یکی از مهم‌ترین مسائل در پروژه‌های ساختمان سازی و سایر پروژه‌های صنعتی، محاسبه وزن پروفیل و مقاطع فولادی است. محصولات فولادی در ابعاد و اندازه‌های گوناگونی به بازار عرضه می‌شوند و قیمت آن‌ها با توجه به ابعاد و وزن تغییر می‌کند. به همین دلیل، محاسبه وزن پروفیل بسیار حائز اهمیت است.

یکی از مهم‌ترین مسائل در پروژه‌های ساختمان سازی و سایر پروژه‌های صنعتی، محاسبه وزن پروفیل و مقاطع فولادی است. محصولات فولادی در ابعاد و اندازه‌های گوناگونی به بازار عرضه می‌شوند و قیمت آن‌ها با توجه به ابعاد و وزن تغییر می‌کند. به همین دلیل، محاسبه وزن پروفیل بسیار حائز اهمیت است. گاهی اوقات وزن پروفیل‌های فولادی بر اساس ضخامت و ابعاد محاسبه شده و در جداول خاصی ارائه می‌شود که می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. اگر قصد دارید قیمت قوطی پروفیل صنعت را به درستی پیش بینی کنید، باید از فرمول برای محاسبه وزن آن استفاده کنید. در ادامه قصد به طور کامل درباره محاسبه وزن پروفیل توضیح دهیم. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم تا انتهای مطلب با ما همراه باشید.

روش های محاسبه وزن پروفیل

روش‌های مختلفی برای محاسبه وزن پروفیل وجود دارد. رایج‌ترین روش استفاده از جدول اشتال است. این جدول‌ها اطلاعات کاملی درباره وزن پروفیل‌های مختلف بر اساس ابعاد و آلیاژ‌ در اختیار مهندسان و معماران قرار می‌دهند.
روش دوم استفاده از نرم‌افزارهای مهندسی است، برخی نرم‌افزارهای تخصصی برای محاسبه وزن پروفیل طراحی شده‌اند که به مهندسان امکان می‌دهند وزن پروفیل‌های بزرگ را با دقت بالا محاسبه کنند.
روش سوم محاسبه دستی است که با استفاده از فرمول‌های هندسی و بررسی چگالی پروفیل انجام می‌شود. محاسبه چگالی پروفیل اهمیت بسیار زیادی دارد و باید در قدم اول انجام گیرد. برای انجام این کار، باید جرم پروفیل را بر حجم آن تقسیم کنید. چگالی پروفیل‌های گوناگون معمولاً بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۵۰ کیلوگرم بر متر مکعب (kg/m³) متفاوت است.

فرمول محاسبه وزن انواع پروفیل

همانطور که گفته شد، پروفیل‌ها به شکل‌های مختلف مانند تیرآهن، ناودانی، نبشی و مواردی مانند این وارد بازار می‌شوند. بنابراین باید از فرمول‌های مختلفی برای محاسبه وزن آن‌ها استفاده کرد. در ادامه فرمول محاسبه وزن انواع پروفیل را برای شما بیان می‌کنیم:

محاسبه وزن قوطی

قوطی پروفیل برای تولید داربست و چهارچوب استفاده می‌شود و دارای شکل‌های مختلف مانند استوانه، مربع یا مستطیلی توخالی است. وزن قوطی بر اساس وزن واحد یک شاخه پروفیل طبق ابعاد و سایز آن مشخص می‌شود. با توجه به اینکه قوطی‌ها نیز دارای انواع مختلفی هستند، ابتدا باید ضخامت و ابعاد یا طول قوطی مشخص شود.

قوطی‌ها معمولا در ضخامت‌های ۱ ، ۱.۲۵ ، ۱.۵ ،۲ ،۲.۵ ، ۳ ، ۳.۵ ، ۴ ، ۴.۵ ، ۵ ، ۵.۵ ، ۶ ، ۷ و ۸ میلی متر تولید می‌شوند. شکل سطح مقطع قوطی نیز روی وزن نهایی آن تاثیرگذار است. قوطی‌های پروفیلی معمولاً با سطح مقطع مربع یا مستطیل به بازار عرضه می‌شوند. محاسبه وزن قوطی‌ها کمی پیچیده‌تر است. در قدم اول، باید حجم استوانه توخالی و حجم استوانه خارجی را به دست آورید و مقدار عددی آن دو را از یکدیگر کم کنید. سپس عدد به دست آمده را در چگالی آهن ضرب کنید. می‌توانید از فرمول زیر برای محاسبه وزن قوطی استفاده کنید:

۲ × مجموع طول و عرض قوطی (m) × طول شاخه (m) × ضخامت (mm) × چگالی آهن (۷.۸۶) = وزن قوطی

جدول وزن قوطی آهن مربعی ضخامت ۳ و ۳.۵ میلی متر

سایز ضخامت (mm) وزن ۱ متر(kg/m) وزن ۶ متر(kg/m)
۳۰*۳۰ ۳ ۲.۷۳ ۱۶.۳۸
۳۵*۳۵ ۳ ۳.۱۹ ۱۹.۱۴
۴۰*۴۰ ۳ ۳.۶ ۲۱.۶
۴۵*۴۵ ۳ ۴.۲۵ ۲۵.۵
۵۰*۵۰ ۳ ۴.۶۲ ۲۷.۷۲
۶۰*۶۰ ۳ ۵.۵۴ ۳۳.۲۴
۷۰*۷۰ ۳ ۶.۵۱ ۳۹.۰۶
۸۰*۸۰ ۳ ۷.۴۴ ۴۴.۶۴
۹۰*۹۰ ۳ ۸.۳۸ ۵۰.۲۸
۱۰۰*۱۰۰ ۳ ۹.۳۸ ۵۶.۲۸
۱۱۰*۱۱۰ ۳ ۱۰.۳۶ ۶۲.۱۶
۱۳۵*۱۳۵ ۳ ۱۲.۵۸ ۷۵.۴۸
۱۴۰*۱۴۰ ۳ ۱۳.۱۹ ۷۹.۱۴
۴۵*۴۵ ۳.۵ ۴.۷۸ ۲۸.۶۸
۵۰*۵۰ ۳.۵ ۵.۳۳ ۳۱.۹۸
۶۰*۶۰ ۳.۵ ۶.۴۲ ۳۸.۵۲
۷۰*۷۰ ۳.۵ ۷.۵۶ ۴۵.۳۶
۸۰*۸۰ ۳.۵ ۸.۶۸ ۵۲.۰۸
۹۰*۹۰ ۳.۵ ۷.۷۶ ۴۶.۵۶
۱۰۰*۱۰۰ ۳.۵ ۱۰.۹۵ ۶۵.۷
۱۱۰*۱۱۰ ۳.۵ ۱۱.۹۵ ۷۱.۷
۱۳۵*۱۳۵ ۳.۵ ۱۴.۹۶ ۸۹.۷۶
۱۴۰*۱۴۰ ۳.۵ ۱۵.۲۹ ۹۱.۷۴

جدول وزن قوطی مربعی با ضخامت ۴ و ۴.۵ و ۵ و ۶

سایز قوطی (mm) ضخامت (mm) وزن شاخه ۶ متری (kg) وزن یک متر(kg/m)
۵۰*۵۰ ۴ ۳۶.۳۶ ۶.۰۶
۶۰*۶۰ ۴ ۴۳.۹۲ ۷.۳۲
۷۰*۷۰ ۴ ۵۱.۴۸ ۸.۵۸
۸۰*۸۰ ۴ ۵۹.۳۴ ۹.۸۹
۹۰*۹۰ ۴ ۶۷.۰۸ ۱۱.۱۸
۱۰۰*۱۰۰ ۴ ۷۴.۵۲ ۱۲.۴۲
۱۱۰*۱۱۰ ۴ ۸۲.۳۲ ۱۳.۷۲
۱۳۵*۱۳۵ ۴ ۱۰۰.۴۴ ۱۶.۷۴
۱۴۰*۱۴۰ ۴ ۱۰۴.۸۸ ۱۷.۴۸
۱۰۰*۱۰۰ ۴.۵ ۸۳.۳۴ ۱۳.۸۹
۱۱۰*۱۱۰ ۴.۵ ۹۲.۳۴ ۱۵.۳۹
۱۳۵*۱۳۵ ۴.۵ ۱۱۲.۸۶ ۱۸.۸۱
۱۴۰*۱۴۰ ۴.۵ ۱۱۷.۵۴ ۱۹.۵۹
۶۰*۶۰ ۵ ۵۰.۵۲ ۸.۴۲
۷۰*۷۰ ۵ ۶۰ ۱۰
۸۰*۸۰ ۵ ۶۹.۶ ۱۱.۶
۹۰*۹۰ ۵ ۷۸.۶ ۱۳.۱
۱۰۰*۱۰۰ ۵ ۹۲.۵۲ ۱۵.۴۲
۱۱۰*۱۱۰ ۵ ۱۰۱.۷ ۱۶.۹۵
۱۳۵*۱۳۵ ۵ ۱۲۴.۷۴ ۲۰.۷۹
۱۴۰*۱۴۰ ۵ ۱۳۰.۳۲ ۲۱.۷۲
۱۵۰*۱۵۰ ۵

This document was truncated here because it was created in the Evaluation Mode.

 

source

توسط ecokhabari.ir