به گزارش رکنا از اصفهان؛ بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی با رویکرد شناخت و تعمیم قصههای عامیانه ایران و قصههای جهان به سبک زندگی ایران معاصر، بر آن است تا گفتمانی جدی در حوزهی روایتگری شفاهی ادامه دهد و بر مبنای تجربههای گذشته فرصتهایی جدید در حوزهی قصهگویی فراهم کند.
برهمین اساس امسال جشنواره در بخشهای قصهگویی سنتی و کلاسیک، قصهگویی مدرن و نوآورانه، قصهگویی آیینیسنتی، قصهگویی منظوم، قصهگویی دینی، قصهگویی محیطی، قصهگویی مینیمال ۱۰۰ثانیهای(برگرفته از حکایت، قصه یا داستان، متون کلاسیک ادبی و حکمی فارسی همچون گلستان، بوستان، کلیلهودمنه و…)، قصهگویی علمی، قصهگویی قصههای پیشرفت و قهرمانان ایران، پادکست قصهگویی، قصهگویی ۹۰ ثانیهای(براساس تجربیات زیسته قصهگو) و قصهگویی زبان اشاره برگزار میشود.
دبیرخانه بیستوششمین جشنوارهی بینالمللی قصهگویی در این زمینه پس از بررسیهای لازم، شکل جشنواره را براساس فرصتها و نیازهای امروز و همچنین امانتداری از سنت روایتگری تاریخی و تربیتی، براساس دو نگاه محتوایی و فرمی تقسیمبندی کرده تا با نگاهی واقعگرایانه، دستاوردهای این جشنواره را برای تحقق ترویج و عمومیسازی هنر قصهگویی به عنوان الگو منتشر کند.
همچنین جشنواره در بخش علمی در نظر دارد علاوه بر رویکردهای سالهای گذشته، زمینههای گفتوگو و تبادل اندیشه را در شکل جدید جشنواره فراهم کند.
فرآیند برگزاری بیستوششمین جشنواره بینالمللی قصهگویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان امسال از پاییز ۱۴۰۳ آغاز و پس از طی مراحل استانی و منطقهای، بخش نهایی اوایل زمستان برگزار میشود.
source