به گزارش ایسنا، علی علیزاده علی آبادی در همایش روز ملی گل محمدی و گلاب در محل باغ گیاهشناسی ملی ایران با بیان اینکه درآمد ارزی کشور از محل خام فروشی گیاهان دارویی حدود ۸۰۰ تا ۹۰۰ میلیون دلار است، اظهار کرد: با فرآوری ساده در بسته بندی این درآمد دو برابر می شود.
وی افزود: اگر این محصولات در حوزههایی مانند دارو و لوازم آرایشی استفاده شود می واند ۵ برابر ارزش افزوده ایجاد کند.
رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور با اشاره به اینکه ۷۱ درصد تولید گل محمدی متعلق به ایران است، گفت: عایدی ما از این تولیدات فقط یک درصد درآمد جهانی در این حوزه است.
علیزاده اضافه کرد: از ۹۰ درصد گل محمدی تولید شده در کشور گلاب میگیریم در حالی که دنیا از ۹۰ درصد این محصول اسانس و سایر فرآوردهها تولید میکند و مابقی را به تولید گلاب اختصاص میدهد.
رئیس موسسه تحقیقات جنگلها و مراتع کشور در ادامه به افتتاح پایلوت کارگاه اسانسگیری در باغ گیاهشناسی اشاره کرد و گفت: هدف از راهاندازی کارگاه اسانسگیری از گل محمدی توسط این موسسه تحقیقاتی نیز تولید اسانس استاندارد است که امروز به طور رسمی راه اندازی می شود.
وی درباره شناسایی و شناخت گونههای گیاهان دارویی نیز گفت: این موسسه تحقیقاتی به این نتیجه رسیده که از ۸۰۰۰ گونه شناسایی شده ۲۲۰۰ گونه گیاهان دارویی و معطر هستند و از این رو نسبت به جمع آوری بذر و نمونه های کلکسیونی آنها اقدام کرده است.
انتهای پیام