به گزارش آوای اقتصاد; محمد رضا کدخدا زاده، معاون ساخت و توسعه راههای شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور، گفت: محور قزوین-الموت-تنکابن منجر به اتصال استانهای غربی به شمال کشور خواهد شد و با توجه به اهمیت محورهای شمالی در شبکه راههای کشور و حجم بالای ترافیک، این پروژه میتواند به کاهش قابل توجه ترافیک محورهای موازی در استانهای تهران و البرز به سمت شمال کشور کمک کند.
وی افزود: این پروژه یکی از مصوبات سفرهای استانی مقام معظم رهبری به قزوین است اولویت اول این مسیر به طول ۶۲ کیلومتر در استان قزوین با پیشرفت فیزیکی حدود ۹۰ درصد در حال اجراست که ۵۷ کیلومتر از این مسیر یک لایه آسفالت شده. همچنین برای حفظ محیط زیست، دو دستگاه گالری از چهار دستگاه برای عبور حیوانات ساخته شده است. همچنین، تونل شیرکوه به طول ۷۹۰ متر تکمیل شده و هفت پل به طول ۴۲۰ متر نیز در این مسیر احداث شده است.
کدخدا زاده در خصوص عملیات اجرایی در استان مازندران نیز توضیح داد: ۳۴ کیلومتر از این مسیر با پیشرفت فیزیکی حدود ۲۵ درصد در استان مازندران در حال ساخت است. اولویت اول این بخش، تکمیل ۱۶ کیلومتر از مسیر از روستای مران تا ابتدای جاده سه هزار است. همچنین، عملیات روسازی و آسفالت ۷ کیلومتر از این محدوده در حال اجراست و به دلیل وجود معارضان ملکی، تخصیص نقدی بیش از ۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای رفع این مسئله نیاز است.
وی کاهش طول مسیر از ۳۳۰ کیلومتر به ۱۶۴ کیلومتر را یکی از مهمترین مزایای این پروژه دانست و افزود: کاهش زمان سفر از ۶ ساعت به ۳ ساعت، کاهش ۳.۸ میلیون لیتر مصرف سالیانه سوخت، ساماندهی روستاهای منطقه الموت برای جذب گردشگران، بهرهبرداری از معادن غنی الموت و توسعه گردشگری در منطقه رودبار الموت از دیگر مزایای این پروژه است.
کدخدا زاده همچنین حجم عملیات خاکی این پروژه را ۳۲ میلیون مترمکعب اعلام کرد و گفت: ۴۸۰ هزار مترمکعب بتنریزی، ۵۰۰ هزار تن آسفالت، ۲۶ هزار مترمکعب خاکبرداری و ۶ میلیون مترمکعب خاکریزی از دیگر اقدامات صورت گرفته در این مسیر است. علاوه بر این، احداث ۳۲ دستگاه تونل به طول ۲۰ هزار متر، ۳۱ دستگاه پل خاص به طول ۷۰۰ متر و ۴ دستگاه گالری برای عبور حیوانات از دیگر عملیات اجرایی این پروژه است.
معاون ساخت و توسعه راههای شرکت مادر تخصصی ساخت و توسعه زیربناهای حملونقل کشور اعتبار مورد نیاز برای اجرای این پروژه را بیش از ۱۰۰ هزار میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: تمهیدات لازم برای رعایت مسائل زیستمحیطی در اطراف پروژه و منطقه در حین اجرا و زمان بهرهبرداری از مهمترین چالشهای این پروژه است.
source