ارزش دلار جهانی به کدام سمت می‌رود؟

اقتصاد۲۴- اقتصاددانان ولز فارگو، شرکت خدمات مالی و بانکداری چندملیتی آمریکایی اظهار کردند: انتخابات آتی ایالات‌متحده قرار است ارزش دلار را به روندی مهارنشدنی تبدیل کند و مسیر نهایی آن نیز بالاتر خواهد بود، زیرا بانک‌های مرکزی خارجی به احتمال زیاد سرعت کاهش نرخ را برای تقویت رشد اقتصادی تسریع خواهند کرد.

ولز فارگو گفت: اکنون به دلیل سرعت عملکرد بانک‌های مرکزی خارجی و احساسات ضعیف‌تر نسبت به چین که بر ارز‌های گروه ۱۰ و بازار‌های نوظهور در سال ۲۰۲۵ و تا سال ۲۰۲۶ تاثیر می‌گذارد، شاهد تقویت بلندمدت دلار آمریکا نسبت به گذشته خواهیم بود.

در حالی که انتظار می‌رود دلار در کوتاه‌مدت، به‌ویژه در برابر ارز‌های گروه ۱۰ تضعیف شود، این روند احتمالا در نیمه دوم سال ۲۰۲۵ با کم شدن سرعت کاهش نرخ‌های فدرال رزرو معکوس خواهد شد، در حالی که بانک‌های مرکزی خارجی احتمالا به روند کاهشی خود ادامه خواهند داد.

اقتصاددانان می‌گویند: عملکرد سریع‌تر از سوی بانک‌های مرکزی گروه ۱۰ بر ارز‌های خارجی تاثیر می‌گذارد، در حالی که در میان‌مدت، رشد قوی‌تر ایالات‌متحده و کند شدن و پایان دادن به تسهیلات فدرال‌رزرو نیز از رشد دلار حمایت می‌کند.

انتظار می‌رود که نیاز به سرعت در کاهش نرخ بهره در گروه ۲۰ و اقتصاد‌های نوظهور منجر به این شود که بیشتر ارز‌های بازار‌های نوظهور در سال آینده عقب‌نشینی کنند که در مقایسه با پس‌زمینه فدرال رزرو در بحبوحه رشد قوی ایالات‌متحده و عملکرد اقتصادی ضعیف چین، کم رنگ خواهد بود.


بیشتر بخوانید: دلار آمریکا ابزار بزرگ‌ترین سرقت تاریخ


در همین حال، انتظار می‌رود ارز‌های حساس به چین مانند یورو و دلار نیوزیلند، عملکرد ضعیف‌تری ثبت خواهند کرد، زیرا احتمالا مشکلات اقتصادی چین در سال آینده ادامه خواهد داشت.

اقتصادانان می‌گویند: در کوتاه‌مدت، پیروزی احتمالی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست‌جمهوری آتی آمریکا در پنجم نوامبر، صرف نظر از ترکیب کنگره، بر روند مسیر دلار مثبت خواهد بود در حالی که پیروزی هریس به احتمال زیاد کمک‌کننده ارز‌های خارجی خواهد بود و منجر به کاهش موقت ارزش دلار می‌شود.

آنان افزودند در حالی که انتخابات ریاست‌جمهوری ایالات‌متحده نزدیک و چشم‌انداز سیاست پس از انتخابات نامشخص است، سیاست تجاری و مالی بدون توجه به اینکه کدام نامزد برنده کاخ سفید می‌شود، در کانون توجه قرار خواهد گرفت.

دلار در برابر دیگر ارز‌ها

دلار جهانی در روز چهارشنبه و هفته بزرگ داده‌های کلان اقتصادی که می‌تواند مسیر سیاست پولی ایالات‌متحده را نشان دهد، نزدیک به اوج سه ماهه خود بود. دلار استرالیا به پایین‌ترین سطح خود در سه ماه نزدیکتر شد، پس از اینکه برخی چسبندگی‌ها در تورم نشان داد که کاهش نرخ بهره بانک مرکزی استرالیا در سال جاری بعید است.

شاخص دلار آمریکا که این ارز را در برابر ۶ رقیب اصلی ازجمله ین و یورو اندازه‌گیری می‌کند، پس از رسیدن به بالاترین سطح از ۳۰ جولای در ۱۰۴.۶۳ در روز سه‌شنبه قبل از پایان روز تقریبا ثابت و در ۱۰۴.۲۴ تغییر چندانی نداشت.

بازدهی ۱۰ ساله خزانه‌داری در روز چهارشنبه به ۴.۲۴۶۱ درصد پس از رسیدن به بالاترین سطح از پنجم جولای در ۴.۳۳۹۰ درصد در جلسه قبل کاهش یافت.

بازدهی دلار و اوراق قرضه آمریکا نیز در روز‌های اخیر با افزایش گمانه‌زنی‌ها در بازار‌ها و برخی سایت‌ها در مورد پیروزی دونالد ترامپ نامزد جمهوریخواه ریاست‌جمهوری در پنجم نوامبر که سیاست‌های تعرفه‌ای و مهاجرتی او تورم‌زا تلقی می‌شود، افزایش یافته است.

این مورد همچنین کمک کرد تا بیت‌کوین ارز دیجیتال پیشرو به بالاترین میزان خود از ماه مارس، ۷۳هزار و ۸۰۳.۲۵ دلار برسد. این توکن آخرین بار پس از صعود به ۷۳۶۰۹.۸۸ دلار به قیمت ۷۲هزار و ۸۲ دلار تغییر کرد.

دلار در برابر ین، پس از عقب‌نشینی از اوج سه ماهه ۱۵۳.۸۷ در روز سه‌شنبه، با ۰.۰۶ درصد کاهش به ۱۵۳.۲۷ رسید. ین همچنین به دلیل عدم اطمینان سیاسی از زمان انتخابات فجیع آخر هفته برای ائتلاف حاکم ژاپن که منجر به از دست دادن اکثریت خود در پارلمان شد، تحت تاثیر قرار گرفته است.

یورو در آستانه انتشار گزارش‌های مربوط به تولید ناخالص داخلی در سراسر اروپا در اواخر روز با ۰.۰۶ درصد افزایش به ۱.۰۸۲۴ دلار رسید که می‌تواند مشخص کند که آیا بانک مرکزی اروپا در نشست بعدی خود در ماه دسامبر تصمیم به کاهش ۲۵ یا ۵۰ واحدی نرخ بهره خواهد گرفت یا خیر.

استرلینگ در آستانه اولین بودجه دولت کارگر در روز چهارشنبه، ثابت و با قیمت ۱.۳۰۱۶ دلار معامله شد.

منبع: ایسنا

source

توسط ecokhabari.ir