قیمت کباب کوبیده در رستوران
به جرات می توان گفت محبوب ترین کباب ایرانی، کباب کوبیده است. خوشمزه ترین نوع کباب کوبیده، کبابی است که با گوشت گوسفند تهیه می شود؛ این گوشت مزه خوبی داشته و همین موضوع سبب شده، کباب کوبیده گوسفندی، بسیار خوشمزه شود. البته به دلیل بالا بودن قیمت گوشت گوسفند ممکن است از گوشت گوساله و یا مرغ نیز در طبخ این غذا استفاده شود.
در تصویر زیر یک نمونه خوراک کباب کوبیده را می بینیم که مخلفات آن نیز ذکر شده است. قیمت این پرس خوراک کباب کوبیده ۳۶۵ هزار تومان اعلام شده است.
قیمت جوجه کباب در رستوران
در آمادهسازی جوجهکباب، قطعات گوشت مرغ را برای مدتی حدود سه ساعت در آبلیمو، پیاز خرد شده، زعفران و ادویهجات خوردشده قرار میدهند تا طعم دلخواه بگیرند. سپس آنها را به سیخ بلند میکشند و با استفاده از کبابپز و آتش مستقیم، کباب می کنند. جوجه کباب ها انواع مختلفی دارد و با توجه به نوع مزه دار کردن قطعات گوشت مرغ متفاوت می شود.
در تصویر زیر یک نمونه خوراک جوجه کباب ران مرغ را می بینیم که مخلفات آن نیز ذکر شده است. قیمت این جوجه کباب ۳۲۰ هزار تومان اعلام شده است.
قیمت کباب سلطانی در رستوران
کباب سلطانی یک غذای معروف و اشرافی است که اغلب برای شاهان و اشراف تهیه میشده است. این غذا شامل دو سیخ بزرگ کباب برای هر فرد میشود که شامل یک سیخ کباب کوبیده بزرگ و یک سیخ کباب برگ است و گوشت آن معمولا از راسته گوسفندی یا فیله گوساله استفاده میشود.
در تصویر زیر یک نمونه خوراک کباب سلطانی را می توانید مشاهده کنید که قیمت یک پرس از آن ۷۹۰ هزار تومان اعلام شده است.
قیمت کباب های نیمه آماده در بازار
شرکت های غذایی به آماده سازی غذاهای نیمه آماده نیز روی آورده اند که کار را برای مصرف کننده راحت تر می کند. این غذاها تا مرحله نهایی یعنی شعله رفتن آماده نشدند و مرحله نهایی برای خریدار باقی مانده است. با توجه به محبوبیت کباب انواع بسته های کباب نیمه آماده نیز در بازار موجود است.
در تصویر زیر چند نمونه کباب نیمه آماده را می توانید ببینید. محدوده قیمتی این بسته ها از ۱۱۵ هزار تومان تا ۱۹۶ هزار تومان متغیر است.
قیمت مایه کباب آماده در بازار
حال برخی خواستار این هستند که کباب را خود به سیخ بگیرند و روی شعله طبخ کنند. برای این افراد نیز گزینه مورد نظر در بازار موجود است. مایع کباب کوبیده آماده نیز در بازار است که در تصویر زیر قیمت آن ۴۵۰ هزار تومان اعلام شده است.
تاریخچه کباب در ایران
بسیاری از منابع تاریخی ایران ادعا کردهاند که ناصرالدین شاه اولین شخصی بود که کباب را به ایران وارد کرد. او دستور تهیه کباب را از غذاهای قفقازی گرفت و با انجام تغییراتی کوچک، کباب ایرانی را به یک غذای محبوب و اصیل تبدیل کرد. اعتمادالسلطنه همچنین در خاطرات خود اشاره کرده است که اولین چلوکبابی در تهران توسط نایب در بازار تهران تأسیس شد.
معروف ترین کباب های ایران
از کبابهای ایرانی میتوان به: کباب بناب، دنده کباب کرمانشاهی، کباب گلپایگان، کباب برگ، کباب ترش، کباب چنجه، کباب سلطانی، کباب دوش، کباب حسینی، کباب چوبی، کباب کوبیده، جوجه کباب، کباب شیشلیک، کباب بختیاری، جوجه کباب دورنگ، جوجه کباب بوقلمون، کباب ترخونی و … اشاره کرد.
در تهیه دنده کباب کرمانشاهی معمولا از گوشت چرخ شده دنده گوسفند استفاده میشود. کباب کوبیده از مواد گوشت چربی دار چرخ شده و پیاز درست میشود. گلپایگان به عنوان پایتخت کباب ایران شناخته میشود. کباب گلپایگان یک نوع کباب خاص است که در بیشتر شهرهای ایران شعبه دارد و بسیار محبوب است.
کباب ترش کباب مخصوص استان گیلان است و در تهیه آن از گوشت گوساله تازه و مواد ترشکننده استفاده میشود. مواد داخل این کباب از رب انار ترش یا رب نارنج و مغز گردوی ساییده شده است. کباب چنجه از گوشتهای تکه شده متوسط تهیه میشود. شیشلیک از کبابهای پرطرفدار است و اصالت خراسانی دارد. برای تهیه شیشلیک از دنده گوسفند، گاو یا گوساله جوان استفاده میشود که با استخوان به سیخ میکشند.
جوجه ترش مثل جوجه کباب است و با سبزیجات خاص، مغز گردو و رب انار درست میشود. در کباب بختیاری از تکه های گوشت و مرغ یکی درمیان استفاده میشود. کباب دوش از پشت گردون و دوش گاو تهیه میشود و به خاطر رگههای چربی، طعم خاصی دارد و لذت کباب را دوبرابر میکند. کباب دوش از معروف ترین کباب های ایران است که در استان گیلان و شهر رشت خیلی طرفدار دارد و به عنوان یکی از غذاهای کبابی رشت مشهور است.
source