به گزارش سلام نو، به دلیل عدم انجام وعده‌ها توسط برخی شرکت‌ها، واریز سود سهام عدالت هنوز به اتمام نرسیده است. در حالی که سهامداران از احقاق حق خود حرفهای زیادی می‌زنند، مسئولان بورس بدون اعلام زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت، به خطر افتاده‌اند که برخی از افراد از مشمولان سهام سود خود را نادیده بگیرند.

زمان واریز مرحله سوم سود سهام عدالت در حالی کماکان نامشخص است که سه شرکت همچنان سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ خود را به ارزش ۶ هزار و ۱۰۰ میلیارد تومان پرداخت نکرده‌اند.و به نظر می رسد پرونده سهام عدالت به دولت مسعود پزشکیان موکول شد.

اریز سود سهام عدالت برای اولین بار در تاریخ سه مرحله‌ای شده؛ البته در حالی‌که مرحله اول واریز این سود در آذرماه سال قبل و مرحله دوم در روزهای پایانی اسفندماه انجام گرفت، سرنوشت مرحله سوم هنوز مشخص نیست. مسئولان بورسی مقصر را چند شرکت اعلام کرده‌اند که حتی خبری از افزایش سرمایه خود نداده‌اند. در این شرایط آنها می‌گویند بستر برای فعالیت سودجویان فراهم شده و حالا سهامداران باید هوشیار باشند.

در همین زمینه، مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت در گفت‌وگویی که با باشگاه خبرنگاران جوان داشته، گفته است که سهامداران اخبار مربوط به سهام عدالت را تنها از مراجع و خبرگزاری‌های رسمی دنبال کنند و روی هیچ لینکی کلیک نکنند.

این مقام مسئول در ادامه بیان کرد: زمانی که قرار شد سود سهام عدالت واریز شود این سود به شماره شبای بانکی سهامداران که در سامانه سجام ثبت کردند واریز خواهد شد. همچنین برای دریافت سود سهام عدالت نیاز به ثبت‌نام در هیچ سایتی نخواهد بود و سازمان بورس زمان واریز سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت را اطلاع‌رسانی خواهد کرد.

حالا در شرایطی که مسئولان بورسی به مردم توصیه می‌کنند فریب کلاهبرداران را نخورند، هنوز زمان دقیق واریز مرحله سوم سود سهام عدالت مشخص نشده است.

در همین باره هم، به‌تازگی ولی‌ا… جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفته است: به محض وصول باقی‌مانده سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکت‌ها بر اساس مصوبه شورای عالی بورس این سود را برای مشمولان واریز خواهیم کرد، اما متاسفانه تاکنون زمان دقیق وصول این سود مشخص نیست.

بخشی از سود سهام عدالت در حالی امسال کماکان پراخت نشده است که این اتفاق برای نخستین بار در تاریخ سهام عدالت رقم می‌خورد که پرداخت سود این سهام سه مرحله‌ای شده است.

پیش‌تر وزیر اقتصاد و رئیس سازمان بورس وعده داده بودند پس از واریز سود مرحله نخست و دوم در ابتدای زمستان و انتهای اسفند سال گذشته، پرداخت سود مرحله سود سود سهام عدالت در خردادماه امسال انجام خواهد شد.

این در حالی است که ولی اله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار گفته است برخی از شرکت‌ها سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی 1401 را به شکل کامل واریز نکرده‌اند و از این شرکت‌ها، 4 شرکت همچون فجر انرژی خلیج فارس اعلام کردند برنامه افزایش سرمایه دارند و درخواست خود برای افزایش سرمایه را هم بر روی سامانه کدال منتشر کردند.

واریز سود سهام عدالت میلیونی

مهدی حاجی‌وند دستیار ویژه رئیس سازمان بورس در حوزه سهام عدالت گفت: پیشنهاد می‌شود سهام دولت در شرکت‌های بورسی به مشمولان جدید اختصاص یابد.

مهدی حاجی‌وند در خصوص جاماندگان سهام عدالت اظهار داشت:از سال ۸۵ تا سال ۹۴، تقریبا به ۵۰ میلیون نفر سهام عدالت داده شد، به این شرط که طی ۱۰ سال امکان فروش سهام خودشان را ندارند و از محل سود این سهام، اقساط آن پرداخت شود. در این راستا نیز چند سالی است که دارندگان سهام عدالت در حال دریافت سود سالیانه سهام خود هستند.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در امور سهام عدالت افزود: در سال‌های گذشته بحث اختصاص سهام عدالت به جاماندگان و یا سهامداران جدید مطرح شده و اعضایی که تحت پوشش کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و بخشی از ایثارگران قرار است سهام عدالت دریافت کنند که به گفته وزیر اقتصاد، این دسته از مشمولان حدود ۵ میلیون نفر را شامل می‌شود.

وی اضافه کرد: البته در یکی دو سال گذشته نیز این بحث مطرح شده بود که گویا منابع در نظر گرفته شد تکافوی اینکه به ۵ میلیون نفر، هر کدام ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت بدهیم، نمی‌داد. البته به تازگی بر اساس اعلام وزیر اقتصاد نامه‌نگاری‌هایی در این زمینه انجام شده است.

حاجی‌وند همچنین در خصوص سازوکار شناسایی و تخصیص سهام عدالت به جاماندگان سهام عدالت اذعان داشت: اطلاعات مربوط به مشمولان کمیته امداد، سازمان بهزیستی و نیز ایثارگرانی که سهام عدالت ندارند، توسط سازمان خصوصی‌سازی به صورت خودکار از نهادهای مربوط دریافت شده و پس از راستی‌آزمایی، اگر تخصیص منابع هم صورت بگیرد به این افراد سهام عدالت اختصاص داده خواهد شد.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت تصریح کرد: نکته مهم این است که کسانی که مشمول کمیته امداد و سازمان بهزیستی هستند و سهام عدالت ندارند، به هیچ جا مراجعه نکنند، هیچ جا ثبت نام نکنند، هیچ مبلغی پرداخت نکنند و این سهام قرار است به صورت خودکار به آنها تعلق بگیرد.

حاجی‌وند گفت: در پورتفوی سهام عدالت ۴۹ شرکت قرار دارند که از این تعداد، ۳۶ شرکت بورسی و ۱۳ شرکت غیربورسی هستند، یعنی ۱۳ شرکت در بازار سرمایه حضور ندارند. بنابراین نخستین پیشنهادی که می‌توانیم در خصوص تخصیص سهام عدالت به جاماندگان داشته باشیم اینست که اگر قرار است به ۵ میلیون نفر هر کدام ۱۰ میلیون تومان سهام عدالت بدهند، این تخصیص منابع از سهام دولت در شرکتهای بورسی و حاضر در بازار سرمایه انجام شود.سلام نو

وی ادامه داد: یک کار خوبی را طی چند هفته گذشته در سازمان بورس شاهد هستیم که یک سخنگو برای این سازمان انتخاب کرده‌اند، و به هر حال در مورد حواشی اتفاقات مختلف به صورت آنی پاسخگویی و شفاف سازی می‌کنند. بر این اساس پیشنهاد می‌کنم که برای سهام عدالت هم یک سخنگو داشته باشیم و این سخنگو بیاید حرف اول و آخر و صریح را در زمینه موضوعات مرتبط با سهام عدالت بزند.

حاجی‌وند تصریح کرد: در اصل ۴۴ قانون اساسی یک تصویب نامه و یک نظام‌نامه وجود دارد که در آنها به امور مربوط به فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی مفصل پرداخته شده است و با توجه به گستره جمعیت دارندگان سهام عدالت و امور مرتبط با آنها، لازم است توجه ویژه‌ای به این نظام‌نامه و مصوبه شود؛ در این راستا می‌بایست کمیته‌ای متشکل از سازمان خصوصی‌سازی، سازمان بورس و وزارت اقتصاد و نهادهایی که درگیر سهام عدالت هستند تشکیل شده و یک سخنگو هم برای بیان سریع و بی‌واسطه تصمیم‌ها در حوزه سهام عدالت تعیین شود.

دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت ادامه داد: زمانی که می‌خواهیم به ۵ میلیون نفر سهام عدالت دهیم، اگر یک سخنگو برای سهام عدالت داشته باشیم شفافیت بیشتری در زمینه اطلاع‌رسانی خواهیم داشت، و بساط کلاهبرداران و دلالان هم در این زمینه و سایر موضوعات مرتبط با سهام عدالت با این کار برچیده می‌شود.

وی در خصوص لزوم تعیین سخنگو برای سهام عدالت گفت: بعد از گذشت تقریباً ۱۷ سال از عمر سهام عدالت در کشور، ما چیزی حدود ۲ تا ۳ میلیون نفر سهامدار عدالت داریم که این‌ها نمی‌دانند که سهام عدالت دارند و هنوز شماره شبا بانکی خود را اعلام نکرده‌اند و این سود هنوز به حسابشان واریز نشده است، به همین دلیل می‌گویم که هم راستا با اقدامات مرتبط با سهام عدالت باید یک سخنگو و همچنین یک کمیته داشته باشیم که کار فرهنگ‌سازی و اطلاع رسانی را انجام دهیم.

source

توسط ecokhabari.ir