به گزارش آوای اقتصاد; محمد مرادی، مدیر عامل اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار میهن، اعلام کرد که در حال حاضر تخممرغ ایرانی به کشورهای مختلفی از جمله کشورهای خلیج فارس، عراق، افغانستان، دو کشور در آسیای میانه و قفقاز (CIS)، و دو کشور در آفریقا صادر میشود. به زودی، عمان نیز به فهرست کشورهای خریدار تخممرغ ایرانی اضافه خواهد شد.
مرادی افزود: پیشبینی میکنیم تولید تخممرغ در سال جاری به یک میلیون و چهارصد هزار تن برسد که از این میزان، یک میلیون و دویست هزار تن برای مصرف داخلی و دویست هزار تن برای صادرات در نظر گرفته شده است. تولید تخممرغهای صادراتی متناسب با نیاز کشورهای هدف تنظیم میشود. علاوه بر تخممرغ، ما تخممرغ نطفهدار، جوجه یکروزه، و پولت تخمگذار را نیز به کشورهای هدف صادر میکنیم.
وی توضیح داد که قبل از سال ۱۴۰۰، صادرات تخممرغ به صورت محدود و مقطعی انجام میشد، اما از آن سال با آسیبشناسی و برنامهریزی دقیق و کمک دولت، توانستیم صادرات مستمری داشته باشیم.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار میهن افزود: برنامههای پنجم و ششم توسعه بر سه شاخص افزایش جمعیت، سرانه مصرف و بازارهای هدف صادراتی تأکید داشتند. اتحادیه مرغداران تخمگذار این شاخصها را مد نظر قرار داده و برنامهریزی کرد.
مرادی ادامه داد: با حمایت دولت در تأمین نهادهها و سرمایهگذاری تولیدکنندگان، توانستیم تولید را از ۹۲۰ هزار تن در سال ۹۹ به یک میلیون و سیصد هزار تن در سال گذشته افزایش دهیم، که نشاندهنده افزایش ۴۰۰ هزار تنی در تولید است.
وی در مورد افزایش سرانه مصرف تخممرغ نیز گفت: از طریق فعالیتهای رسانهای و فرهنگی، سرانه مصرف تخممرغ از حدود ۱۱.۵ کیلوگرم در سال ۹۹ به ۱۴.۵ کیلوگرم در سال ۱۴۰۲ افزایش یافته است. با افزایش تولید و سرانه مصرف، به سمت توسعه بازارهای صادراتی حرکت کردهایم.
مدیرعامل اتحادیه مرکزی مرغداران تخمگذار میهن در پایان افزود: برای توسعه بازارهای صادراتی، با کمک دولت توانستیم صادرات را از حالت پیلهوری خارج کرده و به سمت قراردادهای تضمینی پیش ببریم، که این امر به اطمینان خاطر خریداران خارجی در زمینه استمرار و کیفیت صادرات کمک کرده است. با این برنامهریزیها، پیشبینی میشود که صادرات تخممرغ در سال جاری نسبت به سال گذشته ۳ تا ۵ درصد افزایش یابد.
source