فصل اقتصاد – با اعلام وضعیت اضطراری توسط سازمان بهداشت جهانی به علت شیوع سریع آبله میمونی در آفریقا، روز جمعه قیمت سهام برخی از شرکتهای دارویی و خدمات بهداشتی و همچنین تولیدکنندگان واکسن در جهان افزایش یافت.
به گزارش فصل اقتصاد به نقل از یورونیوز، با اعلام وضعیت اضطراری توسط سازمان بهداشت جهانی به علت شیوع سریع آبله میمونی در آفریقا، روز جمعه قیمت سهام برخی از شرکتهای دارویی و خدمات بهداشتی و همچنین تولیدکنندگان واکسن در جهان افزایش یافت.
چندین شرکت داروسازی با پیشبینی افزایش تقاضا برای واکسنهای آبله میمونی شاهد افزایش سهام خود بودهاند.
یکی از این شرکتها باواریان نوردیک، تولیدکننده واکسن مستقر در دانمارک است که واکسن آبله میمونی آن یعنی جینئوس JYNNEOS، با نامهای تجاری ایموانس و ایموامون نیز شناخته میشود و قبلاً تأیید شده است.
سهام این شرکت صبح جمعه حدود 17.6 درصد افزایش یافت.
جینئوس یکی از دو واکسن آبله میمونی است که توسط سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) تأیید شده و همچنین توسط گروه مشاوره استراتژیک کارشناسان ایمنیزایی (SAGE) سازمان بهداشت جهانی توصیه میشود.
این شرکت اخیراً اعلام کرده است که حدود 300000 دوز از این واکسن را آماده ارسال دارد و ظرفیت تولید حدود 10 میلیون دوز واکسن برای کشورهای آفریقایی تا پایان سال آینده را دارد.
سهام شرکت چینی تولیدکننده کیت تشخیص این ویروس یعنی شرکت شانگهای زد جی بیو-تک نیز روز جمعه 7.91 درصد افزایش یافت، در حالی که سهام شرکت تامینکننده تجهیزات پزشکی ژاپنی “پریسیژن سیستم ساینس”، 5.28 درصد افزایش یافت.
سایر شرکتهای دارویی نیز با وجود نداشتن واکسن آبله میمونی در حال حاضر، اندکی تحت تأثیر این روند قرار گرفتند.
سهام آسترازنکا تا پایان معاملات روز پنجشنبه 1.36 درصد افزایش یافت. سهام شرکت نوو نوردیسک نیز 2.34 درصد شاهد افزایش بود.
سهام شرکتهای خدمات بهداشتی و درمانی در چند هفته گذشته، به ویژه در آسیا، با افزایش مجدد موارد کووید-19 در چندین کشور و تأثیرگذاری بر ورزشکاران در المپیک پاریس، توجه زیادی را به خود جلب کرده است.
پروفسور دی می اوگوینا در بیانیهای در وب سایت سازمان بهداشت جهانی گفت: افزایش فعلی موارد آبله میمونی در برخی مناطق آفریقا همراه با گسترش یک گونه جدید از ویروس آبله میمونی که از طریق رابطه جنسی منتقل میشود، نه تنها برای آفریقا، بلکه برای کل جهان یک وضعیت اضطراری است.
در ادامه این بیانیه آمده است: آبله میمونی که منشأ آن آفریقا است، در آنجا نادیده گرفته شد و بعداً در سال 2022 باعث شیوع جهانی شد. اکنون زمان اقدام قاطع برای جلوگیری از تکرار تاریخ است.
انتهای پیام/
source