بیش از ۷۲۰ میلیون اصله نهال برای اجرای طرح ملی زراعت چوب در سطح ۵۰۰ هزار هکتار نیاز است.

به گزارش ایسنا به نقل از وزارت جهادکشاورزی مجری طرح ملی زراعت چوب اظهار کرد: نیاز این طرح به بیش از ۷۲۰ میلیون اصله نهال سریع الرشد، موجب رونق بخش تولید نهال و فعال‌تر شدن نهالستان‌های منابع طبیعی و بخش خصوصی در کشور می شود.

کامران پورمقدم افزود: برای تولید هر ۲۰۰ هزار اصله نهال از گونه‌های زراعت چوبی توسط بخش خصوصی، حداقل یک شغل دائم ایجاد شود.

وی با اشاره به نقش زراعت چوب در ترسیب کربن، اظهار کرد: با توجه به کاشت گونه‌های سریع الرشد در این طرح، می‌توان مقدار بیشتری از کربن را جذب و تبدیل به چوب کرد.

مشاور وزیر جهاد کشاورزی با بیان این‌که با اجرای طرح زراعت چوب ظرف ۶ سال، بیش از ۱۷ میلیون تن کربن ترسیب می شود، تصریح کرد: این میزان جذب کربن در کاهش گازهای گلخانه‌ای که از اهداف کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد نیز است، نقش خواهد داشت.

وی درباره مصرف آب در زراعت چوب نیز گفت: بر اساس سیاست وزارت جهاد کشاورزی در این طرح از آب سبز، آب های نامتعارف و پساب‌ها استفاده خواهد شد.

پورمقدم ادامه داد: کشت چوب با استفاده از آب‌های نامتعارف و پساب ها، گیاه پالایی را به دنبال خواهد داشت و به کاهش آلودگی آب و خاک کمک خواهد کرد.

وی گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد آلودگی‌هایی که توسط درختان پالایش می شود، تاثیری در سلامت مصرف کننده چوب نمی‌گذارد.

مجری طرح ملی زراعت چوب در همین حال اذعان کرد: سازمان حفظ محیط زیست، استانداردهایی برای استفاده از پساب‌ها و فاضلاب در زراعت چوب دارد و بر اساس این استانداردها و دستورالعمل‌های سازمان محیط زیست، کشت انجام می‌گیرد.

انتهای پیام

source

توسط ecokhabari.ir