به گزارش آوای اقتصاد; نادر بذرافشان، رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران، در توضیح وضعیت بازار طلا و سکه و خرید و فروش طلا در فضای مجازی گفت: معاملات طلا در فضای مجازی باید تحت کنترل دولت و نهادهای مسئول باشد.
او بیان کرد: “در دیوار طلاهای قدیمی و بدون فاکتور به فروش میرسند. چه کسی باید این وضعیت را نظارت کند؟ در فضای مجازی و سایتهای مختلف، مصنوعات طلا و سکههای غیر استاندارد را میفروشند؛ در مواردی، گوشوارههای تقلبی به عنوان طلای واقعی به مردم فروخته شده است.”
این مقام صنفی همچنین از مردم خواست هنگام خرید طلا از فضای مجازی دقت بیشتری کنند، زیرا فروش طلا در فضای مجازی بهلحاظ تقلب و عدم رعایت استانداردها، مشکلاتی برای مردم ایجاد کرده است. مردم بدون آگاهی وارد این فضاها میشوند و دچار ضرر میشوند. اتحادیه طلا اکنون اجرت طلا با تنوع مدل را ارائه میکند که با قیمت پایین عرضه میشود و دارای کدهای استاندارد است. همچنین مردم باید از هویت واحد صنفی طلا مطلع شوند و این حق آنها است که جواز را مشاهده و فاکتور طلا دریافت کنند؛ سکه را از طلافروشان خریداری نکنند و از مراکز عرضه سکه با وکیوم و هولوگرام همان مرکز خرید کنند.
وی با اشاره به ممنوعیت فروش طلای دستدوم، گفت: “در دهه گذشته گرایش مردم به سمت طلای دستدوم بود که منجر به آسیب به تولیدکنندگان طلا شده بود؛ در همین راستا جلسهای با وزارتخانههای مربوطه برگزار کردیم. یک ماه پیش در اطلاعیهای حذف کد آیسیک فروش طلای مستعمل از سامانه نوین اصناف اعلام و مقرر شد تا این کد بهطور رسمی حذف شود. قرار شده طلای دستدوم جمعآوری شود که البته هنوز بهطور رسمی به واحدها ابلاغ نشده است.”
رئیس اتحادیه طلا، جواهر، نقره و سکه تهران با اشاره به مالیات ابرازی طلافروشان، افزود: “بخشی از تولیدیهای این صنف معاف از مالیات هستند، اما میانگین مالیات این صنف از ۱۲ میلیون تومان برای واحدهای کوچک تا چندین میلیارد تومان برای شرکتهای بزرگ و فعال است.”
وی درباره فرار مالیاتی، اظهار کرد: “فرار مالیاتی در همه صنوف وجود دارد، اما در صنف طلا بسیار کم است. در این صنف هیچ مشکل مالیاتی نداریم و جزو اصنافی بودیم که شفاف عمل میکنند. بذرافشان از پیوستن ۶۵ درصد صنف طلا به سامانه مودیان خبر داد و گفت که اعضای این اتحادیه در سامانه ثبتنام کردهاند و مشکلی با پرداخت مالیات حقه بر اساس فعالیت و گردش مالی نداریم.”
source