به گزارش پایگاه خبری رخداد اقتصادی؛رحمت الله نوروزی، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامیدرخصوص میزان افزایش حقوق کارکنان دستگاههای دولتی در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ کل کشور گفت: شرایط اقتصادی کشور به هیج وجه مناسب نیست. مخارج بالا و فاصله درآمد و خرج بسیار زیاد است. هرماه و هرسال نیز با وجود افزایش حقوق، اما باز هم این فاصله مدام بیشتر و بیشتر میشود.
وی افزود: همه میدانیم که میزان افزایش حقوق هرسال مناسب نبوده و تورم را پوشش نداده است. میزان افزایش حقوق در بودجه سال آینده نیز بسیار بسیار پایین است و ما به آن نقد داریم بهخصوص به حقوق بازنشستگان که ۲۰ درصد و حقوق شاغلین که ۲۸ درصد افزایش یافته است.
نوروزی اظهار کرد: ما باید متناسب با تورم حقوقها را افزایش دهیم و هرسال نیز تمام تلاشمان همین است. زیرا تورم چهل الی پنجاه درصدی یک واقعیت و قابل انکار نیست و این میزان افزایش حقوق با میزان تورم همخوانی ندارد. البته که همواره سعی کرده ایم محدودیتهای مالی کارفرماهای خصوصی و دولتی را درک میکنیم، اما باید قشرهای حقوقبگیر که شامل کارگران، کارمندان و طبقه متوسط رو به پایین هستند را نیز مدنظر قرار دهیم.
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس بیان کرد: یکی از راهکارهای کم کردن فاصله بین خرج و درآمد نیز حل کردن ناترازیها است. البته مجلس هم در مرحله اول و هم در مرحله دوم بودجه که زمان بررسی جداول است سعی میکند این ناترازیها، ظلمها و تبعیضها را به حداقل برساند.
او ادامه داد: هرچند شرایط اقتصادی برای دولت نیز سخت و طاقت فرساست، اما باید به راه حل درست برسیم. با این حال باید قبول کنیم که دولت با وضع موجود و مشکلات اقتصادی تلاش کرده که ناترازیها را به حداقل برساند و با کسریهای بودجه که همیشه وجود دارد آن را به کمترین حد ممکن در چارچوب برنامه هفتم برساند.
این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس همچنین با اشاره به رشد اقتصادی ۸ درصدی در نظر گرفته شده در لایحه بودجه اظهارداشت که این رشد مشروط به شرایطی است و ما نمیتوانیم بدون اینکه fatf، مشکلات در روابط مالی و پولی خود با دنیا و روابط منطقهای، تاکتیکی و استراتژی خود را حل کنیم به رشد ۸ درصدی برسیم.
نوروزی گفت: بنابراین بدون اینکه ناترازی بانکها را حل کنیم و اینکه بانکها را وادار کنیم که تسهیلات را به سمت تولید و حمایت از کارآفرینی ببرند رشد اقتصادی ۸ درصدی محقق نمیشود. درهمین راستا قطعا یکی از مؤلفههای اصلی رشد اقتصادی این است که در کشور تولید داشته باشیم و از تولید حمایت و خلق ثروت کنیم، چون خلق ثروت به جز با تولید امکانپذیر نیست.
وی درانتها با بیان اینکه قیمت ارز در مرحله اول بودجه دیده نشده است، خاطرنشان کرد: هنوز در دولت بر سر اینکه ارز را تکنرخی کنیم یا نه اختلاف وجود دارد و این اختلافات باید حل شود، اما فکر میکنم در مرحله بعد که جداول بودجه به مجلس میآید این موضوع مشخص خواهد شد.
source