به گزارش اکوایران، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در روز چهارم بررسی صلاحیت وزرای کابینه پیشنهادی دولت چهاردهم، ادامه جلسه صلاحیت محمد اتابک، وزیر پیشنهادی صنعت، معدن و تجارت را مورد بررسی قرار دادند. پس از آن صلاحیت حسین سیمایی‌صراف وزیر پیشنهادی علوم، تحقیقات و فناوری، عباس صالحی وزیر پیشنهادی فرهنگ و ارشاد اسلامی، اسکندر مومنی وزیر پیشنهادی کشور و رضا صالحی امیری، وزیر پیشنهادی میراث فرهنگی مورد بررسی قرار گرفت.

پس از اتمام جلسات بررسی صلاحیت ۵ وزیر پیشنهادی، نوبت به محسن پاک‌نژاد وزیر پیشنهادی نفت رسید.

موافقت کمیسیون صنایع و معادن با پاک‌نژاد

زهرا سعیدی، سخنگوی کمیسیون صنایع و معادن مجلس از موافقت این کمیسیون با وزیر پیشنهادی نفت خبر داد.

مخالفان وزیر پیشنهادی نفت چه گفتند؟

اسماعیل حسینی، نماینده شیراز:

ناترازی انرژی تلاش بازیگران منطقه‌ای برای ضربه به ایران در معادلات منطقه‌ای، عدم تکمیل زنجیره ارزش افزوده و عدم رضایت کافی و خروج نیروی انسانی توانمند از بدنه وزارت نفت از جمله چالش‌ها است.

در برنامه ارائه شده بعضا نکات اجرایی مطرح نشده است. نمونه آن درخصوص رفع ناترازی انرژی درباره طرح جمع‌آوری گازهای مشعل است که آسیب‌شناسی در راستای رفع موانع اجرای پروژه نشده است.

وزیر پیشنهادی نفت درباره تاسیس سازمان بهینه‌سازی و مدیریت راهبردی انرژی به عنوان یکی از الزامات قانون برنامه هفتم به کلی‌گویی بسنده کرده است.

درباره بهینه‌سازی مصرف انرژی و کاهش شدت آن کلی‌گویی شده و سازوکار اجرایی بیان نشده است.

هادی محمدپور، نماینده گناباد:

آقای وزیر پیشنهادی نفت به گونه‌ای برنامه ارائه دادید که گویا وزارت نفت تنها متولی استخراج و فروش استخراج و فروش منابع نفتی است. متنوع نبودن سبد سوختی کشور و به تبع آن سهم کم انرژی‌های پاک و تجدیدپذیر موجب آن شده است که امروز کشور با ناترازی عمده انرژی در بخش‌های مختلف خانگی و صنعتی روبرو گردد. جناب آقای پاک نژاد هیچ سویه امیدی در این خصوص پیش پای کشور نمی‌گذارید. برنامه ارائه شده توسط شما هیچ پاسخی به موضوع چند میلیارد دلاری منابع ناشی از قطع گاز و برق در فصول مختلف ندارد.

آقای مهندس در برنامه پیشنهادی شما در خصوص حفظ محیط زیست و زیست بوم ارزشمند مناطق نفت خیز کشور توجهی نشده است. مردم مناطق نفت خیز از این روند گلایه دارند.

آقای مهندس پاک‌نژاد انتظار بنده و این نمایندگان و مردم شریف ایران اسلامی از شما پوست‌اندازی در ساختار وزارت نفت است؛ از جوانان استفاده کنید و کاملاً مستقل عمل کنید. موضوع برق را با نیروگاه‌های گازی حل کنید.

موافقان وزیر پیشنهادی نفت در دفاع از او چه گفتند؟

غلامرضا توکل شوریجه، نماینده سروستان:

وزارت نفت وزارت‌خانه‌ای کلیدی و حساس‌ترین وزارتخانه ایران عزیز محسوب می‌شود وزارتخانه‌ای است که نبض ضربان اقتصاد ایران وابسته به آن است.

مهندس پاک نژاد فردی مومن و مقید است و به عمل ثابت کرده است که در طول ۲۷ ساله عمر مدیریتی خود در تمام سلسله مراتب صنعت نفت توانمندی و اجرایی بودن خود را نشان داده است و فردی پاکدست است و سلامت اخلاق دارد. او نسبت به مسائل چالش‌ها و مشکلات کاملاً آشناست و یک نخبه علمی است‌. 

اسفندیار عبداللهی، نماینده ارسنجان و مرودشت:

آقای پاک نژاد شخصیتی برای همین زمانه است و تحصیلات ممتازی در دانشگاه تهران و امیرکبیر دارد؛ او متعلق به خانواده نفت و بدنه نیروی متخصص این صنعت است و مسیر پیشرفت و غیر سیاسی و پلکانی طی کرده است. 

آقای پاک‌نژاد در ۱۳ سمت ارشد در وزارت نفت اشتغال داشته است که ماموریت‌های مختلفی در برنامه‌ریزی توسعه تولید بازرگانی صدور و نظارت بر امور اجرایی سازمان نفت در بر داشته است؛ برای فردی که می‌خواهد ماموریت‌های مختلف یک وزارتخانه کلیدی را هماهنگ و رهبری کند این تنوع تجارب یک نقطه قوت است. مهندس پاک نژاد با خرد جمعی نخبگان صنایع نفت و رییس جمهور محترم به مجلس معرفی شده‌ است.

امید نصیبی، نماینده ممسنی:

وزارت نفت وزارتخانه تخصصی است که به افراد با تجربه احتیاج دارد. کسی که سال‌های طولانی مدارج مدیریتی در این وزارتخانه طی کرده و به حوزه ماموریتی خود بخصوص در شرایط تحریم آگاه باشد؛ پاک‌نژاد فردی متخصص با شناخت محیطی و مدیریتی در صنعت نفت است که می‌تواند ظرفیت تولید را ارتقا بخشد.

پاک‌نژاد در حوزه‌های مختلف کار کرده و آشنا به موضوع ظرفیت‌های میادین نفتی و گازی بخصوص میادین مشترک است که ان‌شاءالله با حضور او شاهد ارتقا صنعت نفت باشیم.

عزت‌الله حبیب‌زاده، نماینده جلفا و مرند:

بنده با شناخت کاملی که از برادر عزیزمون دکتر پاک نژاد دارم، تاکید می‌کنم که درخصوص مدیریت این وزارتخانه جای نگرانی نخواهد بود. دکتر پاک نژاد فردی است از دهه ۷۰ تمام روز و شب در وزارتخانه مهم نفت در سطوح مختلف مدیریت به این کشور و مردم خدمت کرده است و در حادثه چاه ۱۴۷ رگ سفید فرمانده میدان بود و به گواه همکاران نفتی خود حدود دو ماه در کنار همکاران خود بود.

ایشان نگاه جدی به حوزه‌های پنجگانه نفت گاز پالایش و پخش پتروشیمی و البته کارکنان دارد.

پاک‌نژاد: ظرف یک سال آینده تولید نفت به ۴۰۰ هزار بشکه افزایش می‌یابد

محسن پاک‌نژاد، گزینه پیشنهادی نفت در جریان جلسه علنی امروز مجلس پس از اتمام نظرات موافقان و مخالفان‌اش درباره برنامه‌های خود برای این وزارتخانه گفت: ​

بخش قابل توجهی از درآمدها از طریق صنعت نفت و محصولات پتروشیمی فراهم می‌شود؛ اهمیت راهبردی صنعت نفت باعث شده این صنعت آمال توطئه‌های دشمنان و تحریم‌ها باشد که با وجود توطئه‌ها و تحریم‌ها، صنعت نفت ما بالنده و استوار است. 

برنامه‌ام در چارچوب اسناد بالادستی و قانون برنامه هفتم و با هدف رفع چالش‌های صنعت نفت تهیه شده است.

اولویتم این است که ظرف یک سال آینده تولید نفت به میزان ۴۰۰ هزار بشکه در روز نسبت به امروز افزایش پیدا کند.

اولویت‌بندی دقیق طرح‌ها و انتخاب طرح‌های دارای بازدهی بالاتر و سریع‌تر ضروریست؛ در ثانیه استفاده همزمان از تمامی ظرفیت‌های مالی از جمله منابع مالی شرکت‌های تابعه بخش خصوصی بازار سرمایه شبکه بانکی صندوق توسعه ملی و جذب سرمایه‌گذای‌های خارجی با به کار انداختن ظرفیت‌های مالی طی یکی دو سال اول از محل عواید حاصل از طرح‌های زودبازده، گشایش‌های مالی آینده برای سرمایه‌گذاری‌های آتی فراهم خواهد شد.

ما می‌توانیم نقش کلیدی خود را در مجامع بین‌المللی انرژی به ویژه اوپک و مجمع صادرکنندگان گاز بازیابیم؛ برای تبدیل شدن به آب انرژی منطقه اقداماتی در دولت شهید رئیسی در حوزه دیپلماسی انرژی به ویژه در زمین تجارت گاز با کشورهای منطقه شروع شده است که ما هم آن را با جدیت ادامه خواهیم داد و هیچ فرصتی را برای انتقال انرژی از مسیر ایران از دست نخواهیم داد و آنچه درباره تجارت گاز با کشورهای روسیه و ترکمنستان آغاز شده است را با جدیت دنبال خواهیم کرد. دستیابی به این اهداف نیازمند توسعه زیرساخت‌های ذخیره سازی گاز طبیعی و همچنین تاسیسات متنوع صادراتی از جمله انرژی است که از برنامه‌های ویژه ارائه شده است. 

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.

[کل: 0 میانگین: 0]

source

توسط ecokhabari.ir