عباس علیآبادی امروز، ۱۸ اردیبهشت در نشست با فعالان اقتصادی و تشکلهای صنعت، معدن و تجارت استان مرکزی اظهار کرد: تولیدکنندگان باید بتوانند ارز خود را تامین کنند و باید بتوانند کالایی تولید کنند که ارزش افزوده داشته و قابل صادر کردن باشد، در این صورت محصول آنها مزیت رقابتی خواهد داشت، اگر تولیدکنندگان نمیتوانند کالایی که قابلیت صادرات داشته باشد تولید کنند نشان میدهد که کالای آنها کیفیت لازم را ندارد.
وزیر صمت اضافه کرد: مسئله زمانبندی تخصیص ارز موضوع درستی است اما به وزارتخانه ارتباطی ندارد، یک مسئله ملی است و به مولفههای بسیاری مرتبط است.
علی آبادی با اشاره به اینکه دولت تمام تلاش خود را برای توسعه صادرات بهکار گرفته است، بیان کرد: در این راستا هر ساله ابتدا و انتهای سال یک نمایشگاه تخصصی توانمندیهای صادراتی برگزار خواهد شد تا تولیدکنندگان بتوانند صادرات را توسعه دهند.
وی با اشاره به موضوع مغفول ماندن اکتشاف در حوزه معادن تاکید کرد: دولت از هر تشکیلاتی که آمادگی در اختیار گرفتن پهنه اکتشاف معادن را داشته باشد حمایت می کند.
علی آبادی تاکید کرد: هر ماشین آلات معدنی که در کشور تولید شود باید خریداری شود و ناترازی در کیفیت مورد قبول نیست اما اگر ماشین آلاتی در کشور تولید نمیشود یا کیفیت لازم را ندارد از سوی وزارت صمت مجوز واردات آن صادر میشود.
وزیر صمت خاطرنشان کرد: مسائل باید پیش از حل شدن اولویتبندی شوند که به نظر بنده به عنوان یک صنعتگر اولویت اصلی، مسائل تحریم نیست، تنوع نرخ ارز امالفساد است.
وی تصریح کرد: مسائل و مشکلات در سطح ملی منتقل و پیگیری خواهد شد و قول می دهم اگر مسائل به صورت مکتوب ارائه شود همان مسئله عینا به مدیران مربوطه منتقل خواهد شد.
وزیر صمت بیان کرد: به نظر می رسد امسال تا ۵۰ میلیارد دلار ارز تامین خواهد شد که نسبت به سال گذشته رشد داشته است و اگر کسی ثبت سفارش انجام دهد تامین ارز انجام خواهد شد.
وی اضافه کرد: امتیاز صادراتی با بانک مرکزی توافق شده به این صورت که اگر کالایی صادر شود، ارز از تولیدکننده مطالبه نخواهد شد.
وزیر صمت در خصوص انرژی و برق بیان کرد: برخی صنایع در کشور به امید برق ارزان و انرژی ارزان تاسیس شدهاند و اگر انرژی و برق ارزان نباشد تعطیل میشوند اما دیگر انرژی ارزان وجود ندارد.
علی آبادی با اشاره به شعار انتخابی سال از سوی مقام معظم رهبری بیان کرد: طبق این فرمایش باید در کیفیت و کمیت جهش داشته باشیم که ظرفیت آن وجود دارد و فعالان اقتصادی باید این ظرفیت ها را به نمایش بگذارند.
وی افزود: تمام تاسیسات و تشکیلات وزارتخانه و رایزنان اقتصادی در خدمت فعالین اقتصادی هستند و همکاری لازم را بدون هیچ چشمداشتی انجام خواهند داد. تمام اختیارات وزیر در چهارچوب قانون به استانها تفویض میشود. نیازی نیست مدیران به تهران مراجعه کنند و فقط نیاز است قانون را رعایت کنند.
وزیر صمت با اشاره به اینکه مشکل اساسی اراک آلودگی هواست، اضافه کرد: نیروگاه نیازمند فیلتراسیون است و صنایع میتوانند برای تامین این مهم همکاری کنند.
علی آبادی با تاکید بر اینکه ایران باید صنعتی شود افزود: کیفیت در صنعت مهم است و صنایع باید به سمت دانش بنیان شدن و کیفی بودن محصولات حرکت کنند. کشاورزی نیز باید به سمت تولید کمآببر حرکت کند.
کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر ظرفیت خوبی است
وزیر صمت همچنین در جمع خبرنگاران در خصوص تحقق شعار سال اظهار کرد: جهش کیفی و کمی تولید با مشارکت مردم تحقق پیدا خواهد کرد.
وی افزود: طرح خوبی تحت عنوان کنسرسیوم توسعه اقتصادی امیرکبیر در استان مرکزی اجرا شده که در این طرح مردم فرصت پیدا می نند در کنار صنعتگران، در طرحهای سود ده ملی، فرصت خود را امتحان کنند و اگر چنین فرایندی عملیاتی شود کشور به سمت شرایط مطلوب مهاجرت خواهد کرد.
وزیر صمت بیان کرد: تلاش بر این است که برای اجرای طرح های بزرگ ملی، صندوق های پروژه نیز در این کنسرسیوم ایجاد شود که مردم بتوانند با سرمایههای خرد در این صندوقها مشارکت کنند، دولت نیز تضمین کافی برای منفعت بیشتر از تورم را خواهد داد.
علی آبادی خاطرنشان کرد: این کنسرسیوم از امروز در استان کلید خورده و این صندوقها نیز در این کنسرسیوم پیش بینی میشود، این کنسرسیوم فعلا ویژه استان مرکزی است اما در سطح کشور نیز توسعه پیدا خواهد کرد.
انتهای پیام