به گزارش ایسنا، روزنامه فایننشیال تایمز به نقل از سه منبع آگاه گزارش کرد چین قیمتی را درخواست کرده است که نزدیک به قیمتها داخلی کاملا یارانهای است و تنها برای خرید بخش کوچکی از ظرفیت سالانه ۵۰ میلیارد متر مکعبی برنامه ریزی شده این خط لوله گازی، حاضر است متعهد شود.
روسیه سالهاست درباره ساخت خط لوله گازی «قدرت سیبری ۲» برای انتقال ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از منطقه یامال در شمال این کشور به چین از طریق مغولستان، سرگرم مذاکره بوده است. در حال حاضر، روسیه گاز طبیعی را از طریق خط لوله «قدرت سیبری ۱»، به چین ارسال میکند. این خط لوله فعالیتش را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد و از شرق سیبری تا شمال شرقی چین، امتداد دارد. «قدرت سیبری ۱»، یکی از بزرگترین پروژههایی است که اخیرا توسط شرکت گازپروم تکمیل شده و اولین مجرای صادرات گاز روسیه به چین است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه، ماه گذشته در پایان سفر دو روزه خود به چین، گفته بود روسیه میتواند در مسیر برنامه ریزی شده از طریق مغولستان، نفت را هم در کنار گاز، به چین برساند. بعلاوه، احداث یک خط لوله گاز و یک خط لوله نفت در یک کریدور، امکان پذیر است. با این حال، پوتین اظهار کرده بود گزینههای دیگری برای تامین انرژی روسیه برای چین وجود دارد که شامل استفاده از نفتکشها در مسیر دریای شمالی از طریق قطب شمال است. همه گزینهها، محتمل، قابل قبول و از نظر اقتصادی، قابل اجرا هستند و لازم است که بهترین گزینه، انتخاب شود.
بر اساس گزارش رویترز، الکساندر نواک، معاون نخست وزیر روسیه، ماه گذشته اظهار کرده بود روسیه و چین انتظار دارند قراردادی در آینده نزدیک در خصوص خط لوله گازی «قدرت سیبری ۲» امضا کنند.
روسیه که در پی جنگ در اوکراین، اروپا را به عنوان بازار اصلی صادرات نفت خود از دست داد، روی افزایش حجم فروش محصولات انرژی به چین حساب باز کرده است.
انتهای پیام