با شروع طرح ایران‌خودرو برای ثبت‌نام فروش ۱۲ مدل خودرو، برخی بانک‌ها به منظور جذب سپرده‌ها، اقدام به ارائه طرح‌های عجیب و غریب کرده‌اند. این طرح‌ها شامل پرداخت وام قرض‌الحسنه برای خریداران خودرو به بهانه افتتاح حساب وکالتی است.

 ثبت نام خودروهای ایران خودرو آغاز شده و تا ۱ شهریورماه متفاضیان می توانند از میان ۱۲ خودرو محصول مورد نظر خود را انتخاب کنند.

طبق این طرح متقاضیان می‌توانند یکی از حساب‌های خود نزد بانک‌های عامل را به‌نام ایران‌خودرو وکالتی کرده و مبلغ ۲۳۰ میلیون تومان را در این حساب مسدود کنند.

مبلغ اعلامی در این اطلاعیه در حساب متقاضی به درخواست خود به صورت اینترنتی یا حضوری در بانک‌های عامل، به ذی‌نفعی شرکت ایران خودرو مسدود می‌شود. در هر زمان که نیاز باشد متقاضی می‌تواند با اعلام انصراف، مسدودی را رفع و وجه را برداشت کند، لذا شرکت در اولویت‌بندی، منوط به وجود وجه در حساب تا زمان اجرای اولویت‌بندی خواهد بود. پس از اعلام اولویت‌بندی، مسدودی وجه بدون مراجعه به بانک رفع و مبلغ توسط متقاضی قابل برداشت است.

وجوه مسدود شده به هیچ عنوان امکان استفاده توسط شرکت ایران‌خودرو را نداشته و صرفا برای اطمینان از آمادگی خریدار و پیش‌گیری از حضور واسطه گران پیش‌بینی شده است.

با آغاز پیش‌فروش خودرو توسط ایران‌خودرو، بانک‌ها هم برای جذب سپرده بیشتر در قالب حساب های وکالتی از طرح های اعتباری خود رونمایی کرده اند؛ طبق تبلیغات انجام شده توسط برخی از بانک های عامل در این طرح، مردم می توانند وام ۸۰ تا ۱۰۰ میلیون تومانی با سود صفر تا ۴ درصدی دریافت کنند.

بانک‌ها این روزها تلاش می‌کنند با وام های بدون سود مشتریان بیشتری برای افتتاح حساب وکالتی جذب کنند. یکی از بانک ها وعده پرداخت وام ۸۰ میلیونی بدون سود و ضامن به مشتریان خود داده و بانک های دیگر هم با بالا بردن رقم، وام ۱۰۰ میلیونی قرض الحسنه را برای افتتاح حساب وکالتی به مشتریان خود پیشنهاد داده اند.

در تبلیغ یکی از بانک‌ها آمده: ” این بانک به منظور رفاه حال متقاضیان و تسهیل در تامین موجودی حساب، اقدام به اعطای اعتبار ۱۰۰ میلیون تومانی کرده است. بدین ترتیب، متقاضیان با مسدودی تنها ۱۳۰ میلیون تومان در حساب وکالتی خود نزد این بانک می‌توانند شانس حضور در این فرصت استثنایی را به دست آورند.”

بانک دیگری هم اعلام کرده: “با توجه به افزایش قیمت خودرو در سال های اخیر ،مردم ناچار شده اند برای خرید خودرو به دریافت وام از بانک ها رو بیاورند. این بانک برای این منظور اقدام به اعطای وام به مشتریان خود با شرایط خاصی کرده است. این افراد در صورت تودیع ۱۵۰ میلیون تومان در حساب خود، بدون نیاز به داشتن معدل حساب، می‌توانند ۸۰ میلیون تومان وام قرض‌الحسنه بدون ضامن و با کارمزد صفر درصد دریافت کنند. به این صورت که مشتریانی که خواهان وکالتی کردن حسابشان برای ثبت‌نام در طرح پیش‌فروش محصولات ایران‌خودرو هستند؛ نیاز به مسدود کردن ۲۳۰ میلیون تومان پول در حساب وکالتی خود دارند.”

در پیامک ارسالی یکی دیگر از بانک ها هم آمده “متقاضیان خرید خودرو از شرکت ایران خودرو می توانند در این  بانک حساب وکالتی معرفی کنند و از تسهیلات قرض الحسنه و بدون ضامن یک میلیارد ریالی برای تأمین وجه ثبت نام نیز استفاده کنند.

بر این اساس، متقاضیان می توانند با تامین مبلغ ۱.۳۰۰.۰۰۰.۰۰۰ ریال در حساب خود و مراجعه به درگاه پیشخوان این بانک و ورود به بخش حساب وکالتی، گزینه استفاده از اعتبار ۱ میلیارد ریالی را تایید کنند. پس از این مرحله اقدامات مربوط به استعلام های ضروری و سایر فرآیندهای مربوطه از سوی سامانه انجام و پس از طی مراحل پیش‌بینی شده، حساب متقاضی به صورت مکانیزه وکالتی و در انتهای فرآیند، اطلاعات مربوطه به مراجع ذیربط ارسال خواهد شد.”

نکته بسیار مهم در فراخوان جدید بانک‌ها برای پرداخت وام آنهم به صورت قرض‌الحسنه و بدون نیاز به معدل حساب و ضامن این است که درحالی بانک‌ها همزمان با آغاز ثبت نام برای پیش فروش ایران خودرو، دست و دلبازی‌شان گل کرده که دقیقا در همین ایام صف های طولانی برای دریافت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزندآوری و مسکن در نظام بانکی وجود دارد. بهانه ی پرتکرار بانک‌ها و بانک مرکزی برای طولانی شدن صف وام ازدواج و … نبود منابع کافی توسط بانکهاست. بانک مرکزی به تازگی از همکاری با مجلس برای افزایش اعتبار وام قرض الحسنه ازدواج خبر داده است!

سوال اینجاست که اگر اعتباری در بانک ها وجود ندارد و به همین دلیل هم بانک ها توان کافی برای پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج، فرزند و مسکن ندارند چطور می توانند در چنین ایامی با وعده وام ۱۰۰ میلیونی به تکاپو برای جذب مشتری بیشتر بیافتند؟

گفته می شود؛ این اقدام بانک‌ها که به اصطلاح دو سر سود است، هم به نفع خودروسازان است که متقاضیان بیشتری در طرح شرکت کنند و هم به نفع سیستم بانکی. 

بدیهی است با اعتباری که بانک‌ها به مشتریان می‌دهند، متقاضیان بیشتری در طرح پیش‌فروش مشارکت می‌کنند و در شش ماهی که پول در بانک مسدود است، سود زیادی هم عاید بانک‌ها می‌شود.

شاید به ظاهر مشتریان نیز از این وام سود ببرند، اما نکته قابل توجه این است که مشتریان باید ماه‌ها و شاید سال‌ها در انتظار خودروی ثبت‌نامی‌شان بمانند و با قیمت روز (نرخ تورم) خودروی داخلی را خریداری کنند.

منبع:

تسنیم

✅ آیا این خبر اقتصادی برای شما مفید بود؟ امتیاز خود را ثبت کنید.

[کل: ۰ میانگین: ۰]

لینک کوتاه : https://eghtesadafarin.com/?p=479839

source

توسط ecokhabari.ir