به گزارش ایسنا، صبح امروز (دوشنبه) نشست نقش صنعت و معدن در برنامهی توسعه هفتم در جریان هفتهی صنعت و معدن به همت خانه معدن ایران و با حضور رئیس خانه معدن ایران، رئیس کمیسیون معادن اتاق بازرگانی ایران، مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و معاون وزیر، دبیر کل خانه صنعت و معدن ایران، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن در محل اتاق بازرگانی ایران برگزار شد.
فرشاد مقیمی- معاون وزیر صمت و مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران- در ابتدای این نشست، ضمن اشاره به اینکه همه ساله برنامه و مراسمی در جهت گرامیداشت تولید و تجارت کشور از یکم تا ١٠ تیرماه که مصادف با روز صنعت و معدن میشود، تحت عنوان هفتهی صنعت و معدن برگزار و برنامهریزی میشود، اظهار کرد: امسال بیست و هشتمین سالی است که این مراسم برگزار خواهد شد.
وی در تشریح برنامههای پیشبینی شده برای این دهه، گفت: باتوجه به اینکه این مراسم، یکی از مهمترین رویدادهایی است که بصورت منسجم طی سنوات گذشته برگزار شده، همین روز صنعت و معدن است. این هفته ایامی است که دستاوردها و چالشهای حوزه تولید و تجارت از زبان فعالان و دستاندرکاران این حوزه را میشنویم و در نهایت با برنامهریزی برای رشد و توسعه این حوزه، رفع موانع و… برنامهریزی میشود و در نهایت هم طبق رویهها و پارامترهایی که وجود دارد، از برترهای تولید و تجارت کشور تقدیر میشود.
وی ادامه داد: براساس تصمیمگیریها، مقرر شد که زین پس بهجای تقدیرنامه، گواهینامه به برترینها، اهدا شود؛ البته این طرح به سال جاری نخواهد رسید اما طبق برنامهریزیها از سال آینده، این امر اجرایی خواهد شد. این گواهینامهها، قطعا امتیازهایی برای صاحبان خود در بر خواهد داشت.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، با بیان اینکه امسال تغییراتی در اجرای رویداد روز صنعت و معدن، داریم، گفت: در تمامی زمینهها و اقداماتی که پیشبینی شده است، محور اصلی، بخش خصوصی و تشکلها نظیر خانه صنعت و معدن ایران، خانه صنعت و معدن تهران، اتاق بازرگانی صنعت، معدن و کشاورزی ایران و همچنین تهران، اتاق اصناف، اتاق تعاون و …. هستند. محوریت را بخش خصوصی داشته و با کسب نقطه نظرات این بخشها و در نهایت تصمیمات، با نظر این بخش و تشکلها، اخذ شده است.
مقیمی خاطر نشان کرد: یکی دیگر از تفاوت برنامهی در صنعت و معدن امسال این است که پیش از سال ١۴٠٣، براساس نقطه نظراتی که از تشکلها اخذ شده بود، در قالب یک پیشنهاد از سوی وزیر صمت به ریاست جمهوری ارسال، ارائه و مورد موافقت رئیس جمهور شهید قرار گرفت؛ مبنی بر اینکه در روز صنعت، معدن و تولید و تجارت، بتوانیم بستهی حمایتی برای تصمیمگیری در بخش صنعت و معدن و تجارت کشور، رونمایی شود. این امر منجر به این شد که ١۵ دستگاه اجرایی که مستقیماً با حوزه تولید و تجارت شناسایی شد. محور برگزاری را هم تشکلها و نهادهای مختلف نظیر سازمان استاندارد، سازمان محیطزیست، وزارت بهداشت، وزارت نیرو و…. بر عهده گرفته و جلسات متعهد برگزار شده است.
وی با بیان اینکه حدود ١٠٠ محور و موضوع، شناسایی شد تا در جلسه با رئیس جمهور نهایی شود و در روز صنعت و معدن امسال، توسط ایشان رونمایی شود که متاسفانه از این افتخار محروم ماندیم، تصریح کرد: بدین ترتیب تصمیم گرفته شده که بسته مذکور به عنوان یادگار از رئیس جمهور شهید، تحت عنوان ”بسته خادمالرضا” رونمایی شود. این بسته مورد استفادهی واحدها و فعالان تولید و تجارت کشور و در حمایت از آنها، قرار خواهد گرفت. هرچند که شاید این بسته همهی چالشهای مورد درخواستی فعالان (برای رفع) را در کوتاهمدت مرتفع نکند اما قطعا بسیاری از مشکلات و چالشها را تا جاییکه امکانپذیر بود که دولت میتوانست در تصمیمهای خود اعمال کند، تسهیلگری خواهد داشت.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی، ضمن تاکید بر مشارکت مردم در فعالیتهای تولیدی مبنی بر تحقق شعار سال، اظهار کرد: جنس این بسته این است که تسهیلگری در فعالیتها داشته باشیم؛ بخشی از این بسته از جنس این است که مشارکت مردم را برای حوزه فعالیتهای تولیدی در فضای کسبوکار فراهم کنیم و بخشی هم بحث تسهیلگری برای فعالان تولید و تجارت را در فضای اقتصادی داشته باشیم.
انتهای پیام