
انتهای پیام/
source