به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، جعفر محمدنژاد سیگارودی با اشاره به نقش تأثیرگذار نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی و مقیاس کوچک برای پاسخ به تقاضای مصرف برق کشور گفت: تعداد قابل توجهی از شهرستان‌های کشور همانند شهرستان راور استان کرمان این پتانسیل را دارند که بدون ایجاد زیرساخت جدید در شبکه توزیع و صرف هزینه‌های اضافی، از طریق احداث نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی و مقیاس کوچک بخش قابل توجهی از تقاضای مصرف برق کشور را پاسخ داده و تأمین کنند.

محمدنژاد درباره نحوه ساخت نیروگاه‌های خورشیدی در سطح انشعاب مشترکان اظهار کرد: متقاضیان ساخت سامانه‌های خورشیدی کوچک مقیاس پشت بامی و انشعابی در قالب قرارداد خرید تضمینی ۲۰ ساله و با نرخ جذاب که از سوی ساتبا تعیین شده است، می‌توانند نسبت به احداث نیروگاه اقدام کرده تا ضمن ایجاد درآمد پایدار برای خود، در تأمین بخش قابل توجهی از برق مصرفی در بخش خانگی مشارکت کرده و نقش بسزایی در کاهش ناترازی برق و رفع خاموشی‌ها، به ویژه در زمان اوج مصرف برق ایفا کنند.

وی یادآور شد: شهرستان راور با احداث بیش از ۴۰۰ سامانه خورشیدی با توان ۴۳۴۳ مگاوات از سال ۹۵ تاکنون توانسته نقش بسزایی در گسترش فرهنگ توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در استان کرمان ایفا کند. توزیع نیروی برق شمال استان کرمان از پیشتازان کشور در احداث سامانه‌های خورشیدی کوچک مقیاس پشت بامی است.

مدیرکل دفتر سامانه‌های مقیاس کوچک ساتبا بر اهمیت نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی در تأمین برق خانگی شهرستان‌ها و استان‌ها تاکید کرد و گفت: حدود ۵۰ درصد تقاضای برق مورد نیاز بخش خانگی شهرستان راور دراستان کرمان با استفاده از نیروگاه‌های خورشیدی انشعابی تأمین می‌شود.

به گزارش ساتبا، سهم استان کرمان از مجموع ظرفیت نصب شده نیروگاه‌های تجدیدپذیر بیش از ۱۳۹.۹۵ مگاوات و نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال احداث ۲۱۰۱.۷۷ مگاوات است.

نیروگاه‌های تجدیدپذیر در حال احداث استان کرمان با مدل‌های متنوع سرمایه گذاری تدوین شده از سوی سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره وری برق (ساتبا)، شامل ۸ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴۸.۲۵ مگاوات از محل ماده ۶۱ اصلاح الگوی مصرف، ۲۱ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۸۱۷ مگاوات از محل ماده ۱۲ قانون رفع مواد تولید، ۱۵ نیروگاه خورشیدی، بادی و بازیافت تلفات حرارتی از محل تأمین برق پایدار صنایع به ظرفیت بیش از ۱۱۷۰ مگاوات، ۷ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۳۲.۷ مگاوات از محل تابلوی برق سبز بورس انرژی و ۲ نیروگاه خورشیدی به ظرفیت ۴ مگاوات از محل زمین شخصی و ۹۲ نیروگاه خورشیدی از محل شهرک‌های صنعتی به ظرفیت ۲۴.۳۲ مگاوات است.

source

توسط ecokhabari.ir