به گزارش آوای اقتصاد، در پایان معاملات اولین روز کاری هفته جاری، شاخص کل بورس با افت 0.41 درصدی، معادل 9 هزار و 98 واحد، به سطح دو میلیون و 200 هزار و 243 واحد رسید. این افت در حالی رخ داد که شاخص هموزن، که بیانگر روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط است، با کاهش 0.43 درصدی (معادل سه هزار و هشت واحد) به 703 هزار واحد رسید.
ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم و صندوقهای سهامی) در روز شنبه به سه هزار و 54 میلیارد تومان رسید و حجم معاملات نیز 6.1 میلیارد برگه سهم بود. همچنین، بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی نشان میدهد که در این روز 394 میلیارد تومان پول حقیقی از بازار سهام خارج شد.
تعطیلات دو روزه بازار در روزهای دوشنبه و سهشنبه این هفته، انتظارات برای نوسان مثبت را کاهش داده است و در نتیجه، معاملات بورس و فرابورس در نخستین روز هفته با روندی منفی مواجه بودند. در همین راستا، حباب قیمتی صندوقهای اهرمی به صفر رسید و بازار به طور کلی در وضعیت قرمز قرار گرفت.
تغییر تیم دولت و مستقر شدن کابینه دولت چهاردهم در پاستور، کورسوی امیدی برای سهامداران جهت تغییر روند بورس ایجاد کرده است. با این حال، سهامداران منتظر اجرایی شدن تصمیمات جدید دولت هستند.
باید توجه داشت که بستههای حمایتی موقت نمیتوانند راه حل بلندمدت برای بازار باشند. در چهار سال آینده، فعالان بازار انتظار دارند که دخالت دولت در قیمتگذاریها به حداقل برسد تا بازار سهام بتواند به صورت طبیعی پیشرفت کند.
در نخستین روز هفته، گروه خودرویی جزو ضعیفترین گروههای بازار بود، اما برخی قطعهسازها مانند ختراک و خفنر معاملات خوبی را تجربه کردند. در میان فلزات اساسی نیز، جلوی افت نمادهای بزرگی چون فولاد و فملی گرفته شد تا شاخص کل سقوط زیادی نداشته باشد.
پیشبینی برای بورس در روز یکشنبه نشاندهنده تداوم خروج پول حقیقیها از بازار است و انتظارات سرمایهگذاران از معاملات نمادهای اهرمی، احتمال غلبه فروشندگان در بازار روز یکشنبه را نشان میدهد.
source