به گزارش آوای اقتصاد; سید فرید موسوی در جلسه علنی صبح امروز مجلس و در جریان بررسی صلاحیت وزرای پیشنهادی کابینه چهاردهم، به حمایت از عبدالناصر همتی، وزیر پیشنهادی اقتصاد پرداخت و وی را یکی از ارزشمندترین سرمایه‌های اقتصادی و مدیریتی کشور دانست.

موسوی با تأکید بر این‌که وزیر پیشنهادی اقتصاد دارای دانش نظری و تجربه عملی گسترده‌ای است، اظهار کرد: آقای همتی در واحد مرکزی خبر مسئول پوشش کامل عملیات‌های دفاع مقدس بوده و از دوران جنگ در خدمت نظام قرار داشت. سپس به حوزه اقتصادی منتقل شد و در دوران مسئولیت خود در بانک مرکزی، با مشکلات عدیده‌ای روبرو بود.

وی با اشاره به عملکرد همتی در بانک مرکزی، تصریح کرد: نباید فراموش کرد که آقای همتی در زمانی بسیار حساس و با وجود شدیدترین تحریم‌های اقتصادی و بحران کرونا مسئولیت پست اقتصادی سخت‌ترین کشور را برعهده داشت. منتقدانی که به نقدینگی و تورم دوران ریاست همتی انتقاد می‌کنند، به نظر می‌رسد نقش تحریم‌ها و کرونا را نادیده می‌گیرند و از کاهش شدید قیمت نفت در آن دوران غافلند. همچنین رئیس‌جمهور کشور متخاصم وعده داده بود که فروش نفت ایران را به صفر برساند، و در این شرایط، همتی تمام تلاش خود را برای حفظ وضعیت اقتصادی کشور به کار گرفت.

این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در واکنش به انتقاد از ادغام بانک‌های نظامی در بانک سپه در زمان ریاست همتی بر بانک مرکزی، گفت: باید به یاد داشته باشیم که یکی از این بانک‌های نظامی ۸۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته داشت. اگر این ادغام انجام نمی‌شد، امروز با یک بحران بزرگ اقتصادی روبرو بودیم، بنابراین ادغام اقدام بزرگی در عرصه اقتصادی بود.

موسوی همچنین به عملکرد همتی در زمینه نرخ ارز اشاره کرد و گفت: آقای همتی در دوران ریاست خود در بانک مرکزی به صورت استثنایی اقدام به ارزپاشی نکرد که این مورد در تاریخ بانک مرکزی بی‌سابقه است.

وی افزود: برخی انتقادات به دولت سیزدهم و اتهاماتی که به همتی وارد شده، شفاف نیست و تاکنون گزارشی مبنی بر این ابهامات و ادعاها ارائه نشده است. این انتقادات به نظر می‌رسد به دلسوزترین مدیر اقتصادی کشور وارد می‌شود.

این نماینده مجلس با اشاره به برنامه‌های جامع و مدون همتی برای وزارت اقتصاد، تأکید کرد: امروز فرصتی است تا از دیدگاه‌ها و تجربیات یک اقتصاددان، مدیر کارآزموده و دیپلمات بهره‌برداری کنیم. رأی اعتماد به همتی می‌تواند زمینه‌ساز تحول عمیق در ساختار اقتصادی کشور و نویدبخش دوران جدیدی از رشد و توسعه باشد.

موسوی در پایان از نمایندگان مجلس خواست تا همانند رئیس‌جمهور که بر مبنای وفاق ملی کابینه را چینش کرد، به آقای همتی و دیگر وزرای پیشنهادی رأی اعتماد داده و آنها را به دولت معرفی کنند تا تغییرات مثبتی برای کشور به ارمغان بیاورند.

source

توسط ecokhabari.ir