ایسنا/مرکزی وزیر نیرو گفت: در حال حاضر ۲۲ هزار مگاوات نیروگاه در کشور در دستور ساخت قرار دارد که نیمی از آنها تجدیدپذیر هستند.

دکتر علی اکبر محرابیان دوشنبه ۲۸ خردادماه در حاشیه مراسم افتتاح به‌روزترین و بزرگترین خط تولید پنل خورشیدی کشور با ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات در سال و افتتاح همزمان ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۷۰ مگاوات در ۷ استان کشور در جمع خبرنگاران اظهار کرد: به منظور رفع ناترازی برق کشور همت همه جانبه در دستور کار قرار گرفت که محور اصلی آن توسعه تولید و مدیریت مصرف بود.

وی ادامه داد: در بخش مدیریت توسعه نیروگاه‌ها، توسعه نیروگاه‌های حرارتی و نیروگاه‌های تجدیدپذیر در دستور کار دولت قرار گرفت و در ابتدا لازم بود تا اقتصاد برق تجدیدپذیر اصلاح شود. در حوزه قوانین و مقررات با پشتیبانی شهید رئیسی تصمیماتی گرفته شد و با تاسیس تابلوی سبز، برق‌های تجدیدپذیر توانستند با یکدیگر رقابت کنند که فرصت خوبی برای توجیه‌پذیر کردن سرمایه‌گذاری در این زمینه فراهم کرد.

وزیر نیرو افزود: حمایت‌های قانونی مانند ماده ۱۲ رفع موانع تولید، برای استفاده از سوخت ذخیره شده در دستور کار قرار گرفت و امروز در کشور حدود ۲۲ هزار مگاوات نیروگاه در دستور ساخت قرار دارد که نیمی از آنها تجدیدپذیر هستند. ۳۰۰ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۸ هزار و ۴۰۰ مگاوات در مراحل مختلف پیشرفت قرار داشته و بخشی از آنها امروز به بهره‌برداری رسید و ماهانه به صورت مستمر شاهد بهره‌برداری از این نیروگاه‌ها خواهیم بود.

وی با اشاره به اهمیت تکمیل زنجیره تولید انرژی‌های تجدیدپذیر، تصریح کرد: واحدی که امروز به بهره‌برداری رسید، ار افتخارات صنعت کشور بوده و زیرساخت‌های لازم را برای توسعه نیروگاه‌های تجدیدپذیر با ظرفیت ۲ هزار و ۳۰۰ مگاوات در سال فراهم می کند که خط هزار و ۸۰۰ مگاواتی پنل آن به بهره‌برداری رسید.

محرابیان گفت: در این واحد صنعتی از آخرین فناوری‌ها استفاده شده است. توسعه تکنولوژی در این حوزه بسیار سریع است، به طوری که هرروزه شاهد تولید فناوری‌های جدید در دنیا هستیم که بهره‌وری در این حوزه را افزایش داده و سرمایه مورد نیاز را کاهش می‌دهد. امیدواریم با حمایت از واحدهای این‌چنینی شاهد خودکفایی و استقلال کشور در انرژی‌های تجدیدپذیر باشیم.

وی مدیریت مصرف را هوشمندانه و با مشارکت همه مردم دانست و ادامه داد: برنامه‌های مختلف متنوعی برای مدیریت مصرف وجود دارد و صنایع به سه بخش تقسیم شده اند. حدود ۵۶۰ هزار واحد صنعتی کوچک وجود دارد که به دلیل تعداد زیاد و پراکندگی و شکننده بودن اقتصادشان، هیچگونه محدودیتی نخواهند داشت.

محرابیان افزود: صنایع متوسط مطابق قانون یک روز تعطیلات دارند که محدودیت آنها در همان یک روز اعمال شده و در سایر ایام می‌توانند به صورت شبانه‌روزی تولید کنند و برق آنها نیز تامین می‌شود.

وی با اشاره به وجود ۷۰۰ واحد صنعتی بزرگ در کشور، گفت: مدیریت مصرف این صنایع به گونه‌ای بوده که باید در ساعات اوج مصرف، مصرف خود را کاهش داده و در ساعات غیر اوج مصرف، می‌توانند دریافت برق خود را به میزان نیاز، افزایش دهند.

وزیر نیرو ادامه داد: در بخش اداری نیز بر اساس مصوبه دولت بر پایه قانون مصوب سال گذشته مجلس باید مصارف خود در ساعات اداری را ۳۰ درصد و در ساعات غیراداری، ۶۰ درصد کاهش دهند. اگر مجموع این اقدامات رعایت شود، با کمترین مشکل از فصل گرم سال عبور خواهیم کرد.

وی افزود: مردم در سال ۱۴۰۱ و سال گذشته بالاترین همکاری را با ما داشته اند و شاهد کاهش قابل توجه مصرف شدیم که اگر این همکاری در سال جاری نیز ادامه داشته باشد، برق به خوبی تامین شده و کمترین مشکل را خواهیم داشت.

به گزارش ایسنا، محرابیان امروز به‌روزترین و بزرگترین خط تولید پنل خورشیدی کشور با ظرفیت ۱۸۰۰ مگاوات در سال را افتتاح کرد.

همچنین، افتتاح همزمان ۱۲ نیروگاه تجدیدپذیر با ظرفیت ۷۰ مگاوات در ۷ استان کشور با حضور وزیر نیرو انجام شد.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir