به گزارش آوای اقتصاد; غیاثعلی سلطانیکیا در انتقاد از روش پلکانی معکوس برای تعیین درصد حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی، اظهار داشت: به طور معمول، فردی که بیمهپردازی بیشتری داشته است، باید حقوق بیشتری نیز دریافت کند. اما روش پلکانی معکوس که در حال حاضر اعمال میشود، به تدریج حقوق بازنشستگان سایر سطوح را کاهش داده و این رویه به شدت ناعادلانه است.
وی افزود: این مسائل باعث شده که متناسبسازی مستمری بازنشستگان ضروری باشد، اما لایحه متناسبسازی بازنشستگان تأمین اجتماعی که به نحوی مشابه لایحه همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری و لشکری است، دارای مشکلاتی است.
سلطانیکیا توضیح داد: بر اساس ماده ۷۷ قانون تأمین اجتماعی، حقوق بازنشستگان در زمان بازنشستگی بر مبنای معدل ۲۴ ماه آخر بیمهپردازی محاسبه میشود. این حقوق معدلشده که با حقوق ۲۴ ماه آخر تقسیم بر ۲۴ به دست میآید، در صندوق کشوری نیز مشابه است. بر اساس مصوبه متناسبسازی، مستمری بیمهپردازان این صندوق باید به ۹۰ درصد حقوق شاغل همتراز ارتقا یابد.
وی ادامه داد: تصویب فرمول ۹۰ درصدی برای بازنشستگان صندوق کشوری برای بازنشستگان مشمول قانون تأمین اجتماعی نادرست است؛ زیرا حقوق بازنشستگان صندوق کشوری تنها در یک مرحله به میزان ۹۰ درصد شاغل همتراز تعیین میشود که معادل ۹۰ درصد حقوق سال آخر اشتغال خود بازنشسته است.
سلطانیکیا پیشنهاد کرد که در جهت رفع این مشکل، عبارت «۹۰ درصد» از انتهای مصوبه حذف شده و به جای آن کلمه «برابر» جایگزین شود.
source