مهدی عبدیان در گفت‌وگو با خبرنگار مهر درخصوص اولویت‌های اقتصادی و صنعتی دولت چهاردهم اظهار کرد: پیشنهاد ما به مجلس تصویب قانونی است که در آن انتصاب و انتخاب مدیران و مسوولان درحوزه های تخصصی بر اساس تخصص فرد باشد به این معنا که مسوول از بدنه کارشناسی همان حوزه انتخاب شرایط شود.

این فعال اقتصادی ابراز کرد: اگر مسوول انتخابی از بدنه همان حوزه نباشد و نسبت به موضوع اشرافیت نداشته باشد زمان لازم است تا فرد در جایگاه انتصابی خود تجربه و اطلاعات کسب کند که در شرایط کنونی این اتلاف زمان و عدم تخصص و آگاهی زیانبار خواهد بود.

قزوین نیازمند یک استاندار متخصص در صنعت است

وی ادامه داد: اگر دولت چهاردهم به دنبال ایجاد تغییر است باید براساس ظرفیت‌ها و شرایط بوم استان استاندار انتخاب کند برای مثال استان قزوین که یک استان صنعتی است ما نیازمند یک استاندار متخصص در حوزه صنعت هستیم زیرا لازم است تمرکز ما ابتدا روی ظرفیت‌ها و نقاط قوت باشد سپس به نقاط ضعف معطوف شود.

این فعال اقتصادی عنوان کرد: امروزه مهم‌ترین مسئله معیشت مردم است ما گمان می‌کنیم که قیمت اجناس بالاست اما در واقع قیمت اجناس طبیعی است بلکه مسئله اصلی درآمد مردم است که پایین است و چه بسا اگر درآمد هم به اندازه هزینه افزایش داشت الان ما با چالش معیشت مواجه نبودیم.

وی با تاکید براینکه درآمدها نسبت به هزینه کاهش داشته است ادامه داد: راه حل مواجهه با شرایط کنونی این است که ما چرخه اقتصاد کشور را قوی‌تر کنیم و تمام تمرکز خود را به حوزه اقتصاد معطوف کنیم.

عبدیان مطرح کرد: امروز دولت باید احیا واحدهای صنعتی غیرفعال تقویت دانش بنیان وبازسازی و نوسازی چرخه صنعت را در اولویت خود قرار دهد.

وی افزود: مسئله برق در واحدهای صنعتی یک امر ضروری است و اگر واحدهای صنعتی مجهز به ماشین‌های به روز باشند میزان مصرف برق آنها کمتر و در نهایت تولید افزایش و چرخه اقتصاد با حل چالش‌های خود در مسیر رضایت بخشی قرار می‌گیرد.

این کارشناس با تاکید بر اینکه تک نرخی شدن قیمت ارز از دیگر اقدامات مهم دولت چهاردهم است بیان کرد: اکنون درآمد کشور برای واردات به عده‌ای خاص تعلق می‌گیرد که در نهایت سود این واردات به همان افراد باز می‌گردد.

نرخ ارز در جایگاه دولتی و آزاد باید یک قیمت مشخص باشد

عبدیان گفت: نرخ ارز در جایگاه دولتی و آزاد باید یک قیمت مشخص باشد زیرا اگر بین این دو اختلاف وجود داشته باشد باز هم در نهایت سود آن به مردم نمی‌رسد.

وی با بیان اینکه امروزه ارز نیمایی به دست مردم نمی‌رسد عنوان کرد: حدود ۱۵ میلیارد دلار از اعتبارات کشور صرف واردات اقلام مورد نیاز مردم می‌شود که اگر در این حوزه هم قیمت ثابت باشد امکان خرید برای آحاد مردم فراهم می‌شود اما حتی اگر تمرکز ما روی وارادات اقلام مورد نیاز نباشد باز هم حدود ۴۵ میلیارد دلار باقی مانده از واردات اگر در ماو التفاوت ضرب شود ما به هزینه نجومی می‌رسیم.

اغلب مشکلات کشور به تحریم ربطی ندارد

عبدیان یادآور شد: سال ۹۶ تمام وارادات ما بیش از ۵۰ میلیارد دلار بود که این واردات مشمول تمام اقلام می‌شد اما امروزکه بیش از ۳ هزار قلم کالا ممنوع است سال گذشته واردات ما ۶۵ میلیارد تومان بوده است به این معنا که حتی زمانی که ما مصرف هم نداشتیم کالا را وارد کردیم درحالی که واردات ما باید ۴۰ میلیارد دلار باشد ما ۲۵ میلیارد دلارنیز اضافه واردکرده‌ایم که علت این امر سود است که از ماوالتفاوت به دست می‌آید و رقم قابل توجهی است و سود این امر می‌تواند پاسخگوی اعتبارات پروژه‌های عمرانی بسیاری باشد.

وی در ادامه با تاکید براینکه تک نرخی شدن ارز مابه التفاوت را از دست عده‌ای خاص خارج می‌کند و به دست مردم می‌رساند و مردم نیز از این سود استفاده می‌کنند عنوان کرد: ما نیازمند یک انقلاب درحوزه اقتصاد هستیم و اگر نکات مطرح شده مرتفع شود مشکلات اقتصادی کشور علی رغم وجود تحریم‌ها نیز مرتفع می‌شود اغلب مسائل اقتصادی در سطح داخلی کشور بوده و به تحریم‌ها ارتباطی ندارد بلکه نیازمند مدیریت صحیح است.

این کارشناس مطرح کرد: درحال حاضر واحدهای تولیدی ما دو روز در هفته برق ندارند که بااین وضعیت سودی برای واحد تولیدی باقی نمی‌ماند و اگر امکان توزیع برق وجود ندارد پس چرا به واحدهای جدید مجوز برق داده می‌شود؟ یا اینکه اگر مجوزی در این حوزه صادر می‌شود با شرکت طی شود که در شش ماه کمبود برق سال شرکت خود به دنبال تولید برق باشد.

source

توسط ecokhabari.ir