یکی از شرکت‌های دانش‌بنیان با بومی‌سازی دستگاه‌های گیرنده ایستگاهی نقشه‌برداری توانست علاوه بر کاهش معارضات ملکی و مراجعات به دادگستری، این محصول را به کشور آلمان نیز صادر کند.

شهاب پور صالح، مدیر عامل این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو ایسنا، گفت: ما با استفاده از تکنولوژی‌های جهانی توانستیم خود را تطبیق دهیم و دستگاه GNSS یا دستگاه گیرنده ایستگاهی نقشه برداری را بومی‌سازی کنیم.

وی با بیان اینکه این دستگاه در دو مدل ۸۰۰ و ۱۴۰۰ کاناله ساخته شده است، افزود: ما برای ساخت این دستگاه کلیه ضعف‌ها و نقاط قوت نمونه‌های خارجی را مورد بررسی‌ قرار دادیم و مزایای موجود را استخراج کردیم و در ساخت این دستگاه مورد استفاده قرار دادیم.

پور صالح اضافه کرد: از این رو می‌توانیم ادعا کنیم دستگاه گیرنده ایستگاهی نقشه‌برداری یک محصول بسیار کاربردی و کامل است که بر اساس دانش بومی و به همت محققان داخلی طراحی و ساخته شده است.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان تاکید کرد: ما دو مدل از این دستگاه را عرضه کردیم که یک مدل آن حرفه‌ای و دارای قابلیت‌هایی چون واقعیت مجازی، اتوکد و غیره است. مدل دیگر این دستگاه، به یک نرم‌افزار کنترلر مجهز شده است.

به گفته این محقق، محققان این حوزه برای استفاده از این نرم‌افزار مجبور بودند هزینه‌های زیادی را پرداخت کنند، ضمن آنکه با توجه به چالش‌های موجود در زمینه تحریم و نقل و ‌انتقالات پول، دسترسی به این نرم‌افزار نیز با چالش‌هایی مواجه بود.

پورصالح تاکید کرد: هزینه‌های تهیه نرم‌افزار خارجی ماهی ۴۰ تا ۵۰ هزار یورو بود که ما این نرم‌افزار را به همراه دستگاه به صورت رایگان عرضه کردیم، ضمن آنکه همان قابلیت‌های نمونه‌ خارجی را نیز دارا است.

وی با اشاره به معایب نمونه‌های خارجی توضیح داد: یکی از مهمترین معایب آنها قیمت بالای آنها است و عموما در کشورهای اروپایی و امریکایی تولید می‌شوند، ضمن آنکه این دستگاه در کشور چین نیز تولید می‌شود. نمونه‌های چینی کیفیت و قیمت پایینن دارند، ولی زمانی که به کشور وارد می‌شوند، قیمت چند برابری می‌یابند. دستگاه‌های بومی‌سازی در کشور از قطعات با کیفیت هستند.

پورصالح مشکلات سیگنال دهی را یکی از چالش‌های نمونه‌های چینی نام برد و یادآور شد: دستگاه ما مجهز به واقعیت مجازی است و لیزر را نیز به آن اضافه کردیم.

مدیر عامل این شرکت دانش بنیان اظهار کرد: این دستگاه آماده صادرات است و نیز قابل رقابت با نمونه‌های خارجی است.

به گفته وی، این دستگاه به کشور آلمان صادر می‌شود.

پورصالح با بیان اینکه دستگاه گیرنده نقشه برداری در همه زمینه‌ها کاربرد دارد، گفت: ما نقشه برداری و نقشه را مادر پروژه‌های عمرانی می‌دانیم، چون بدون نقشه هیچ پروژه‌ای اجرایی نخواهد شد و GNSS هم دستگاهی است که هم می‌تواند مختصات را به صورت دقیق به کاربر ارائه دهد.

وی طرح کاداستر کشوری، استفاده در سندها برای جلوگیری از معارضات ملکی، قوه قضاییه، ثبت اسناد کشور و کارشناسان رسمی دادگستری را از دیگر زمینه‌های کاربرد این سیستم نام برد و یادآور شد: مهندسان و مشاوران نقشه بردار و پیمانکاران و سازمان‌های دولتی و هر نهادی که نیاز به نقشه دارد، می‌تواند از قابلیت‌های این دستگاه بهره‌برداری کند.

پورصالح خاطر نشان کرد: به عنوان نمونه مهندسان معدن و یا فعالین حوزه کشاورزی که نیاز به مختصات دارند، می‌توانند از این دستگاه استفاده کنند.

مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با اشاره به اجرای طرح کاداستر اراضی کشور، افزود: از این رو اراضی کشاورزی در حال سنددار شدن هستند و برای آنکه معارضات املاکی به حداقل برسد، به صورت مختصات دار و با دقت‌های چند سانتی‌متر را در سیستم وارد می‌کنند تا اگر ادعایی در خصوص اراضی باشد، به کارشناس ثبت ارجاع داده شود و کارشناس ثبت با دستگاه GNSS به اراضی مراجعه می‌کند و با برداشت‌هایی که از اراضی انجام می‌دهد، صحت گفته‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد.

وی تاکید کرد: با این دستگاه معارضات املاکی کشور بالای ۹۰ درصد حذف می‌شود و موجب کاهش مراجعات به دادگستری خواهد شد.

پورصالح با تاکید بر اینکه صنعت GNSS از سوی یک ایرانی به نام دکتر جواد اشجعی پیشرو صنعت GNSS و GPS توسعه یافت،‌ گفت: این صنعت به نوعی مدیون فعالیت محققان ایرانی است و ما تلاش کردیم این راه را با همت محققان حاضر در شرکت ادامه دهیم.

پورصالح افزود: در این راستا ما بزرگترین کارخانه تولید تجهیزات نقشه‌برداری کشور را در کرج راه‌اندازی کردیم و با تولید ابزارهای مورد نیاز این صنعت پیش‌بینی‌ می‌کنیم سالانه ۵ میلیون دلار کاهش خروج ارز را داشته باشیم.

به گفته وی در این خط کلیه ابزارهای نقشه‌برداری تولید می‌شود که در فاز اول گیرنده ایستگاهی است، بومی‌سازی سه پایه از دیگر فعالیت‌های ما است.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir